Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior

Nový engine, nová fyzika, nová AI, nová misia.

pridal spacejunker 6.9.2011 o 17:25 pod hry
Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior

HRY > NOVINKY >

City Interactive do Nemecka na GamesCom priniesli nové demo, ktoré demonštrovalo chovanie AI, ale aj novinky pripravovaného pokračovania Sniper: Ghost Warrior.

Michal Sroczynski nám v úvode našeho krátkeho stretnutia hneď prezradil, že červená bodka v mieridlách sa vráti a je určená iba pre casual mód, aby nováčikovia videli, kam strieľajú. „Chceli by sme však bodku vymeniť za niečo iné, hlavne pre tých, ktorých nezaujíma taká vec ako balistika," vysvetľuje. „Klasický krížik je v tomto ohľade oveľa presnejší, niekedy totiž môžete minúť cieľ, ak na ňom svieti iba jeden bod."

V Sniper 2: Ghost Warrior sa okrem nového enginu zmenilo aj správanie AI. „V pôvodnej hre útočili nepriatelia z veľkej diaľky a dokázali strieľať aj cez porast či stromy, čo bolo veľmi nepríjemné." Po novom sa vás bude snažiť obkľúčiť a zaujať lepšiu pozíciu pre útok. „Tentoraz pracujeme na tom, aby sa priblížili, využívali krytie a ak sú na dostrel, tak zaútočili."

Taktika presúvania AI je demonštrovaná na modelovej situácii, kedy sniper skolí z veľkej diaľky jednu z hliadok, zatiaľ čo zvyšok sa mobilizuje a snaží dostať zo zásahovej zóny. Vojaci sa schovávajú za prevrhnutý čln a ak je medzi prekážkami príliš veľká vzdialenosť, pomôžu si dymovnicou. AI vysiela hliadky na miesto, odkiaľ ste strieľali. Ak vás tam nenájde, začne prečesávať okolie.

Ďalšou zaujímavou novinkou sú stealth killy. Teraz sa môžete priblížiť za chrbát nič netušiacich protivníkov a zložiť ich tichým úderom. S prechodom na CryEngine hra získala na detailoch aj na kvalite grafiky, dokonca sa hýbe porast a reaguje na vašu prítomnosť. Na otázku, či bude vplývať aj na balistiku, odpovedá Michal nasledovne:

„Keďže sme integrovali fyziku na porast, to je jedna z vecí, na ktorú sa práve zameriavame. Mohli sme to urobiť už v Chrome engine, ale CryEngine nám otvára nové možnosti. Dôležité je pre nás, ako sa to prejaví na hrateľnosti, pretože je niekedy ťažké nájsť ideálny pomer medzi zábavou a realizmom."

Sniper 2: Ghost Warrior samozrejme bude umožňovať zapnúť všetkých pomocníkov a vôbec sa nestarať o vzdialenosť medzi vami a cieľom. „Ak by sme chceli hru spraviť na 100% realistickú, na jeden výstrel by ste čakali aj dva dni." dodáva Michal na záver.

Súčasne s verziou pre PC, PS3 a Xbox360 bude debutovať aj verzia pre iOS zariadenia, ktorú vyvíja na Unreal Engine poľské štúdio Vivid Games. 





Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior  Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior  Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior
Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior  Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior  Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior
Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior  Pár minút v spoločnosti Sniper 2: Ghost Warrior
Páči sa mi!

Zaradené pod: xbox, cryengine, ati, cryengine 3






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: City Interactive / City Interactive
Štýl: Akcia
Dátum vydania: 15. marec 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk