Raven's Cry predstavuje systém reputácie, frakcie, politiku a vylepšovanie lodí

Čaká nás veľké pirátske dobrodružstvo?

pridal roberto 30.11.2014 o 18:30 pod hry
Raven's Cry predstavuje systém reputácie, frakcie, politiku a vylepšovanie lodí

HRY > NOVINKY >

Pirátske dobrodružstvo Raven's Cry, ohlásené v roku 2011 a predbehnuté assassinským Black Flag aj tretím Risenom, sa snáď už konečne vydá na otvorené more. Dátum vydania Steam verzie bol stanovený na 16. decembra a predobjednať sa už dá štandardná aj deluxe edícia. Ale čo nás v nej vlastne čaká?

V akčnej adventúre s RPG prvkami preberieme úlohu Christophera Ravena. Celkom fajn chlapík sa presťahoval aj zo svojou rodinou z Európy do Karibiku v nádeji, že tam nájde lepší život. Namiesto toho však bola jeho dedina prepadnutá pirátmi a jeho rodina povraždená. Nemilosrdná posádka sa však na nejaký čas stratila a Raven zostal celé roky uväznený medzi spomienkami na minulosť a myšlienkami na bezútešnú budúcnosť. Jedného dňa sa však objaví správa, že loď neschválne známeho piráta sa vrátila. Ravena popadne túžba po pomste a dobrodružstvo sa začína.

Raven's Cry predstavuje systém reputácie, frakcie, politiku a vylepšovanie lodí

Strápenému a k všetkému odhodlanému Christopherovi je už samozrejme vnútorne jedno, čo si o ňom ľudia myslia, lenže jeho povesť ovplyvní príbeh aj spôsob hrania. Nikdy z neho nemôže byť naozaj kladný hrdina, ale aj tak bude veľký rozdiel medzi Christopherom – strojom na vraždenie a Christopherom, ktorý zabíja iba preto, aby dosiahol svoj cieľ. Toto rozoznajú aj obyvatelia Karibiku a nepriatelia, ktorí v závislosti na Ravenovej povesti môžu pri stretnutí podniknúť hromadný útok, alebo aj utiecť kadeľahšie. Nový rozmer hra dostane, keď Ravenova posádka zmocnie a začnú sa o neho zaujímať miestne autority. Pri dlhom vystrájaní na jednom mieste si znepriatelí miestnu frakciu a musí sa pripraviť, že jej sily naňho budú strieľať bez varovania. Politická mapa Karibiku je však zložitá a časom sa mení a čím viac si Raven znepriatelí jednu frakciu, tým viac sa môže spriateliť s nepriateľom svojho nepriateľa. Občas sa dostane na rad aj drobná lesť, keď na najvyššom stožiari zaveje taká vlajka, akú Raven momentálne považuje za najvhodnejšiu pre mieste vody.

Raven's Cry predstavuje systém reputácie, frakcie, politiku a vylepšovanie lodí

Počas hrania by mal Raven vymeniť niekoľko lodí. Vzhľadom na jeho finančnú situáciu bude samozrejme začínať v malom, ako pašerák s malou lodičkou a partiou nespoľahlivých žoldnierov na palube. Časom by sa však z neho mal stať obávaný pirátsky kapitán so štíhlou rýchlou loďou alebo obrovskou galeónou. To však ešte nie je všetko, lode sa budú dať aj vylepšovať, či už si kúpite kvalitnejšie plachty, kormidlo, stožiare, alebo posilníte trup lode a pevne daná nebude ani lodná výzbroj. Osobitnou kategóriou majú byť dekorácie ako napríklad farebné plachty, pekne vyrezaná socha na prove či rôzne pirátske vlajky. Zanedbaná nesmie zostať starostlivosť o posádku a jej morálku, pretože s bandou nespokojných vyhladovaných zelenáčov sa veľké boje vyhrávajú len naozaj ťažko.

Porty na PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, ako aj retail PC edícia by mali vyjsť na jar 2015, aj keď u Raven's Cry si samozrejme nemôžeme byť istí.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (3)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19816)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk