PIRATES OF THE BURNING SEA

PIRATES OF THE BURNING SEA

Plavba loďou po mori býva dlhá a presne taký je aj vývoj jednej pirátskej MMO.

Dojmy

Plavba loďou po mori býva dlhá a taký je aj vývoj MMORPG Pirates of The Burning Sea. Zdá sa však, že sa výroba úspešne završuje a námornícky titul šťastne dorazí do prístavu, kde už netrpezlivo čaká komunita hráčov. Ak uvažujete o tom, či nastúpiť na palubu, povieme vám, čo plavba touto loďou obnáša.

Hra je situovaná do prostredia Karibiku v 18. storočí. Každý hráč si zvolí, či sa poplaví pod francúzskou, britskou, španielskou alebo pirátskou vlajkou. Nechýba voľba a úprava svojho hrdinu, ktorého vzhľad môžete meniť aj v priebehu hry návštevou u krajčíra. Neskôr sa vám sprístupnia aj nové doplnky, ako je páska cez oko alebo hák.

Potom už nastúpite na palubu a začnú sa vaše dobrodružstvá na mori, ale aj pevnine. Začína sa hneď zostra. Loď, na ktorej sa plavíte, prepadnú piráti, a kým sa ich podarí eliminovať, zahynie kapitán a na jeho miesto nastúpite vy. Čoskoro vám akýsi priateľ zverí do rúk mapu pokladu a tak sa začne odvíjať vaša prvá úloha. Pirates of The Burning Seas ponúkne stovky ďalších úloh. Niektoré sa budú týkať krajiny, ktorú zastupujete, ale môžete uprednostniť aj slobodnú plavbu s výberom tých úloh, ktoré vás zaujmú.


Každý hráč môže ovládať jednu loď s dvadsaťčlennou posádkou a dizajn plavidla si dokážete prispôsobiť. Delá, vystuženie kormy lode a ďalšie doplnky už musíte kupovať od ďalších hráčov. Maximálna úroveň postavy je 50. Pri každom postupe získate jeden bod na zručnosti pre vášho hrdinu, pri každej novej nepárnej úrovni dostanete bod na zdokonalenie lode a pri párnej bod na zdokonalenie bojových vlastností. Ďalšie zdokonalenie umožnia symboly získané za zásluhy. Taktické boje na mori nebudú závisieť ani tak od úrovne, ako od šikovnosti hráčov pri manévrovaní s loďou a správneho výberu zručností. Taktiež súboje s mečmi na zemi môžu dopadnúť rôzne a nie vždy zvíťazí ten, kto má vyšší level. V konfliktoch budete bojovať proti počítačovým oponentom (PvE), napríklad pri dobýjaní nepriateľského prístavu, ale aj proti iným živým hráčom (PvP).

Pri ovládaní lode ju síce navigujete, ale nie je to až také jednoduché, pretože hlavnou hnacou silou je vietor, ktorého silu a vplyv musíte využívať. Pri strete s inou loďou potom manuálne pálite z diel, pričom máte rôzne druhy munície, ktoré sa hodia na odlišné účely. Po zachytení lodí nastáva súboj posádok muž proti mužovi. V skutočnosti sa boj končí vtedy, keď v dueli porazíte nepriateľského kapitána. Mužstvo tvorí len akúsi kulisu, ale má svoj význam, pretože na porazenie nepriateľského kapitána máte tak veľa času, ako dlho sú schopní vaši muži, útočiaci po skupinkách, vzdorovať nepriateľskej posádke. Takže, čím viac mužov máte na palube, tým dlhšie môžete šermovať so súperom, kým sa rozhodne o víťazovi. Ak sa však nezmestíte do časového limitu, ste obkľúčení kompletnou nepriateľskou osádkou... Tu je treba riešiť dilemu, či je lepšia rýchlejšia a obratnejšia loď s menšou posádkou alebo masívna a menej obratná, ktorá vám však dožičí viac času na úspech v boji.

Atraktívnou zložkou hry budú nadprirodzené javy ako duchovia, voodoo mágia a zombie. Tieto doplnky budú predstavovať asi 10 - 15 % obsahu hry, ale ak vás nelákajú, môžete ich ignorovať. Pre tých, čo si naopak radi vychutnajú strašidelnú atmosféru, sú pripravené rôzne mysteriózne úlohy a boje s neživými protivníkmi a to po vstupe do zóny, ktorou nie je nič iné ako Bermudský trojuholník. Dobrodružstvo začína na Summers Isle, kde sa ocitnete bez posádky a väčšinu hávede si užijete na súši. Budete blúdiť po pláži so zamračenou oblohou, po jaskyniach, vrakoch lodí a temných zákutiach, kde na vás zo všetkých strán číha nebezpečie. Celú túto oblasť ovládajú voodoo mocnosti, niektoré dobré, iné zlé, a tomu zodpovedajú aj úlohy, ktorými vás poveria. Budete musieť priniesť lebku mŕtvej voodoo kňažky, zachrániť posadnutých námorníkov a prebíjať sa hordami krvilačných zombie.


Na ostrove sa ocitnete sám zoči-voči všetkým nástrahám a nie vždy zvíťazíte silou, ale skôr dôvtipom. Napríklad cez hordy nemŕtvych sa dostanete aj tak, že sa zamaskujete ich pozostatkami a nenápadne sa presuniete pomedzi ostatných „hladošov“. Lenže pritom sa nesmiete unáhliť. Zombie sa pohybujú pomaly, takže ak sa budete posúvať príliš rýchlo, odhalia vás a vrhnú sa na váš voňavý mozoček.

Rôzni nepriatelia majú odlišné vlastnosti. Pomalí „zombíci“ nespôsobia veľké poškodenie, ale kým ich  zabijete, poriadne sa zapotíte a keď je okolo vás celá tlupa, vaše šance na prežitie sú mizivé. Naopak, šialení kňazi ľahko podľahnú vašim zbraniam, ale vedia vás aj nechutne zraniť. Najťažšie je to s duchmi, ktorí majú vysokú odolnosť voči úderom meča a streľbe z pištolí, tu však pomôže prach z pozostatkov z hrobov. Okrem pozemných bojov s nadprirodzenými silami sa môžete stretnúť aj s vodnými monštrami a loďami duchov, kde bojujete s dušami prekliatych námorníkov.

O distribúciu hry sa postará Sony Online Entertainment, tvorcovia sa však neobávajú toho, že titul napokon skončí v područí SOE, ako neblaho známy Vanguard, pretože sa spoliehajú predovšetkým na vlastný kapitál a zázemie. Hlavný obsah hry je už v podstate dokončený a už sa pracuje len na jej vyvážení, balansovaní a odstránení technických nedostatkov.


MMORPG Pirates of The Burning Sea po rokoch vývoja pripláva k hráčom 22. januára 2008 a podľa všetkého to bude nevšedný titul, v ktorom nebude núdza o zábavu. Takže, ak nastúpite na palubu tejto lode, môžete očakávať zaujímavú plavbu.


napísal uni 26.11.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
PIRATES OF THE BURNING SEA


Pirates of The Burning Sea
PC

Vývoj: Steam / Flying labs software
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19517)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk