Veľa a ešte viac informácií o Civilization: Beyond Earth

Chcete vedieť viac o technologickom strome, bojových jednotkách, podmienkach víťazstva, diplomacií či vzťahu novej kolónie k Zemi?

pridal roberto 14.4.2014 o 22:02 pod hry
Veľa a ešte viac informácií o Civilization: Beyond Earth

HRY > NOVINKY >

O tom, že na svete už nie je žiadna spravodlivosť už nemôže byť pochýb. Pokým zástupca PC Gameru už dostal príležitosť osahať si Civilization: Beyond Earth vlastnými prstami, k nám obyčajným smrteľníkom sa jeho dojmy z hrania spoločného potomka Civilization a Alpha Centauri dostanú až o niekoľko dní. Ako odškodné sa dá brať množstvo nových informácií, ktoré prezradil rozhovor s dvoma vedúcimi dizajnérmi - Willom Millerom a Davidom McDonoughom.

Hra bude postavená na technológií Civilization V, takže ak ste hrali piatu Civku, budete sa v Beyond Earth (BE) cítiť ako doma. Hra však bude príbehom ľudstva vo vesmíre, čiže príbehu, ktorý sa ešte nestal. Titul by tak nakoniec mal skĺbiť prvky Civilization a Alpha Centauri s úplne novými nápadmi.

Hráč si bude písať svoju vlastnú históriu ľudstva, s čím súvisí aj možnosť vytvoriť si vlastnú frakciu, namiesto toho, aby ste dostali na výber niekoľko už preddefinovaných. Sami si určíte kým ste, aj kým by ste chceli raz byť.

Veľa a ešte viac informácií o Civilization: Beyond Earth

Hráči sa budú môcť na začiatku hry pustiť troma cestami, ktoré sa navzájom líšia hlavne vzťahom pozemšťanov k novej planéte. Harmony je cesta ekológov, ktorí si povedia, že nechcú zničiť aj túto planétu rovnako, ako ste zničili Zem. Váš vývoj bude pomalý, ale planéta vás uvíta s otvorenou náručou a môžete sa po nej slobodne pohybovať. Supremacy je technologickou cestou. Ak sa ňou vydáte, mali by ste sa pokúsiť vyvinúť technológie, ktoré vás uchránia od akýchkoľvek nebezpečenstiev ukrývajúcich sa v divočine mimozemskej planéty či v hlbokom vesmíre a zároveň vám umožnia prispôsobiť sa podmienkam cudzej planéty. Purity je cesta, na ktorej sa nebudete prispôsobovať vy planéte, ale planéta by sa mala prispôsobiť vám. Na jej konci leží čo najvernejšia kópia Zeme. Ak sa však necháte zviesť práve touto cestou, nová planéta na vás zareaguje nepriateľsky a váš pohyb i rozširovanie kolónií budú veľmi obmedzené. Nakoniec vám nezostane iné, než planétu poraziť hrubou silou a k slovu by sa teda mal dostať aj terraforming.

V hre sú štyri spôsoby víťazstva. Prvý je k dispozícií vždy a jedná sa o možnosť postaviť maják a kontaktovať supervyspelú civilizáciu "predkov", čo však zaberie čas - niekoľko ťahov, počas ktorých vám nepriatelia pôjdu po krku. Ostatné víťazstvá sú viazané na jednotlivé "cesty". Hráč s filozofiou harmony sa pokúsi splynúť s novou planétou, supremacy postaví warpovú bránu a využije svoju technologickú prevahu k obsadeniu zeme a purity dostane za úlohu prostredníctvom warpovej brány evakuovať ľudstvo zo Zeme do jeho nového domova.

Veľa a ešte viac informácií o Civilization: Beyond Earth

Dizajnéri ešte asi nechcú zverejňovať podrobnosti o vývojovom strome, ale ich cieľom je vyhnúť sa bláznivému prehnanému sci-fi a radšej ponúknuť uveriteľnú verziu budúcnosti ľudstva.

Zvláštnosťou je, že vy budete vždy prvý, kto pristane na novej planéte. Ostatní by mali pristáť až medzi 40. až 50. ťahom. Komunikovať s nimi budete prostredníctvom diplomacie, ktorá bude, rovnako ako špionáž, pripomínať diplomaciu Civ. V, avšak dizajnéri sa rozhodli nezapracovať do hry nič, čo by pripomínalo Planetary council z Alpha Centauri.

Odkaz AC však môže byť cítiť v bojovej zložke hry. Autori sa opäť vyhýbajú nalinkovanému vývoju, ktorý by pripomínal vývoj v sérií Civilization (luky - muškety - pušky atď). Namiesto toho dostane hráč  k dispozícií workshop, kde si bude jednotky vylepšovať sám. Jednotky budú zároveň zbierať skúsenosti a úrovne a pri každom postupe na novú úroveň si budú môcť vybrať nejaký bonus. Po absolvovaní približne tretiny hry dostane hráč prístup k jednotkám unikátnym pre jeho filozofiu (napríklad hráč s filozofiou supremacy dostane prístup k základným droidom, ktorých môže ďalej vyvíjať).

Celý tím Civilization: Beyond Earth vedie dvojica mladých vývojárov, ktorí síce v mnohých oblastiach ešte len zbierajú skúsenosti, ale na druhej strane tento projekt neberú iba ako spin-off, ale ako životnú príležitosť a môžeme očakávať titul, ktorý nebude iba tak trocha inou Civilizáciou.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19590)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk