SPLINTER CELL: DOUBLE AGENT

SPLINTER CELL: DOUBLE AGENT

Nové pokračovanie bolo tesne pred vydaním odsunuté, tak si poďme aspoň zhrnúť, čo prinesie.

Nové pokračovanie obľúbenej špionážnej série Splinter Cell bolo tesne pred vydaním odsunuté až na september, tak si poďme si aspoň zhrnúť, čo nového hra prinesie a aké dobrodružstvo v ňom zažije Sam Fisher, neohrozený agent supertajnej organizácie Third Echelon patriacej pod NSA. Ak hru sledujete od ohlásenia, určite už viete, že nebude všetko tak, ako bývalo a príbeh hry sa už nebude týkať len bezpečnosti sveta, ale bude užšie prepojený aj na samotného Fishera.

Príbeh sa odohráva v roku 2008 a začína smutnou správou, Fisherovi zomrela dcéra pod kolesami auta opitého vodiča. Je zlomený, smúti, utápa sa v alkohole a nedokáže sa cez to dostať. Preto poprosí svojho šéfa Lamberta o novú misiu. Lambert zhodnotí jeho situáciu a pridelí mu najvyššie zaradenie, aké môže agent tajnej služby dostať a to NOC (Non Official Cover) a pošle ho do väzenia.  Echelon mu vytvorí kriminálnu minulosť, oficiálne ho odsúdia a strčia za mreže na 20 rokov. Nieže by ho tam chceli nechať, ale situácia si to vyžaduje. Fisher musí infiltrovať teroristickú organizáciu John Brown Army, a preto si musí vo väzení získať priazeň cez Jaimeho Washingtona,  zatknutého člena organizácie. Odvtedy to už bude na vás, budete si musieť získať Jaimeho dôveru, dostať sa s ním von z väzenia a zaistiť, aby vás doviedol do centra organizácie.

Splinter Cell: Double Agent
Splinter Cell: Double Agent
Splinter Cell: Double Agent

Nebude to také jednoduché. Na útek z väzenia budete musieť vyvolať vzburu, oklamať strážcov, preplížiť sa väzením a dostať sa až za plot. Samému by sa to robilo ťažko. Využijete pomoc Jaimeho, ktorý vám bude odlákavať stráže, alebo odpútavať ich pozornosť, aby ste ich mohli likvidovať. Pomocou neho sa dostanete na nedostupné miesta. Ak to zvládnete, môžete začať hlavnú časť vášho poslania a to krtkovanie v teroristickej organizácií, do ktorej vás Jaime za odmenu vovedie. Nálady ku vám nebudú veľmi priateľské a dôveryhodné, no po prvých úspešných misiách, keď si získate dôveru nepriateľov, sa ich postoje zmenia a začnú vás brať medzi seba. Budú vám sprístupňovať ďalšie priestory rozľahlého hlavného sídla a vy sa budete môcť začať vŕtať v ich počítačoch, papieroch, trezoroch, napichávať im telefónne linky a to všetko, aby NSA mala čo najviac informácií o ďalších misiách teroristov. Pri tomto vás samozrejme nesmú prichytiť. Nakoniec, ak by sa aj niečo zvrtlo, hra tým nekončí, ale dá vám poslednú misiu a to utiecť preč zo sídla nepriateľov. Samozrejme radšej sa snažte, aby vás neodhalili, ak budú v okolí vášho potrebného miesta, porozprávate sa s nimi, pokúsite sa ich poslať preč. Okrem toho Sam určite odhalenie nebude chcieť, pretože sa zamiluje do Enrici Villablancy, členky teroristickej skupiny, pre ktorú sa v príbehu aj pár vecí zvrtne.

Rovnako ako v predošlých hrách aj v teroristickej organizácii sa Sam bude pohybovať po svete a prejdete s ním Island, Čínu, Afriku, väzenie a samozrejme teroristickú základňu atď. Hra sa už bude odohrávať aj počas dní (to znamená, že už nebude stále nasúkaní v svojom stealth obleku s okuliami), no stále to bude prísne stealth orientované, kde ak sa nebudete môcť skrývať v tieni, budete musieť hľadať iné spôsoby, ako nepriateľov odlákať. Rozšíria sa aj vaše možnosti pri útokoch na telo a do hry sa vráti aj nôž. Z ďalšieho vybavenia už budete dostávať rôznu výzbroj podľa vývoja príbehu a podľa dôvery, akú si získate k JBA organizácii. Napríklad, ak sa rozhodnete zostať na strane NSA (plniť hlavne ich úlohy), dostanete od nich hi-tech vybavenie, ale priatelia v JBA armáde začnú byť podpozieraví, ako ste sa k vybaveniu dostali. Ak si budete chcieť upevniť ich dôveru, musíte si poradiť s menej kvalitným vybavením z čierneho trhu. Tým vždy získate aj viac priestoru na pohybovanie sa v HQ teroristov. Najideálnejším prípadom je plniť vždy misie pre obe strany, ale to sa nebude dať stále a budete si musieť vyberať. Dôležité je aj to, že v misiách poväčšine nebudete sám, a ak budete chcieť poriešiť niečo pre NSA, budete sa musieť zbaviť svoho parťáka, respektíve ho niečím zabaviť, kým zariadite, čo musíte. Spolu s týmto do hry pribudnú aj morálne rozhodnutia, kde sa budete rozhodovať, či niekoho zabijete alebo nie, urobíte niečo zlé alebo nie. Napríklad dostanete rozkaz zabiť nevinného človeka, ktorý bol len v nesprávnom čase na nesprávnom mieste. Ale musíte to spraviť, aby ste neodkryli svoje krytie a neodsúdili tisíce ľudí na smrť.

AI bude teraz vylepšená a napríklad už vojaci budú zapínať svetlo, ak bude zhasnuté, budú vymieňať žiarovky atď. Teda nebude to už také ľahké, nachytať ich v tme. Tentoraz bude výrazná aj AI spoločníkov, kde budú mať mnoho činností. Vedia, čo majú robiť, vy im môžete rozkazovať a používať ich ako návnadu na stráže, čím ich následne môžete jednoducho odstrániť, zobrať im zbrane, alebo prekĺznuť. Rovnako budú vaši kolegovia vedieť spraviť aj rôzne kooperčné ťahy a pomôcť vám niekam vyliezť. Autori sľúbili značné rozšírenie možnosti AI postáv, tak uvidíme, ako to celé dopracujú.

Splinter Cell: Double Agent
Splinter Cell: Double Agent
Splinter Cell: Double Agent

Z grafického hľadiska sa môžeme tešiť na viac ako 180 rôznych modelov postáv, teda už v misiách nebudete stretávať stále rovnakých nepriateľov. Tentoraz dostane Samová tvár viac polygónov ako jeho celé telo v predošlých dieloch, rozšíria sa aj animácie a možnosti, kde bude Sam môcť aj plávať. Sama budete môcť ovládať aj počas prestrihových scén, napríklad scéna s pádákom z TV traileru je ovládateľná (len na PC a next-gene, nie na old-gen konzolách, ktoré by to nestíhali). Mimochodom PC a next-gen verzie vyvíja Ubisoft Shanghai na novej multithread verzii SCX enginu, zatiaľ čo Ubisoft Montreal pracuje na old-gen konzolových verziách bežiacich na pôvodnom SCX engine z Chaos Theory. 

Z exkluzívnych vecí pre jednotlivé platformy:

Xbox360, PC - dostanú dve alternatívne misie (Shanghai), 9 nových versus a co-op máp a nové možnosti boja a pohybu vo vode a v piesočnej búrke, interaktívne prestrihové scény.

Xbox - dostane ďalšiu single-player misiu s alternatívnym koncom, 15 co-op misií hrateľných offline, cez LAN alebo Xbox Live a 8 minút dodatočných animácií.

PS2 - dostane dve exkluzívne flashback misie, single player misiu s alternatívnym koncom, 15 co-op misií a 8 minút animácií.

Gamecube, PS3 - zatiaľ neboli exkluzivity ohlásené

Annency rovnako ako pri predošlých častiach vyvíja multiplayerovú stránku hry a tentoraz ju znovu zmení. Old-gen verzia dostane Spy vs Spy multiplayer, zatiaľ čo next-gen Spies VS Upsilion Forces, kde teraz Upsilion vojaci vystriedajú Mercsov a hru rozšíria na 6 hráčov. Nový Spy vs Spy mód bude založený na boji dvoch špionážnych skupín, ktoré si navzájom hackujú terminály, pribudne tu aj boj z blízka, ktorý bude rozsiahly a každý výpad nepriateľa sa bude dať ubrániť.

Versus mód bude založený na Spy vs Upsilion Forces, ktorý bude rovnako obsahovať boj na blízko, no tu dostane každá strana rozličné vybavenie a vylepšenia oproti starému multiplayeru v SC. Napríklad Upsilioni budú môcť posielať drony do vetracích šácht. Autori od minulého multiplayeru zmenili takmer všetko, ostal len základ, a to že špióni budú mať pohľad z tretej osoby a Upsilioni z prvej.

Splinter Cell: Double Agent
Splinter Cell: Double Agent
Splinter Cell: Double Agent

Nakoniec môžme dodať len to, že fanúšikovia série sa majú na čo tešiť. Poteší množstvo nových prídavkov, nové typy misií, pridanie morálneho rozhodovania, zaujímavé budú dvojité úlohy v misiách a hlavne odlišne orientovaný príbeh ako v prvých troch dieloch. Tentoraz by však hra vďaka novým prídavkom mohla chytiť aj hráčov, ktorých staré časti série nezaujali.


napísal saver 22.2.2006
Páči sa mi!
SPLINTER CELL: DOUBLE AGENT


Xbox 360
PC
PS2
PS3
Xbox
Gamecube
Xbox One BC

Vývoj: Ubisoft / KONTIKI / Ubisoft
Štýl: Akcia / Stealth
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19. október 2006
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19560)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk