Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC

Po krátkom zdržaní sa hra dostala aj na PC a možno vás bude zaujímať, ako tvorcovia vylepšili vzhľad a vyriešili ovládanie.

pridal uni 25.4.2014 o 14:27 pod hry
Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC

HRY > NOVINKY >

Titul Dark Souls II sa s krátkym zdržaním dostal aj na PC. Ak uvažujete o tejto verzii, zrejme vás bude zaujímať, ako vyzerá na pridanej platforme a aké ponúka ovládanie.

Hra sa okamžite po spustení pripojí na online server a automaticky zaznamenáva progres. Na PC sa prirodzene očakáva lepšia kvalita grafiky a v tomto ohľade Dark Souls II nesklame. Samozrejmosťou je vysoké rozlíšenie a k dispozícii je niekoľko režimov, počínajúc veľmi nízkym rozlíšením 800x 600 a na druhej strane je 1680 x 1050. Pokročilé nastavenia umožňujú nastavenie textúr, tieňov, modelov, efektov, blur, spracovanie vody a stvárnenie postáv vo vysokej kvalite. No aj keď všetko nastavíte na maximum, hra vás svojim vzhľadom až tak neoslní. Občas síce narazíte na výraznejšie lokality, väčšinou je však ich spracovanie strohé a chýbajú výraznejšie detaily. Kvalitu grafiky na PC vidíte na obrázkoch.

S ovládaním hry je to trochu zložitejšie. Rozhodne poteší možnosť použiť kombináciu myši a klávesnice. Dynamické zmeny kamery pohybom myši sú plus. Predvolená schéma ale väčšine hráčov nesadne. Východzie nastavenia sú dosť nešikovné. Našťastie si môžete zvoliť ľubovoľné klávesy, ale aj funkcie myši. Tie sú väčšinou kombinované s klávesnicou a vyberáte ich len z predvolených alternatív. Dôležité je po úpravách ešte potvrdiť zmeny, inak ich hra neakceptuje. Po celý čas vás pritom mýlia popisy z konzolového ovládača, ktorý je tiež možné použiiť v hre. Bohužiaľ, aj výuka, ktorá nenúteným spôsobom prebieha pri spoznávaní krajiny, sa obmedzuje len na vysvetlivky s prvkami ovládača. Konzolové značky sa objavujú aj pri bežných úkonoch, keď máte prepnúť spínač alebo oddychovať pri ohnisku. Pri hre na klávesnici vám to  teda vôbec nepomôže a musíte len odhadovať, ktoré klávesy treba vlastne použiť a aké sú ich kombinácie.

Ťažkopádny je aj vstup do menu hry, kde sa síce dá použiť pri navigácii v jednotlivých kategóriách myš, ale prepínanie na status hráča, inventár a rôzne nastavenia, je zbytočne prekombinované a skutočne nepraktické. Určite by situáciu zjednodušilo rýchle vyvolávanie jednotlivých položiek klávesovými skratkami, ale na to tvorcovia nemysleli.

Na Dark Souls II na PC si treba zvyknúť. Po nastavení ovládania na myši a klávesnici sa rýchlo naučíte rozdávať údery a uhýbať smrtiacim ranám a čoskoro vám to pôjde svižne. Všadeprítomné konzolové pozostatky však hru predurčujú skôr na hranie s ovládačom. Konzolovej verzii Dark Souls II sme v našej recenzii pridelili peknú deviatku, na PC je však hodnota hry kvôli spomínaným neduhom o niečo nižšia. Stále je to však zaujímavá a náročná výzva, najmä v spolupráci s inými hráčmi, v spoločnosti ktorých budete o niečo menej umierať.





Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC  Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC  Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC
Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC  Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC  Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC
Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC  Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC  Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC
Grafika a ovládanie Dark Souls II na PC
Páči sa mi!






PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: Namco Bandai / FromSoftware
Štýl: RPG / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 11. marec 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19815)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk