Detaily z príbehu, sveta, hrateľnosti a multiplayeru Far Cry 4

Ubisoft pokračuje v zjednocovaní singleplayeru a kooperatívneho hrania a nové pokračovanie posúva hlbšie do kategórie open-world a sandbox titulov.

pridal roberto 12.6.2014 o 9:05 pod hry
Detaily z príbehu, sveta, hrateľnosti a multiplayeru Far Cry 4

HRY > NOVINKY >

Far Cry 4 bude open-world FPS, v ktorej sa hráči ocitnú v krajine Kyrat. Krajinka krčiaca sa v tieni Himalájí by bola za normálnych okolností krásnym miestom s takmer panenskou prírodou a rozmanitou ponukou krásnych scenérií. Už niekoľko rokov však krajinu ovláda samozvaný despotický kráľ, ktorý zaviedol vládu teroru. Vy využijete pestrú ponuku zbraní, vozidiel a dokonca zvierat, aby ste uprostred tohoto chaosu napísali vlastný príbeh.

Ten sa začína vaším návratom domov. Voláte sa Ajay Ghale a v tejto krajine ste sa narodili. Vaša matka však spolu s vami z krajiny utiekla pred 25 rokmi, aby sa vyhla následkom občianskej vojny. Jej posledným prianím bolo, aby ste jej popol roztrúsili vo vetre vanúcom z najväčšieho pohoria na svete, vďaka čomu sa aspoň po smrti vráti do rodného kraja. Stretávate sa však s ďalšími príslušníkmi rodiny Ghaleových a zisťujete, že ešte stále pokračujú v odboji proti diktátorovi Pagan Minovi. Či sa vám to páči alebo nie, stále viac a viac kráčate v stopách svojich rodičov. Keď však získate lepší prehľad o situácií, zistíte, že rebeli sú síce odhodlaní aj schopní, ale chýba im vodca. Že sa postavíte proti súčasnému režimu je jasne dané, ale ako to urobíte, to je už na vás.

Detaily z príbehu, sveta, hrateľnosti a multiplayeru Far Cry 4

Samotný Pagan Min je opisovaný ako narcista s božským komplexom. Kedysi bol charizmatickým vodcom, ktorý si dokázal získať priazeň ľudu. Neskôr ale usúdil, že problémy Kyratčanov ležia v ich tradíciách a ich prepojení s minulosťou. Rozhodol sa teda urobiť rázny rez a nezdráhal sa použiť hrubú silu. Niet divu, že si rýchlo narobil veľa nepriateľov.

Krajina možno nepatrí k najväčším, ale vďaka jej polohe ponúkne minimálne tri rozličné prostredia. Klasiku, v podobe tropického raja tu samozrejme neobjavíme, veľkú časť najnižšie položených oblastí Kyratu ale zaberajú husté lesy. Nad nimi ležia skalnaté svahy a ešte vyššie prekročíte pásmo večného snehu.

Autori sľubujú nie len rôznorodosť prostredí, pekne vyzerajúcich na obrázkoch, ale aj určité špecifiká v hrateľnosti. Tú ozvláštnia hlavne:

  • pevnosti - pôjde o vylepšenie outpostov, ktoré teda budú v novej hre silne opevnené a dobre vyzbrojené
  • horolezectvo - dobrodružstvo v Himalájach by sa bez neho ani nezaobišlo, vývojári však chcú z lezenia urobiť skutočnú zábavu
  • prekvapujúce rozhodnutia NPC postáv a ich väčšia voľnosť, čo sa týka nie len nepriateľov ale aj zvierat
  • streľba počas jazdy vo vozidlách
  • jazda a boj z chrbta slona
  • k boju môžu poslúžiť aj iné zvieratá, musíte ale vymyslieť ako na to
  • v Himalájach využijete aj wing suit a gyrokoptéru

Ubisoftu sa zjavne veľmi zapáčilo prepájať singleplayer kampaň s multiplayerom. Spravili to vo Watch Dogs, kde môžete zažiť nepríjemnú návštevu iného hackera a v Assassin's Creed: Unity už prezentovali možnosť pozvať do svojej hry až 3 ďalších assassinov a túto možnosť pridávajú aj do Far Cry 4. Pri tomto titule Ubisoft spomenul možnosť prizvať si do hry (jedného?) kamaráta. Spolu sa potom môžete zabávať so všetkými už spomenutými hračkami, vozidlami, zvieratami, preskúmavať Kyrat, získavať outposty i plniť desiatky úloh a výziev. "Domovskému" hráčovi zostanú okrem odmien napríklad aj získané outposty, pokým spoločníkovi musia stačiť nazbierané XP a peniaze. Ak nemáte záujem hrať s iným hráčom, môže vám spoločníka robiť aj AI.

Detaily z príbehu, sveta, hrateľnosti a multiplayeru Far Cry 4

Špeciálny bonus dostanú hráči na PlayStation 3 a PS4, ktorí k hre obdržia aj sadu "Keys to Kyrat". Tie vám umožnia pozvať prostredníctvom PSN do svojej hry aj kamaráta, ktorý si Far Cry 4 nekúpil. Ten si bude musieť stiahnuť free verziu hry.

Po veleúspešnom Far Cry 3 nemali v Ubisofte motiváciu priniesť zásadne iný titul, namiesto toho analyzovali, čo hráčov na hre najviac bavilo a teraz pokúsia sa priniesť ešte lepší titul. Najviac sú sklamaní, keď novú hru niekto zaškatuľkuje ako FPS, pretože s bežnými FPS-kami má už séria len máločo spoločné. Oveľa radšej o svojej hre uvažujú ako o open-world titule a v novom pokračovaní by mali hráči objaviť ešte hustejšiu koncentráciu rôznych hračiek, aby sa mohli v hre dokonale vyblázniť.

Nezabúda sa samozrejme na prispôsobenie hry najrôznejším štýlom hrania a nové možnosti budú naviazané na nové prostredia, či už pôjde o lezenie po strmých stenách alebo dobrodružstva na snehu. Autori pokračujú vo vylepšovaní Dunia enginu, jednou z nezodpovedaných otázok ale zostáva, ako sa vyrovnajú s rozdielmi medzi starou a súčasnou generáciou konzol. To asi nakoniec posúdia až sami hráči 18. novembra, kedy hra vychádza naraz na všetky platformy.





Páči sa mi!

Zaradené pod: E3, ubisoft






PC
PS3
PS4
Xbox 360
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 20. november 2014
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19876)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk