SPACE COLONY

SPACE COLONY

Dojmy

Space Colony je novým dielom od tvorcov Strongholdu, tentoraz je však hra iná a zo stredoveku sa presunieme do vesmíru kde sa zameriate na rozvoj a obranu základne v galaxií.

Hra už bude viac, ako ich starý obľúbený Stronghold, pripomínať kombináciu Simsov a managementovky na štýl Beach Life.  Vaša základňa totiž bude obývaná len niekoľkými obyvateľmi, ktorý budú pôsobiť aj ako technická údržba a hlavná pracovná sila. Budete musieť sledovať ich parametre, starať sa o ich šťastie a potreby a rovnako ich ale aj posielať do práce keď to bude potrebné. By ste neverili koľko je s takou základňou roboty. Treba kontrolovať výrobníky vzduchu, treba spracovávať rastliny na jedlo a nesmie sa zabúdať na nabíjanie slnečných kolektorov, upratovanie a ani na obranu základne.

Space Colony
Space Colony
Space Colony

V hre dostanete na výber príbehový mód s niekoľkými misiami kde budete sledovať príbeh hlavnej postavy a jej ľudí. A vašou úlohou bude pomáhať im v prekonávaní jednotlivých úloh, vytváraní vzťahov a všetko čo bude potrebné. K dispozícii je aj Galaxy mód, kde si môžete vybrať niektorú z dvadsiatich planét a splniť tam určitú úlohu. Tie sú od ľahkých ako upratať na základni, cez ťažšie ako prežiť epidémiu, ekonomickú krízu, až po najťažšie ako útok mimozemšťanov.  Nechýba ani Sandbox mód kde si voľne vytvárate základňu na niektorej z planét. A nakoniec pridali aj editovací mód v ktorom si môžete prostredia planét ešte zeditovať a prípadne postaviť základňu dopredu bez potrebných peňazí a času.

Vašou úlohou bude, v každej misií, ubytovávať jednotlivých obyvateľov stanice, expandovať, starať sa o energiu, jedlo a ďalšie spomínané veci dôležité k chodu stanice. Ak však už ako tak o život na stanici zabezpečený a máte peniaze môžete sa púšťať do spríjemňovania prostredia. Každá postava potrebuje svoju posteľ, musíte zriadiť spoločenské kútiky, jedáleň, diskotéku, upratovací kút, ale aj ďalšie oddychové veci ako sprchu, bazény, relaxačnú posteľ, posilňovacie stroje, klavír. Toto bude dôležité pre šťastie a pohodu vašich obyvateľov, okrem toho budete sledovať ich hlad, únavu, sociálne vzťahy, a ak niečo klesá musíte to napraviť. Niektoré veci ako robotu a spánok si postupne nacvičia sami, ale vzťahy a rôzne posedenia o to by ste sa mali starať už vy. Musíte im umožniť spolu si pokecať, vytvárať vzťahy, a pozdvihovať tak morálku na základni. Pri tom všetko nesmiete zabúdať ani na obranyschopnosť základne, pretože rôznych mimozemšťanov je v okolí veľa a treba sa aj brániť.  Budete inštalovať laserové delá, bojových androidov, obranné ploty, nájdu sa aj mechanické strážne psy, detekčné veže atď. Mimozemské potvory okrem obťažovania ľudí dosť nepekne ničia budovy a ak nechcete prísť o všetko čo v nich máte musíte postarať o ochranu, rovnako treba strážiť aj solárne panely a hlavne recyklátor vzduchu. Ak toto všetko máte je tu ešte aj možnosť stavby rekreačných budov ako rôzne typy hotelov pre turistov, biodom s umelou klímou a zeleňou pre spohodlnenie prostredia pre turistov a ďalšie veci.

Space Colony
Space Colony
Space Colony

Grafika je veľmi pekná, síce len 2D ale slušne rozanimovaná a prekreslená. Prakticky to znamená minimálnu náročnosť na hardware a teda netreba žiadnu super 3D kartu a stačí aj 500-600mhz procesor. Čo sa týka hudby je tu niekoľko takých priemerných soundtrackov ktoré si našťastie môžete v hre vymeniť za vlastné mp3 súbory. Zvuky v samotnej hre sú celkom ok, sú tu hlasy a aj slušné zvuky prostredia.

Celkovo myslím že je to pekná managementovka ktorá poteší ako fanúšikov simsov tak aj budovateľských managementoviek a to všetko v pohodovej humornej atmosfére hry. Síce pohoda a humor končia pri útoku mimozemštaňov a začína naozajstný boj o prežitie.


Space Colony
Space Colony
Space Colony



napísal saver 14.10.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
SPACE COLONY


Space Colony

Vývoj: Firefly studios / Gathering of Developers
Štýl: stratégia
Dátum vydania:  2003
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dragons dogma 2 (1)
Zdravim, mam otazku ohladne DG2 a to ze ako mam pa...
|Metro séria (6)
Chcem sa len opýtať pre zaujímavosť Metro hry sú u...
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20210)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk