RAYMAN JUNGLE RUN

RAYMAN JUNGLE RUN

9.0

Rayman beží o život

Recenzia na Mobil verziu

Stačí preskákať s Raymanom dva-tri levely a možno nebude veriť tomu, že v rukách držíte mobil. Rayman Jungle Run má napriek malému formátu srdce veľkej konzolovky. Prepisy veľkých hier na mobilné platformy pochováva často komplikovaná sieť virtuálnych tlačítok na displeji. Snažia sa replikovať niečo, čo nikdy mať nebudú, pričom autori často zabúdajú na ergonómiu a fakt, že mobil sa dá držať aj jednou rukou. Tam, kde ostatní tápajú nad umiestnením smerových krížov a odporúčajú lepiť na displeje joysticky (pre zlepšenie zážitku), Rayman potrebuje jeden jediný prst. 

Názvom odkazuje na nekonečné rolovačky, v ktorých hrdina skáče, podlieza a mení smer prakticky dovtedy, kým nenarazí do steny alebo nespadne z múru, v Jungle Run k tomu svetlu na konci tunela dobehne zakaždým. Hra má vlastnú štruktúru, štyri svety po jedenásť levelov vrátane bonusového a vlastné pravidlá, neráta sa čas, koľko vydržíte bežať bez chyby, ale či do cieľa dobehnete so stovkou pozbieraných Lumi, alebo to vyskúšate znovu. 

Vidina skompletovania každého levelu na 100% (Lumíkov je presne sto v každom leveli) je motivovaná pozvoľna stúpajúcou náročnosťou, ktorá vás učí novým trikom. Kým v prvom svete si vystačí Rayman iba so skokom, v ďaľšom sa naučí lietať, behať po stenách a až v poslednom je do hry zapojený druhý palec, ktorým rozdávate údery.  

Rayman Jungle Run
Rayman Jungle Run Obtiažnosť je nastavená tak, aby ste sa k levelom opakovane vracali, kým ich nezdoláte.
Obtiažnosť je nastavená tak, aby ste sa k levelom opakovane vracali, kým ich nezdoláte.


Rayman Jungle Run Vy sa staráte o skoky a údery, o všetko ostatné sa stará automatika.
Vy sa staráte o skoky a údery, o všetko ostatné sa stará automatika.


Rayman Jungle Run Memorovanie levelov je jedna z ciest k pozbieraniu všetkých bonusov.
Memorovanie levelov je jedna z ciest k pozbieraniu všetkých bonusov.





Rayman Jungle Run od vás nechce nič iné, iba v správny okamih vyskočiť, preskočiť, zoskočiť, preletieť a dať za ucho. O všetko ostatné sa stará automatika. Rayman sa rozbehne sám a po odkliknutí tlačítka GO je už len na vás, koľko životov stratíte v honbe za skompletovaním každého levelu. Samozrejme, okrem lumíkov zbierate aj poschovávané mince a plný počet na konci zabezpečí vždy jeden zub malému smrťákovi. Ak ich nazbierate päť, odomkne vám level v duchu tradičných speed runov, kde je každá chyba kruto trestaná. Nároky bonusových levelov sú o stupeň tvrdšie ako ostatné. 

Ubisoft odviedol poctivý kus práce. Jungle Run ťaží z úspešného a vysoko hodnoteného konzolového titulu Rayman Origins, z ktorého si požičiava svet, obyvateľov, nepriateľov aj prostredia. Na mobile však nepôsobí ako kópia, ale poloautomatizovaný systém je svieži a originálny vďaka pôvodnej grafike a strelenému soundtracku, ktoré sú plné života. Hranie je energické, levely hltáte s radosťou a s úsmevom sa vraciate na začiatok, ak zahyniete.

V každom leveli je pripravené niečo nové, žiaden sa neopakuje a obmena stavebných prvkov, ako sú pohyblivé ostne či nástup nepriateľov, nie je tak prekombinovaná, aby stála v ceste faktu, že Rayman beží o život. Jeden level vám zaberie približne 40 sekúnd a ani pri takejto dĺžke nepôsobí prázdne, stroho a lacno. Unikátna dĺžka predurčuje Jungle Run, aby ste si ju zahrali prakticky kedykoľvek, keď čakáte v rade na kávu, medzi zastávkami alebo počas prestávky, či nudného vyučovania.

Jungle Run sa nevzdáva bez boja, odomknúť všetky tapety v galérii alebo nazbierať 3600 lumíkov vyžaduje množstvo reštartov a občas aj techniku pokus-omyl. Po skompletovaní hre rýchlo dochádza dych a strácate o ňu záujem, čo by nebolo prekážkou, keby ste na konci dobehli k ďakovacej obrazovke za záchranu kráľovstva alebo k odmene v podobe nýmf. Prečo niekam beží Rayman, keď si bezstarostne hvízda na strome na začiatku, a kam sa naháňa, sa nedozviete. Proste len beží. 

Je to bezstarostná jazda, Rayman Jungle Run od vás chce 2,39 EUR a bez zdĺhavých preslovov vás ponorí do fantastického sveta, z ktorého paradoxne utekáte. Správne bláznivá a dostatočne atraktívna, aby ste zabudli na všetky ostatné. Kým ju neskompletujete, nedá vám spať.


napísal spacejunker 28.9.2012
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.0
Vo svete
8.8
Ohodnotiť
RAYMAN JUNGLE RUN
+ vynikajúca grafika a hudba
+ konzolový zážitok na mobilnom telefóne
+ ovládanie jedným prstom
+ motivácia pozbierať bonusové mince
- nulová zmienka o postavách a príbehu
- slabá satisfakcia po dohraní


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Arkáda
Dátum vydania: 18. september 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19527)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk