Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi

Svet pohlcuje temnota a osamelá dedinka sa pokúša prežiť pod dohľadom jedného z porazených bohov.

pridal roberto 26.4.2015 o 14:06 pod hry
Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi

HRY > NOVINKY >

Medzi Steam Greenlight titulmi sa objavila zaujímavá fantasy ťahovka založená na slovanskej mytológii a folklóre. Hra je pritom zasadená do temného post-apokalyptického sveta s orkmi i elfmi, nad ktorým pomaly preberá vládu temnota. Hráč sa ocitne na strategickej mape rozdelenej na hexagonové políčka a pod dohľadom jedného z bohov preberá dohľad nad jednou z dediniek. Jeho úlohou však nie je dobiť susedné územia a stať sa pánom sveta, ale prežiť vo veľmi nehostinnom a nebezpečnom svete. Nedostane do rúk žiadneho neohrozeného hrdinu, profesionálneho lovca monštier ani armádu skúsených žoldnierov, no napriek tomu bude musieť čeliť temnote, príšerám a množstvu nadprirodzených nebezpečenstiev.

Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi

Thea: The Awakening tak skombinuje prvky ťahových stratégií, izometrický pohľad na bojisko, starostlivosť o prosperitu dediny a získavanie zdrojov, remeselný systém, survival prvky a temné fantasy prostredie s nadprirodzenými katastrofami i smrteľne nebezpečnými nákazami.

Hra dokáže zaujať už pre-alfa ukážkou hrateľnosti ukazujúcou postup dedinčanov pod ochranou boha Velesa, ktorý v slovanskej mytológií vládol zemi, vode i podsvetiu a staral sa o duše zosnulých. Veľká katastrofa však zasiahla aj jeho, duše prestali prúdiť do podsvetia a zostávajú strašiť živých a otrasenému bohovi nezostáva nič iné, iba viesť malú skupinku svojich nasledovníkov.

Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi

Dedinu obýva niekoľko ľudí, nie všetci však vyrážajú na expedíciu. Niektorí radšej zostávajú doma, rúbu drevo, ťahajú vodu zo studní, budujú palisády, vyrábajú luky, štíty i bojové sekery a zdokonaľujú svoje nebojové zručnosti. Skupina dobrodruhov zatiaľ vonka v divočine vo dne i v noci a za každého počasia pátra po vzácnych surovinách a čaká ju nejedno prekvapenie. Každý event je dobrodružstvom a jeho vývoj závisí na sérii hráčových rozhodnutí. V ukážke skupinka narazila na malého démona chyteného do orkskej pasce i chatrč Baby Jagy, z ktorej sa ozýval detský plač. A keďže si ľudožrútka nedala povedať podobrom, dostala sa k slovu kartová mini-hra.

V jednoduchej kartovej hre sa členovia skupiny i nepriatelia menia na karty a môžu byť vyložení na bojový stôl alebo využiť niektorú zo svojich schopností. V temnom svete ale ani vyhraný boj nemusí znamenať veľké víťazstvo. Porazená Baba Jaga ešte posmrtne prekľaje dedinu svojho zhubiteľa, k výprave sa však pridá mladý zdravý chlapec.

Za projektom stojí britsko-poľské, prevažne rodinné štúdio MuHa Games. Thea: The Awakening by sa vraj mala k hráčom dostať ešte počas roka 2015 a štúdio momentálne potrebuje hráčske hlasy, aby uspela v Greenlight kampani a dostala sa na Steam. Po ich procedurálne vygenerovaných svetoch sa vraj už teraz špacíruje vyše 70 príšer a vo finálnej verzii máme nájsť vyše 70 príšer, vyše 200 nelineárnych eventov, vyše 4000 itemov, 8 slovanských bohov a dynamický príbeh s viacerými koncami.





Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi  Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi  Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi
Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi  Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi  Thea: The Awakening, fantasy survival strategická hra so slovanskými základmi
Páči sa mi!






PC

Vývoj: Muha Games
Štýl: Stratégia / Survival
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 20. november 2015
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19861)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk