MICROSOFT FLIGHT

MICROSOFT FLIGHT

7.0

Nové, iné, lepšie i horšie

Recenzia na PC verziu

Doteraz všetky Microsoft Flight Simulátory boli v podstate stále rovnaké len s malými obmenami. Vždy zahrňovali celý svet, kde sa dalo voľne lietať, vždy rovnaké možnosti vybláznenia a vždy približne rovnako strojmi zaplnený hangár. Rozdieli boli menšie aj čo do technického spracovania, simulácie fyzikálneho modelu, dokonca niektoré veci ako model poškodenia ostával stále rovnaký. Tentokrát ale pri najnovšom pokračovaní prišli veľké, drastické zmeny.

Už prvá obrovská zmena je, že za jadro hry nemusíte platiť, môžete si ho zadarmo stiahnuť a neobmedzene hrať. Síce za to dostanete zlomok oproti tomu na čo ste zvyknutí, môžete to brať niečo ako demo. Horšie na tom je, že ak si aj doplatíte zbytok, ktorý je momentálne k dispozícii, stále je to žalostne málo oproti tomu, čo bolo k dispozícii v predošlých dieloch.

Začínate s dvoma lietadlami na jednom ostrove. Nič moc. Lietadlá sú obe jednovrtuľové, bez výraznejšieho rozdielu, čo tak trochu ešte viac znižuje váhu chabej ponuky. Jedno civilné, komerčné s tlačnou vrtuľou, možnosťou pristáť na vode a slabšími letovými vlastnosťami, druhé klasický dvojplošník. Ide o bývalé vojenské cvičné lietadlo používané kedysi v armáde USA. Je o niečo obratnejšie, ale nijak zvlášť odlišné od toho komerčného. Aj ďalšie ponúkané lietadlá, za ktoré už ale musíte zaplatiť, sa zase zásadne nelíšia od týchto dvoch, čo motiváciu pre ich získanie nezvyšuje.

Microsoft Flight
Microsoft Flight Nie všetkým objektom na zemi sa dostalo takej pozornosti ako lietadlám.
Nie všetkým objektom na zemi sa dostalo takej pozornosti ako lietadlám.


Microsoft Flight Aj takto sa dá vyblázniť
Aj takto sa dá vyblázniť


Microsoft Flight Rozhodne prepracovanejšie ako inokedy, ale stále nie dosť.
Rozhodne prepracovanejšie ako inokedy, ale stále nie dosť.





Ich ovládanie je jednoduché. Štart jedným tlačítkom, druhým pridáte plyn a letíte. Žiadna zložitá avionika ani nič podobné. Máte kontrolu nad zmesou v spaľovacom motori, ale kľudne to môžte nechať na automatiku, ak si dostatočne neveríte. Aj ovládanie lietadiel ostalo jednoduché aj na tej najťažšej úrovni, žiadny extra náročný simulátor z hľadiska letového modelu nečakajte. Zvládnete to s trochou cviku bez problémov, prípadne od začiatku budete mať všetko plne pod kontrolou, ak už nejaké tie skúsenosti so simulátormi máte.

Vylepšený je model poškodenia, teda ani nie poškodenia, ten je stále rovnako primitívny ako u predchodcov, teda žiadny, ale môžete pristáť takmer hocikde, ak si dáte dostatočný pozor a tak ako naposledy, môžete pristáť aj na vode. Samozrejme, na tento manéver sú špeciálne určené lietadlá, ale dôsledkom je, že to autori boli zrejme nútení zlepšiť kolízny fyzikálny model, takže napríklad sa už môžete dotýkať koncom krídla vodnej hladiny, odrážať podvozkom od vĺn a robiť iné zábavné kúsky.

Vďaka výzvam a misiám ponúkaných na síce malom, ale podrobne prepracovanom ostrove si ich užijete pomerne dosť. Určite je to rozdiel, keď sa celý svet zmrštil na pár štvorcových kilometrov, ale je to poznať na prepracovanosti. Už to nie sú len z výšky pekne vyzerajúce textúry s pár krabicami po ich priblížení, ale lietate nad komplexne vymodelovanými mestami s celou infraštruktúrou a krásnym hornatým vidiekom. Ak vás prestane baviť základná ponuka ostrova, môžete si dokúpiť ďalšie, ale musíte si zvyknúť, že stále to bude len pár kilometrov štvorcových navyše, žiadny rozsiahly kompletný svet s tisíckami letisk.

Na ďalších ostrovoch vás čakajú nové misie a výzvy, ktoré môžete sami alebo v multiplayeri podniknúť spolu s kamarátmi. Čakajú vás rôzne naplánované prelety, trate na čas, hazardné pristátia, či iné úlohy prevetrávajúce vaše schopnosti. Ak by ste ich nemali dosť, je tu asi aj to najdôležitejšie, voľný let. To, čo má asi každý pilot najradšej a čo mal najradšej na predošlých dieloch. V novom Flight je to iné, menšie, ale určite nie horšie. Záleží na vás. Čo sa ale bude určite páčiť všetkým, je jednoznačný posun v technickom spracovaní. Pokročilejšia, aj keď nie zrovna najkrajšia grafika na trhu, spolu s lepšou optimalizáciou dvihnú pocit z letu do ešte väčších výšok ako kedykoľvek predtým. Zaujímavé efekty počasia, efektné prenikanie lúčov slnka, či zdvíhajúce sa vlny pár centimetrov pod vašim uháňajúcim lietadlom. To všetko dofarbuje nevtieravá hudba a o krásne zážitky máte naozaj postarané.

Ak ste čakali leteckú simuláciu celého sveta a hodinové presuny obrovských lietadiel z kontinentu na kontinent alebo ste sa tešili na nové letiská v najzapadnutejších častiach sveta, budete sklamaní. Ale možno by ste nemali byť. Ak milujete lietanie, alebo si ho chcete aspoň vyskúšať, máte ideálnu príležitosť. Síce Microsoft Flight zatiaľ neponúka nič výrazné, čo by nejako vyčnievalo, alebo niečo čo by prinášalo niečo prevratné, ponúka skvelú leteckú zábavu, ktorú by si žiadny pilot nemal nechať ujsť už len kvôli tomu, že základ - jadro hry, je zadarmo.

Microsoft Flight
Microsoft Flight Dá sa aj vystúpiť z lietadla a prechádzať sa, ale je to nuda
Dá sa aj vystúpiť z lietadla a prechádzať sa, ale je to nuda


Microsoft Flight Priemerne spracovaný kokpit
Priemerne spracovaný kokpit


Microsoft Flight Zmeny počasia, zatiahnutá obloha, denná doba, to všetko sa dá nastaviť
Zmeny počasia, zatiahnutá obloha, denná doba, to všetko sa dá nastaviť






napísal Andrei 4.6.2012
Páči sa mi!
7.0
Vo svete
6.4
Ohodnotiť
MICROSOFT FLIGHT
+ hudba
+ optimalizácia
+ základ hry je free
+ misie, výzvy
+ detailnejšie prostredia
+ viac pre masy
- málo lietadiel
- menšie prostredia
- veľká zmena oproti predchodcom
- málo obsahu na internete
- technické spracovanie
- viac pre masy
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU DualCore 2 GHz, 2 GB RAM, VGA 256 MB RAM Shader 3.0
Doporučená konfigurácia: CPU DualCore 3 GHz, 6 GB RAM, VGA ATI 5670/NVIDIA 9800 1 GB RAM


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: Microsoft / Microsoft / Microsoft Game Studios
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 29. február 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18392)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk