TRUCK SIMULATOR

TRUCK SIMULATOR

1.0

Utekajte kade ľahšie

Recenzia na PC verziu

Predstavte si nasledovnú situáciu: máte radi truckové hry, brázdiť kamiónom stovky kilometrov ciest môže byť pre niekoho zúfalá nuda, vás však neuveriteľne baví. Dostanete do roztrasených rúk dokonca špeciálnu edíciu a spomienkami zaslepene utekáte k bravúrnemu Euro Truck Simulator 2, ktorý vám ešte stále tróni na disku a radi s ním strávite v intímnom objatí nejakú tú hodinku. A potom zistíte, že v rukách držíte Truck Simulator, špeciálnu edíciu spájajúcu neuveriteľne otrasný Rig 'n' Roll s prídavkom Monster Cup.

Ak to myslíte s virtuálnymi kamiónmi vážne, o Rig 'n' Roll ste už určite počuli. Dlhé roky vytvárané pokračovanie úspešného Hard Truck Simulatoru nám malo vyraziť dych a rituálne pomočiť všetkých ostatných konkurentov. Stalo sa. Svojou prašivou úbohosťou nám tento nedonosený ruský projekt dych vyrazil, no úplne opačne, ako vývojári z SoftLab-Nsk zamýšľali. Čo také sa môže na simulácii jazdenia s kamiónom po krajinke pokaziť? Odpoveď je jednoduchá: takmer všetko.

Truck Simulator má aj príbeh, avšak pre zmilovanie božie sa nad ním nesnažte premýšľať a už vôbec nie nad tým, aký vplyv vlastne na hru a samotné prostredie má! Neďaleká budúcnosť, ľudstvo dostalo nejakú tú apokalyptickú facku, zviecha sa a ako sa všetko dostáva do bežných koľají, je potrebné obnoviť transport komodít, takže si náš hrdina Nick zakladá vlastnú spoločnosť, aby všetkých zachránil. Alebo niečo podobné. Všetky dialógy sú nielen neuveriteľne povrchné, hlúpo napísané, ale aj amatérsky nadabované. 

Truck Simulator
Truck Simulator Hustotu dopravy si môžete zvoliť. Radšej prázdne cesty ako prekážajúce krabice.
Hustotu dopravy si môžete zvoliť. Radšej prázdne cesty ako prekážajúce krabice.


Truck Simulator Jazdíte neustále, nemusíte pravidelne oddychovať a aj tá noc vyzerá len ako zatiahnutá obloha pri búrke.
Jazdíte neustále, nemusíte pravidelne oddychovať a aj tá noc vyzerá len ako zatiahnutá obloha pri búrke.


Truck Simulator Niekoľko minút sa za nimi vlečiete, keď zrazu fízli prudko zabrzdia, vy to do nich napálite a pokuta vás neminie.
Niekoľko minút sa za nimi vlečiete, keď zrazu fízli prudko zabrzdia, vy to do nich napálite a pokuta vás neminie.





Jeden príklad za všetky hneď z úvodu hry. „Dvaja burani ma naháňajú s pištoľami,“ zúfalo volá o pomoc priateľka hlavného hrdinu. Nick pribieha na pomoc, vezme devu do kabíny ťahača, minútu sledujete neuveriteľne napínavú scénu naháňačky (napínavú preto, že vás z toho napína), vnímate otrasné zvuky (pif-paf znie akoby niekto niekoho fackal, zrejme tester všetkých vývojárov) a dívate sa na otrasné animácie atď. Konečne sa chopíte volantu a po niekoľkých sekundách sa ozve výbuch a vy, spoločne s virtuálnou „kráskou“, zahyniete v plameňoch. Teda plamienku, vlastne, váš kamión len ostane stáť na prázdnej diaľnici (kde sú tí policajti, ktorí sú pri vás vždy pri prekročení pravidiel?). Game Over. Prečo? Kedy? A prečo to neukladá automaticky pozíciu?

Dôvody, prečo to jednoducho znovu nefunguje, sú rovnaké ako v minulosti. Na čo sme nadávali pred niekoľkými rokmi, roznosíme na kopytách aj dnes. Princíp hry je dobre známy: preprava tovaru za účelom rýchleho a bezpečného doručenia a ak sa vám podarí nahromadiť určitý finančný obnos, rozšírite svoju spoločnosť o nových zamestnancov a ťahače. Starý Rig 'n' Roll túto definíciu rozšíril o investovanie do skladov, aby ste mali pod palcom viac miest. 

Extra misie v prídavku Monster Cup sú len jednohubkami, kde sa musíte dostať do finálnej destinácie skôr ako ďalší šoféri. Rozdiel oproti základnej kampani? Žiadny. Prečo teda kupovať, aj keď za mrzký peniaz, tento pochybný softvérový omyl? Ani to menu nie je pekné a zaráža už len to, že niektoré položky sú uvedené všetky s veľkými písmenami, iné len so začiatočným. Ale funguje tu Alt+F4 a nahrávanie mapy je akurát tak dlhé, aby ste si to rozmysleli a radšej spáchali rituálnu samovraždu obesením na kábel od myšky. Navyše ten, kto navrhoval ovládaciu schému, sa chcel zrejme pomstiť všetkým hráčom, pretože kombinácie ako CTRL+TAB, CTRL+L a podobne, nie sú úplne bežné. A mapu si budete pravidelne približovať, diaľkové prepínať taktiež, pretože normálne svetlá, ktoré sa navyše zapínajú automaticky, sú neuveriteľne slabé.

Už len samotná grafika, ktorá mala v čase vydania hry to najlepšie za sebou, vás musí odradiť od ďalšieho hrania. Nízka úroveň detailov, otrasné textúry, ktoré boli v móde, keď sme po prvýkrát výskali nad prvým Call of Duty, minimum grafických efektov, statické prostredie a model poškodenia nereflektujúci spôsob zrážky – skutočne sa píše rok 2013 a nie o desať menej. Pri akejkoľvek kolízii vám začne niečo z tiráku odpadávať a popraská vám sklo. Niekedy na druhej strane, než bol náraz, ale nebuďme detailisti. Podobne ako to vyzerá (a teda v rámci slušnosti konkrétny príklad taktne premlčíme), tak to aj zvučí. Rádio obsahuje niekoľko rockovo ladených skladieb, ktoré sa dokonca aj dajú počúvať, no je ich minimum a frekvencia opakovania nastavená na maximum.

Omnoho horšie však je, že samotný jazdný model je až úboho arkádový. Zrýchlenie je markantné, aj s najslabším ťahačom dokážete pohodlne predbiehať civilné vozidlá a šantiť v takmer v 150 km/h rýchlosti. Vyzerá to bizarne a čím silnejší kamión máte, čím viac si ho vylepšíte, tým je z neho lepšie akcelerujúce žihadlo a cítite sa v akomsi podivne surrealistickom Need for Speed.  Upgrade svojho miláčika je omnoho chudobnejší, než v Euro Truck Simulator 2 a nedokážete sa s ním vyhrať (vizuálne úpravy) alebo sa ho nabažiť (technické úpravy, pretože na všetko máte peniaze). Palubné dosky sú neinteraktívne, teda až na otáčkomer a tachometer. Znovu chýba ukazovateľ prejdených kilometrov! Koľko máte nafty, lúštite lupou a ostatné veci sú tu len pre okrasu.

Užívateľské rozhranie je úboho nemotorné. Mapa neprehľadná a málo informatívna, zoom na nej nejde vykonať kolieskom na myši, ale musíte klikať na jednotlivé ukazovatele. GPS tu nenájdete, takže sa musíte orientovať len podľa tabúľ, ktoré sú pri cestách. Žiadne iné značky neexistujú, jednoducho sa vyparili alebo ich naši tmavší spoluobčania odniesli do zberných surovín. Menu je neintuitívne, s chaoticky rozvrhnutými položkami a aj po hodinách hrania budete hľadať, čo kde vlastne je.

Truck Simulator
Truck Simulator Model poškodenia je úžasný: vždy vám popraská sklo a niečo odpadáva, jazdné vlastnosti sa však takmer vôbec nemenia.
Model poškodenia je úžasný: vždy vám popraská sklo a niečo odpadáva, jazdné vlastnosti sa však takmer vôbec nemenia.


Truck Simulator Hlavný hrdina sa vrhol na postranné misie a hráč musí pretrpieť podivné dialógy, otrasný dabing a takmer nulové animácie.
Hlavný hrdina sa vrhol na postranné misie a hráč musí pretrpieť podivné dialógy, otrasný dabing a takmer nulové animácie.


Truck Simulator Predbiehanie z ľavej strany je dovolené, všetci ostatní totiž poznajú zrejme len dva-tri prevodové stupne.
Predbiehanie z ľavej strany je dovolené, všetci ostatní totiž poznajú zrejme len dva-tri prevodové stupne.





Lenže to nie je všetko, hrdzavým klinčekom do rakvy je umelá inteligencia všetkého, čo sa na obrazovke hýbe. Policajti sú neuveriteľne rýchli, agresívni a taktiež absurdne hlúpi. Rozdávajú pokuty aj vtedy, ak do vás niekto nabúra. Najvtipnejší bol reštart po zaplatení pokuty priamo na diaľnici, kde to vzápätí do kamiónu napálilo civilné vozidlo a hybaj ho druhá pokuta za ohrozovanie zdravia. 

Ostatní vodiči sa správajú taktiež stupídne. Na diaľniciach jazdia takmer totožnou rýchlosťou a pokojne obsadia niekoľko pruhov, takže ich nie je možné predbehnúť. Brzdia do kopca, brzdia kedykoľvek, ale prečo to robia, netušíte. Zabavíte sa pri sledovaní niekoľko minút trvajúcej cesty, kedy raz pridá jeden, raz druhý, no nikam vás to neposunie. Často sa stáva, že len tak zrazu prebehnú cez dva pruhy: priamo vám pod kolesá a kto bude na vine, už zrejme tušíte. Jazdenie sa tak zvrháva v dávanie pozor, kde a kedy spraví niekto nejakú koninu. Zábave nepridávajú slepé ulice v mestách, prípadne zátarasy na každom rohu. Vyzerá to neuveriteľne prázdno, domy pri ceste zas len ako makety v meste duchov.

Hranie Truck Simulator nie je zábava - rovnako ako to nebolo pred rokmi - ale   trápenie sa s nedokonalými hernými prvkami, nefungujúcou hrateľnosťou, nezmyselným ovládaním a otrasným technickým spracovaním. Prečo siahať po tejto oštare, keď tu máme Euro Truck Simulator 2?


napísal kordi 11.6.2013
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
1.0
Ohodnotiť
TRUCK SIMULATOR
+ začnete si vážiť aj priemerné hry
- nefunkčná AI
- 
hlúpy príbeh

- ovládacia schéma

- otrasné technické spracovanie

Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Core 2 Duo 3 GHz, 2 GB RAM, 256 MB VRAM GeForce 8800 / Radeon HD 3870, 10 GB HDD


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: 1C Company / CENEGA / SoftLab NSK
Štýl: Simulácia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2013
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19660)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk