Krotitelia duchov oslávili tridsiadku, aké hry priniesli?

Je to tak, legendárni Krotitelia duchov majú za sebou už celé 3 desaťročia. Populárne filmy dali vzniknúť kresleným seriálom, komiksom i videohrám.

pridal roberto 14.7.2014 o 20:10 pod hry
Krotitelia duchov oslávili tridsiadku, aké hry priniesli?

HRY > NOVINKY >

Je to tak, legendárni Krotitelia duchov majú za sebou už celé 3 desaťročia. Film Ghostbusters režírovaný Ivanom Reitmanom mal premiéru 7. júna 1984. Dej mal byť pôvodne zasadený do budúcnosti s lietajúcimi autami a ďalšími sci-fi prvkami, obmedzený rozpočet však dal vzniknúť skvelej akčnej komédii zasadenej do súdobého New Yorku. Krotitelia duchov boli vo svojej dobe najlepšie zarábajúcou komédiou, ktorú až po 6 rokoch prekonal nemenej legendárny Sám doma (1990). Dôkazom popularity filmu hlavne na území USA dokazuje obrovské množstvo upravených automobilov Cadillac Miller-Meteor Futura, ale aj iných cadillakov či vyslúžilých sanitiek do podoby zásahového vozidla Ecto-1. Popularita značky dala vniknúť nie len pokračovaniu, ale aj kresleným seriálom, komiksom a tiež rôznym videohrám naprieč niekoľkými generáciami hardvéru.

Ghostbusters (1984) (Activision)

Licenciu na Krotiteľov duchov ako prvý získal Activision a krátko po uvedení prvého filmu prišla aj jeho rovnomenná videohra. Ako základ poslúžila Activisionu nedokončená hra "Car Wars", preto sa v hre dostalo veľkej pozornosti Ecto-1, ktoré bolo ešte vylepšené o "ghost vacuum", ktoré by ste vo filme hľadali márne. Activision hru dostal na väčšinu domácich počítačov i herných konzol - čím neskorší port, tým viac vylepšení. Napriek tomu žala hra medzi vtedajšími hráčmi úspechy a v roku 1985 tvorila spolu s "The Print Shop" dvojicu najpirátenejších programov Commodore 64.

The Real Ghostbusters arcade game (1987)

Tento titul pre herné automaty vznikol na základe úspešného animovaného seriálu. Slovíčko Real musela Columbia Pictures do názvu pridať kvôli sporu o práva na značku. Videohru pripravili v Data East a popularita značky Ghostbusters bola ešte stále tak veľká, že si hra napriek viacerým nedokonalostiam vyslúžila port na niekoľko domácich herných systémov a na nejaký čas obsadila 2. miesto v rebríčku najpredávanejších hier v UK.

Ghostbusters II video game (1990)

Druhý film dal vzniknúť hneď niekoľkým videohrám, ktoré však na rôznych platformách vyšli pod spoločným názvom. Activision pripravil pod týmto menom hneď tri hry previazané s dejom filmu. Jednu určenú špeciálne pre DOS, druhá sa v rôznych grafických úpravách dostala na ostatné rozšírené platformy domácich počítačov a na NES prišiel side-scrollingový titul, v ktorom hráč prebral rolu krotiteľa duchov - samotára. V žiadnej z trojice hier však nechýba kľúčová pasáž s ovládaním Sochy slobody.

DOS

Amiga

NES

Okrem tejto trojice sa k hráčom mohli dostať aj menej populárne hry New Ghostbusters II pre NES a Game Boy a Ghostbusters II pre Atari 2600.

Ghostbusters (1990) (Sega)

Napriek zhode mien, nemá táto hra s titulom od Activisionu nič spoločné. Trojica krotiteľov (bez Zeddemora) musí prejsť niekoľkými úrovňami side-scrollovky, aby našla všetky úlomky tajomnej dosky a tá im otvorí portál do inej dimenzie. Tam musia poraziť Janna, boha temnoty a získať drahokam pomocou ktorého sa vrátia do nášho sveta.

 

The Real Ghostbusters (1993)

Ďalšia hra na motívy kresleného seriálu odštartovala presun značky na handheldy Game Boy. Tento titul sa objavil na Game Boy Color a hráčov obsadil do úlohy Petera Venkmana, bol orientovaný na puzzle úlohy, no šlo iba o obmenu Crazy Castle.

Extreme Ghostbusters (2001)

Prvá z trojice hier od Light and Shadow Productions. Na Game Boy Color si hráči užili celú štvoricu hrateľných charakterov s rôznymi vlastnosťami. Titul zároveň prináša na videohernú scénu vedľajšiu líniu Extreme, v ktorej veterán Egon Spengler vedie partiu nových, mladých krotiteľov.

Extreme Ghostbusters: Code Ecto-1 (2002)

Polovica tímu juniorov bola unesená, a tak musia mesto tentokrát zachrániť iba Eduardo a Kylie. Už podľa názvu je jasné, že pribudli misie pre zásahové vozidlo a platforma Game Boy Advance sa postarala o zmenu grafiky.

Extreme Ghostbusters: The Ultimate Invasion (2004)

Light and Shadow tentokrát zamierili na PS1, pričom hrateľnosťou napodobnili Time Crisis.

Ghostbusters: The Video Game (2009)

Nie najnovšia, ale iste najkrajšia Ghostbusters videohra. Dej sa odohráva dva roky po udalostiach Ghostbusters II. TPS-ka vpustí hráčov do úlohy nového člena legendárneho tímu. Hra vyšla v dvoch odlišných verziách. Jedna je určená platformám Xbox 360, PS3 a PC, druhá s odlišnou kampaňou konzolám Wii, PS2 a PSP. Na DS vyšla pod rovnakým menom úplne iná hra.

Ghostbusters: Sanctum of Slime (2011)

Malý sťahovateľný titul pre Xbox Live Arcade, PlayStation Network a PC, pripravený ako pokračovanie Ghostbusters: The Video Game.

V posledných rokoch sa značka presunula na iOS. V roku 2012 sa s rozšírenou realitou pohrala Ghostbusters: Paranormal Blast, umožňujúca hráčom krotiť duchov v ich vlastnom meste. Minulý rok sa k hráčom dostala ešte Ghostbusters (Beeline), ktorá prichádza s trojicou nových krotiteľov, štvrtým charakterom odomykateľným za hernú menu a pôvodnou štvoricou dokúpiteľnou za reálne peniaze.

S myšlienkou celovečerného oživenia populárnej značky Krotitelia duchov sa už nejaký čas pohráva Sony Pictures. Projekt Ghostbusters III však už nejaký čas nie a nie odštartovať a neustále sa hľadá správny tím tvorcov. Prípravy poznamenala aj smrť herca Harolda Ramisa, ktorý si v prvých dvoch filmoch zahral doktora Egona Spenglera a mal pomôcť aj pri tvorbe tretieho filmu, pravdepodobne ako vedľajšia postava.

zdroje: wikipedia, youtube, csfd





Páči sa mi!

Zaradené pod: video






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19560)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk