Project CARS doplní niektoré sľúbené funkcie až cez DLC

Priaznivci simulátorov možno v marci zaplačú. V záujme vydania titulu, titul nebude mať niektoré už od začiatku sľubované funkcie.

pridal roberto 3.2.2015 o 18:22 pod hry
Project CARS doplní niektoré sľúbené funkcie až cez DLC

HRY > NOVINKY >

Project CARS je možno najočakávanejším racingom roka 2015. Hra je vo vývoji už dlhé roky a za ten čas sme z nej videli veľa pekných záberov a prečítali si množstvo sľubov (celý článok tu). Bude ale hra od tvorcov Need for Speed: Shift a Shift 2: Unleashed naozaj tak úžasným simulátorom? Ako sa blíži dátum vydania, začala komunita spochybňovať, či Slightly Mad Sudios skutočne pripravujú simulátor aký sľúbili.

Projekt bol totiž pred rokmi rozbehnutý aj pomocou crowdfundingu a platformy World of Mass Development a sľuboval zrod perfektného simulátora, ktorý sa jasne odlíši od arkádoviek a pritom bude mať aj prvotriednu  grafiku. Po štyroch rokoch vývoja je preto zarážajúce, že SMS vydá Project CARS bez vecí, ktoré patria k základným znakom kvalitných pretekových simulátorov.

Na prudkú zmenu kurzu počas vývoja poukázali sťažnosti niektorých členov komunity na WMD fóre. Otázky adresované vývojárom smerovali k tomu, či má zmysel vydávať titul, ktorý má byť "najlepším pretekovým simulátorom na svete" bez dôležitých funkcií. Obavy násobila aj skutočnosť, že NFS Shift tituly tiež dlho vyzerali veľmi sľubne, ale finálna verzia bola nakoniec "trochu iná" než sa zdalo ešte pár týždňov pred vydaním.

Odpoveď SMS je dosť zarážajúca. V deň vydania jednoducho nemôže byť v hre všetko, nestíha sa to. Najväčšou výhodou corwdfundingu pritom mala byť nezávislosť na veľkých zlých vydavateľstvách, ktoré hry tlačia na trh aj nepripravené, len preto aby im sedeli kvartálne čísla.

Project CARS doplní niektoré sľúbené funkcie až cez DLC

Niektoré vynechané či obmedzené funkcie majú teda do hry pribudnúť až prostredníctvom patchov. A keďže nespokojné komentáre "zraňujú tvrdo pracujúcich vývojárov" bola daná osoba nakoniec zabanovaná. Rovnakému osudu sa nevyhol ani ďalší stály člen komunity, ktorý to však možno naozaj trochu prehnal. Slightly Mad obvinil z vodenia komunity za nos, keďže počas posledných rokoch na otázky ohľadom chýbajúcich funkcií odpovedali v štýle "hra je vo vývoji, pracuje sa na tom" a pred vydaním proste menia pesníčku a na rovnaké otázky odpovedajú "funkcie dostanete ako DLC obsah". Vernosť SMS Projectu CARS samozrejme závisí aj od jeho úspechu, nepochybne sa ale časť ľudí bude musieť presunúť na nové projekty, už teraz spolu s CARS vyvíjajú aj MMO racing World of Speed.

Project CARS doplní niektoré sľúbené funkcie až cez DLC

Zabanované osoby dostali prirodzene nálepku "problémistov". Že hra pri vydaní nebude "tak kompletná ako sa dúfalo" však musel priznať aj moderátor fóra. Priaznivcom simulátorov tak zrejme aj po obdržaní finálneho produktu bude musieť stačiť sľub, že na všetkom chýbajúcom sa naďalej poctivo pracuje. Najviac sťažností pritom smeruje k nereálnym kolíziám a modelu poškodenia.

Project CARS doplní niektoré sľúbené funkcie až cez DLC

Vývoj situácie sleduje a spísal web pretendracecars, ktorý si často neberie pred ústa servítky, ale na druhej strane občas býva k pretekovým simulátorom poriadne tvrdý. Koľko toho teda nakoniec naozaj bude v Project CARS chýbať sa dozvieme až po marcovom vydaní.





Páči sa mi!






PC

Vývoj: Slightly Mad Studios
Štýl: Racing
Dátum vydania: 31. október 2016
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19574)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk