Hackeri, ktorí sa dostali do sietí americkej armády, Microsoftu aj Valve už stoja pred súdom

Okrem informácií o videohrách získali aj prístup k softvéru určenému pilotom vrtulníkov Apache a technickým špecifikáciám Xbox One.

pridal roberto 2.10.2014 o 15:26 pod hry
Hackeri, ktorí sa dostali do sietí americkej armády, Microsoftu aj Valve už stoja pred súdom

HRY > NOVINKY >

Štyria členovia hackerskej skupiny boli pred americkým súdom obvinení z nabúrania sa do počítačových sietí rôznych technologických spoločností a aj do systému armády USA a odcudzenia duševného vlastníctva herných vývojárov v hodnote vyššej než 100 miliónov amerických dolárov. 620 000 dolárov zabavila vláda USA v hotovosti.

22 ročný David Pokora z Kanady a jeho 28 ročný komplic z New Jersey už priznali vinu vo všetkých bodoch obhajoby. Spolu s nimi sú obvinení ešte ďalší dvaja Američania vo veku 18 a 20 rokov. Ďalší člen skupiny, Dylan Wheeler, pochádza z Austrálie a už čelí obvineniam vo svojej rodnej krajine. Od januára 2011 až do marca 2014 sa skupina nabúravala do siete Microsoftu a ukradla zdrojový kód a špecifikácie konzoly Xbox One a zamýšľala ich predať.

Skupine sa tiež podarilo dostať k softvéru, ktorý americká armáda používa pri trénovaní pilotov vrtuľníka Apache. Skupina ho našla buď v počítačoch americkej armády, alebo v sieti Zombie Studios, ktoré simulátor ešte stále vyvíja. Okrem armádnych počítačov, Microsoftu a Zombie Studios sa hackeri dostali aj do databáz Epic Games a Valve. Vďaka tomu sa dostali k citlivým informáciám týkajúcich sa predovšetkým hier Gears of War 3 a Call of Duty 3: Modern Warfare. Ich čin bol o to nebezpečnejší, že to bolo ešte pred vydaním týchto hier. Bohužiaľ, o Half Life 3 nenašli ani zmienku.

Hackeri, ktorí sa dostali do sietí americkej armády, Microsoftu aj Valve už stoja pred súdom

Do rôznych systémov sa skupine podarilo dostať vďaka ukradnutým heslám armádnych úradníkov, zamestnancov Microsoftu a videoherných vývojárov. Austrálsky člen skupiny by mal byť hacker známy pod prezývkou SuperDaE, ktorý sa už raz pokúšal predať falošný development kit za 5000 dolárov, a to rovno prostredníctvom eBay. Konzola mala byť odoslaná na Seychelské ostrovy v Pacifiku, ale transakciu zmarilo FBI. Podľa obvinení amerického súdu stáli členovia tejto skupiny aj za vlámaním do areálu Microsoftu v Redmonde, za účelom krádeže development kitov Xbox One. Zlodeji sa do stráženej budovy dostali pomocou odcudzených prístupových hesiel. Pokora a Wheeler majú byť obvinení aj z pokusu predávať informácie z napadnutých databáz PayPalu.





Páči sa mi!

Zaradené pod: microsoft, xbox, hack






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (12)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19939)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk