Ubisoft expedoval minulý štvrťrok 10 miliónov Assassinov a 7 miliónov Far Cryov

Ubisoft sa pochválil predajmi svojich hier a pri týchto číslach nám je jasné, prečo tu niektoré značky vidíme každý rok

pridal matus_ace 13.2.2015 o 7:17 pod hry
Ubisoft expedoval minulý štvrťrok 10 miliónov Assassinov a 7 miliónov Far Cryov

HRY > NOVINKY >

Aktuálne veľké herné spoločnosti riešia svoje finančné správy za prechádzajúci finančný štvrťrok (končiaci 31. decembrom) a hráči sa tak môžu presvedčiť o tom, k akým číslam im pomohli. Niekomu sa darí viac, niekomu menej, niekomu vôbec, no Ubisoft sa rozhodne má čím chváliť a môžu za to najmä najväčšie značky v katalógu firmy, no presadili sa aj casual, či úplne nové značky.

Najviac ich určite potešila dvojica Assassin's Creed Unity a Rogue, ktoré si rozdelili generácie hardvéru a spoločne vyexpedovali 10 miliónov kusov. Pritom PC verzia AC Rogue ešte len príde a určite týmto číslam dopomôže. Séria sa tak drží na slušnom štandarde, keďže v rovnakom období minulého roka vyexpedoval Assassin's Creed IV: Black Flag taktiež 10 miliónov ten bol na všetky platformy. 10 miliónov má od začiatku predaja na konte aj Watch Dogs a darilo sa aj ďalšej novej značke - The Crew. Naprieč platformami sa vyexpedovali 2 milióny kusov.

No a nesklamali ich ani ďalšie známe značky. Far Cry 4 bol tento rok pre firmu väčšou vecou ako Assassin's Creed Unity, keďže sám vyexpedoval 7 miliónov kusov. Darilo sa aj tanečnej casual sérii Just Dance, ktorej hry si na konto pripísali 4 milióny kusov.

Zo samotných platforiem najviac predali na PS4 a to 34%, nasledoval ho Xbox One s 23%, dobre išli aj Xbox360 a PS3 s 13% a 11%. PC malo slabší štvrťrok oproti štandardu a kleslo pod 10%, a tam sa tomu vzhľadom na ich optimalizáciu hier ani nedivíme. Wii išlo prekvapivo výrazne lepšie ako WiiU, ktoré uzatvára konzolový rebríček s 2%. Pod ním je už len PS Vita s nulovým podielom.

Počas štvrťroka Ubisoft zaznamenal nárast digitálnych predajov s príjmom 138 miliónov eur. Celkovo tak ta 9 mesiacov finančného štvrťroka 2015 z digitálu získali 274 miliónov eur, čo je slušný nárast oproti minulému roku. Za tento štvrťrok sa mohli tešiť predajom na úrovni 810 miliónov eur, čo je oproti minulému roku nárast o 56%.

Na ďalší finančný rok majú v príprave päticu AAA titulov, z ktorých o dvoch zatiaľ hovoriť nechcú, no zostávajúcu trojicu budú tvoriť Assassins Creed (Victory), The Division a Rainbow Six Siege. Okrem toho ide do produkcie aj Assassin's Creed film s Michaelom Fassbenderom, ktorý sa začne nakrúcať už čoskoro.





Ubisoft expedoval minulý štvrťrok 10 miliónov Assassinov a 7 miliónov Far Cryov
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Metro séria (0)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20136)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk