Novus AEterno prinesie MMO sandbox 4x real-time vesmírnu stratégiu

Zvolená kombinácia žánrov znie viac než zaujímavo. Bude to RTS, 4x, sandbox a zároveň MMO. Čo z toho nakoniec vznikne, to je vo hviezdach.

pridal roberto 17.1.2014 o 9:13 pod hry
Novus AEterno prinesie MMO sandbox 4x real-time vesmírnu stratégiu

HRY > NOVINKY >

Novus AEterno prinesie nezávislý ambiciózny tím Taitale Studios (nepliesť s Telltale Games). Tí prišli na Kickstarter s pomerne odvážnym cieľom - vyzbierať aspoň 75 000$. Ale dnes, 10 dní pred ukončením kampane, majú na konte vyše 165 000$!

Zvolená kombinácia žánrov znie viac než zaujímavo. Novus AEterno bude RTS, bude 4x, sandbox a zároveň MMO. Čo z toho nakoniec vznikne, to je vo hviezdach.

V Novus AEterno začínate na svojej domovskej planéte. Tá je jediná, o ktorú nikdy nemôžete prísť. Dostanete pod svoju kontrolu aj okolité planéty, ale ani potom neprestanete budovať svoje impérium. Ocitnete sa v sandboxovom vesmíre a nebudete tam sami.

Čoskoro narazíte na ďalších hráčov, svojich vesmírnych susedov. Ani tí vás ale nesmú zastaviť pri budovaní vlastnej ríše. Získate nad nimi vojenskú prevahu, alebo ich porazíte silou svojej ekonomiky. Alebo bude vašou silnou zbraňou diplomacia? Možno ani jedno z toho, ale aj tak vás všetci budú obdivovať, vďaka vašim úspechom na poli výskumu a nových technológií a možno budete najuznávanejším prieskumníkom alebo špiónom.

Nemyslite si ale, že vám postačí predčiť hŕstku vašich najbližších súperov. Vesmír nemá hranice. To môže znamenať tisíce nepriateľov, alebo práve toľko spojencov, s ktorými sa ocitnete na jednej mape, hoci sa vaše civilizácie nikdy nestretnú. Napriek tomu, vojna ktorú by ste vo svojom sektore mohli rozpútať, by mala vplyv aj na nich. Ak sa budete rozširovať príliš rýchlo, hráči vo vašom okolí sa na vás začnú pozerať ako na hrozbu. V takom prípade by ste pravdepodobne nedopadli dobre a ľahko sa môže stať, že sa ocitnete znovu na osamotenej domovskej planéte, obkolesení nepriateľmi. Navyše sa Novus Aeterno nikdy nezastaví. Ani vtedy keď vy budete práve off-line.

Bojovú stránku hry najlepšie predstaví video. To zároveň prezrádza, že Taitále Studios nás nepozýva do trojrozmerného vesmíru, v pravom zmysle slova. Lode sú tak, ako vo väčšine vesmírnych RTS,  "zavesené" v približne jednej výške. Prepady zhora, alebo zdola, teda nehrozia a môžeme predpokladať, že aj celá galaxia bude tiež "plochá". Škoda, ale inak boje, na prvý pohľad, nemajú vážnejšiu chybu:

Kedysi, v zlatom veku tohto vesmíru, existovalo v galaxií 5 silných rás. Z neznámeho dôvodu sa ale ich medzihviezdne ríše rozpadli a v bývalých kolóniách nastal úpadok. Vy teraz preberiete rolu vodcu jednej z tisícov zabudnutých kolónií a pokúsite sa vybudovať nové impérium.

Na výber teda bude 5 hrateľných rás:

  • Ľudia - ako obyčajne sa jedná o najprispôsobivejšiu a najvšestrannejšiu rasu
  • Veru’nas - vysokointeligentní titáni
  • Cauldron Born - roboti
  • Acaean - zoskupenie miliónov modifikovaných druhov, ochotných priniesť akúkoľvek obeť v prospech kolektívu
  • Azendi - mystické tvory s nadprirodzenými psychickými schopnosťami

Každá rasa sa ale ešte bude deliť na niekoľko frakcií.

Netypicky vyzerá aj obchodný model tohto MMO titulu. Základ hry bude Buy to Play. Čiže hru si budete musieť kúpiť, ak ju chcete hrať, ale väčšina ďalšieho obsahu bude zadarmo. Teda okrem dvoch maličkostí. Prvou sú prirodzene niektoré expansion packy. Druhou bude takzvaný "Quality of Life", čiže prémium účet.

Taitále Studios nevysvetľuje, či pôjde o jednorázovú kúpu, alebo zavedú mesačné poplatky. V každom prípade, bude po zaobstaraní prémiového účtu váš život kvalitnejší, s bohatšími možnosťami výstavby, početnejšími obchodnými cestami medzi vašimi planétami a výberom prioritných planét pre AI obranu počas vašej neprítomnosti. Silnejšie zbrane si teda nekúpite, ale pokiaľ nebudete mať čas, prihlasovať sa do hry pravidelne, pravdepodobne sa bez prémiového účtu priďaleko od svojej domovskej planéty nedostanete.





Novus AEterno prinesie MMO sandbox 4x real-time vesmírnu stratégiu  Novus AEterno prinesie MMO sandbox 4x real-time vesmírnu stratégiu  Novus AEterno prinesie MMO sandbox 4x real-time vesmírnu stratégiu
Páči sa mi!






Novus AEterno prinesie MMO sandbox 4x real-time vesmírnu stratégiu
PC

Vývoj: Taitale Studios
Štýl: Stratégia
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Zháňam labo variety kit 01 pre... (1)
Mal by niekto na predaj Labo Variety Kit 01 (Toy-c...
|Dragons dogma 2 (2)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20290)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk