Čo vás čaká a neminie v Soul Sacrifice

Konečne originálny zážitok, pod ktorý sa podpísal Keiji Inafune, by mal vyskúšať každý majiteľ PS Vita. Od stredy bude k dispozícii demo, čo od neho čakať?

pridal korec 15.4.2013 o 17:58 pod hry
Čo vás čaká a neminie v Soul Sacrifice

HRY > NOVINKY >

Kľúčová správa na začiatok – nie je to Monster Hunter pre Vitu, ale niečo, niečo úplne z iného súdku. Prvých 30 minút od spustenia dema Soul Sacrifice sa budete dívať na handheld s otvorenou sánkou.

Čo sa odohrá počas prvej polhodinky, sa nedá ničomu prirovnať – sú tu perfektné animácie o megamágovi, ktorý porcuje obete, obrovský súboj s gigantickým bossom a vy sa ho aktívne zúčastňujete. 

Vtedy spoznáte tri typy úderov a kúziel zosielané cez jednotlivé tlačidlá, mlátite hlava-nehlava a mág má rovnaký cieľ. Zrazu sa dychberúca séria končí a vy ste konfrontovaní so zvláštnou postavou, volá sa Libroma a je to krvou zmáčaná kniha s jedným okom väčším než druhým.

Listovaním stránok po vyčerpávajúcom úvodnom boji môžete stráviť dlhé minúty a študovať históriu sveta rás Romulus a Druidov. To najpodstatnejšie však prichádza medzi jednotlivými stránkami príbehu (ktorý namiesto veľkých animácií vsádza na dialógy) a tými sú prvé questy.

Každý je iný, hoci zväčša sa točí okolo likvidácie monštier, zbierania vytipovaných predmetov a snahy prežiť až do konca. V prvých troch bojujete s čarodejníčkou Sortiarou, vo štvrtom ste odkázaní už iba na seba a pri šiestom prichádza morálna dilema.

Súbojový systém Soul Sacrifice je pestrý - každé tlačidlo aktivuje určitý štýl úderov či kúzla. Ak stlačíte raz štvorec, už sa venujete pohybom v tejto kategórii. Hoci po čase sa zbraň vybíja a na bojisku treba nájsť spôsob dobitia či upgrade.

Občas mi súboje pripomenuli Lord of Arcana či iné ťažké JRPG. Neskôr sa dostanú k slovu aj mocné údery proti bossom (podobné summonom z Final Fantasy) a zaujímavosťou je práca s obeťou: môžete ju zachrániť (zvýšite tým kategóriu životov) či obetovať (zvýšite kategóriu útokov).

Soul Sacrifice je pestrá, dynamická a často aj brutálna hra. Čo čakať od Keiji Inafuneho, originalita sa skrátka cení a ani za dve hodiny demo nekončí a stále ukazuje možnosť hrať ďalej. Koľko ponúkne celá hra, sa môžeme len dohadovať. 15, 30 či 60 hodín? 

Hrateľné demo by v stredu mal vyskúšať každý majiteľ PS Vita. Črtá sa nám jedna z najoriginálnejších hier roka.

Plná verzia Soul Sacrifice vychádza 30. apríla.





Čo vás čaká a neminie v Soul Sacrifice  Čo vás čaká a neminie v Soul Sacrifice
Páči sa mi!






PS Vita

Vývoj: SCEE / Marvelous Entertainment
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 30. apríl 2013
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19911)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk