Záber na prototyp Steambox-u?

Včera sa objavili prvé náznaky na Valve systém Steambox a už tu máme prvé koncepty zariadenia.

pridal saver 4.3.2012 o 8:45 pod hardware
Záber na prototyp Steambox-u?

HARDWARE > NOVINKY >

Včera sa objavili prvé náznaky na Valve systém Steambox a už tu máme prvé koncepty zariadenia. Zatiaľ čo prvému obrázku veľmi neveríme, druhý je presne to, čo od Steamboxu očakávame.

Malá krabička má mať v sebe i7 quad core procesor, 8 GB RAM, 17x17 cm Zotac Z-68 matičnú s Nvidia grafickým čipom priamo na doske. Je to samozrejme mobilný grafický čip, ktorý bol v pôvodnej verzii dosky GeForce GT 430, ale ani jedna časť zariadenia nie je finálna a bola robená len na prezentačné účely pre partnerov, kde Valve na CES 2012 ukazovalo kompaktný PC systém na hranie. To v akej forme sa zariadenie objaví, by už rozhodli partneri, rovnako by si nadefinovali minimálnu konfiguráciu.

Valve koncept Steamboxu skladalo z toho, čo malo poruke, hardvérové firmy dokážu spraviť vlastné dosky optimalizované na hranie, ale mobilný grafický čip tam zrejme ostane, tak ako v Alienware X51. To by upgradu raz za 3-4 roky veľmi neprospelo. Na druhej strane je tu ale cena, podobná doska sa dá spraviť za sto eur, procesor do 150, pamäte za 20, plus ešte nejaký typ disku. Eventuálne by sa do 299 Eur zmestili.

Je otázne, či Valve berie tento projekt tak vážne, ako by sa mohlo zdať, má na ňom vo firme pracovať len 5-10 ľudí, čo by skôr vyzeralo len ako bokovka, v ktorej Valve skúša, v akej forme by to dokázali spraviť a aký by bol záujem. Motivovalo ich Apple a ich uzavretý systém, proti ktorému by pustili otvorený systém.

Nedá sa povedať, že by toto mohlo uchvátiť PC hráčov, ale eventuálne by si to mohli kúpiť k svojmu TV. Väčšiu odozvu to môže nájsť pri konzolových hráčoch alebo casual hráčoch, ktorí by mohli pridať ku svojim konzolám ďalšie zariadenie, ktoré im hry potiahne vo FullHD. Modifikovateľný ovládač a biometrické senzory by mohli byť hlavným lákadlom. Ale to je už oblasť, ktoré je výrazne mimo dosahu Valve a firma nebude tlačiť milióny do reklamy ako Microsoft, Sony, Nintendo. Jediná zbraň, ktorá by tam ostala, je exkluzívny Half Life 3. 10 miliónov kusov by mali istých.





Záber na prototyp Steambox-u?
Páči sa mi!

Zaradené pod: steambox, valve, zotac






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk