DRAGONICA

DRAGONICA

Nová MMORPG na scéne. Povieme vám, ako chutí a ak sa na vás usmeje šťastie, tak si zahráte jej beta verziu.

Dojmy

Budúcnosť hier je úzko prepojená s internetom. Dokonca už aj hry pre jednotlivca sú neraz viazané na online registráciu, alebo vyžadujú na správne fungovanie súčasti dostupné len prostredníctvom internetu. Netreba sa preto čudovať, že v kurze sú MMO tituly a čo je v tomto prípade potešiteľné, čoraz viac ich je zdarma. Napríklad aj Dragonica, ktorú sme otestovali tesne predtým, ako si ju budete môcť zahrať aj vy.

Názov hry hovorí sám za seba, bude to fantasy MMORPG a len upresníme, že sa ocitnete vo svete Dragotaka. Kedysi sa tu odohrala veľká vojna, kde proti sebe stáli jedinci Nobles pod vedením Dragon Lorda a Minions, ktorým šéfoval temný lord Elga. Stúpenci Dragon Lorda zvíťazili, ale zlo sa opäť začalo rozmáhať a tak dračí pán opäť zvoláva udatných bojovníkov. Vy budete jedným z nich.

Podľa chuti si vytvoríte postavu bojovníka, mága, lukostrelca alebo zlodeja, upravíte účes, pohlavie a potom ste už pripravení na zoznámenie s Dragotakou. Hravý a pestrofarebný svet sa vyznačuje manga grafikou, ktorá je roztomilá, avšak je škoda, že tvorcovia nevenovali pozornosť tieňom, vyzeralo by to ešte lepšie. Na druhej strane, nemusíte sa obávať, že hru váš stroj nerozhýbe. Pokiaľ nemáte predpotopnú šunku, užijete si hru na najvyšších detailoch, ešte keby sa tak dalo robiť niečo s rozlíšením.


Náplň hry sa nijako zásadne nelíši od iných (bezplatných) MMORPG. To znamená, že budete likvidovať kreatúry, plniť úlohy, rozvíjať postavu, meniť a upravovať jej výstroj a vstupovať do nových oblastí. Je evidentná snaha tvorcov urobiť všetko maximálne prehľadné a jednoduché a tak túto hru si naozaj dokáže osvojiť aj malé dieťa. Druhá vec je, že arkádový štýl boja, typický pre Dragonicu, je založený na likvidovaní kvanta nepriateľov a hoci to evidentne robí s nadhľadom a humorom (napríklad ovca upečená po zásahu ohnivej gule), dalo by sa polemizovať, či je to vhodné pre „krpcov“.

Hra má 3D grafiku a pekné efekty, ale v zásade sa väčšinou pohybujete len sprava doľava a naopak(side-scrolling), s tým, že môžete urobiť pár krokov hore či dolu. Váš pohyb je limitovaný cestičkami a jednoduchými prechodmi a niekedy vás na „druhú koľaj“ prehodia plošinky, z ktorých sa odrazíte hyperskokom.

Základný útok postavy budete využívať počas celej hry, bez ohľadu na povahu postavy. Je totiž rýchly, efektívny a ideálny na elimináciu húfov nepriateľov. Napríklad mág rýchlo za sebou metá ohnivé gule, lukostrelec šípy. Pomedzi to potom môžete používať zručnosti, ktoré si vyberiete z jedného a neskôr až štyroch menu a zadovážite za skúsenostné body. Medzi prvými chuťovkami mága je elektrický šok vo výskoku a vrhnutie meteoritu. Všetky útoky sa počítajú ako kombá. Čím viac ich používate a čím viac kreatúr zasiahnete v rýchlom slede za sebou, tým hodnotnejšie je kombo a získate kvantum skúseností. Nepriatelia sa nebránia, nanajvýš sa občas posadia na zadok, po sebe zanechávajú liečivé odvary, zvitky, niekedy kusy výstroja a ingrediencie.

Okrem štandardných bojových lokalít, cez ktoré sa presúvate do nových priestorov, môžete využiť aj portály, rozmiestnené v teréne a absolvovať misie. Tam si zvolíte obtiažnosť a počet spoločníkov a ide sa na vec. Spravidla sa musíte prebojovať cez uličku plnú nepriateľov a na konci čaká milo hrozivý, či skôr hrozivo milý boss. Hoci má kopu života, ide len o to, nasoliť mu do kožucha o niečo viac rán ako bežným protivníkom a potom vám so slzami v okáľoch vycáluje mince. Potom sa roztočí niečo ako výherný automat, kde sa po ustálení namiesto troch čerešničiek objavia predmety, ktoré sú odmenou za váš výkon.

Dragonica
ukážka arkádových bojov

Hoci úloh, hlavne v meste, je dosť a človiečikovia s výkričníkmi a otáznikmi nad hlavou sa na mape aj v mestečkách ľahko hľadajú, zvyčajne po vás chcú len zabitie určitého počtu kreatúr, respektíve predmety, čo po nich zostanú. Občas niekomu treba doručiť správu, alebo vás strážnik poprosí, aby ste mu dali u kováča opraviť brnenie. Samozrejme, za úlohy dostávate mince a predmety, či už zbrane, nápoje alebo časti oblečenia. U kováča sa dajú pomocou ingrediencií zlepšiť parametre výstroja, okrem toho sú tu rôzni obchodníci, ale môžete kšeftovať aj s inými hráčmi. Po dovŕšení dvadsiatej úrovne sa sprístupní PvP režim, teda vzájomné boje hráčov proti sebe vo vybraných arénach a podľa toho, aké zadáte požiadavky. Súčasťou sú aj achievementy.

Dragonica je a nie je tradičnou MMORPG. Čo sa týka obsahu hry, nijako zásadne sa nelíši od svojich početných konkurentov. Svojským je v tomto prípade arkádový systém boja, s akým sa v MMO až tak často nestretnete. Práve nenáročný a dynamický spôsob bitiek môže k tejto hre pritiahnuť záujemcov a to aj takých, ktorí nehodlajú hodiny tráviť pri počítači. Kedykoľvek si totiž môžete na pár minút sadnúť k hre a po uvoľňujúcej masakre, kde si na strane nepriateľov predstavíte zlého šéfa, či protivnú svokru, sa príjemne vybúrení môžete venovať inej činnosti.

Ak si myslíte, že hra stojí za vyskúšanie, dáme vám príležitosť. Máme pre vás pripravených 250 registračných kľúčov do uzatvoreného beta testu, stačí keď správne zodpovedáte na jednoduché otázky a kód je váš. Kľúče budú rozdávané systémom: kto skôr príde, ten skôr hrá a kto príde neskoro, nehrá.



napísal uni 11.5.2009
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
Dragonica- Warrior
| DRAGONICA- WARRIOR
[9.4.2009]
Dragonica- Magician
| DRAGONICA- MAGICIAN
[9.4.2009]
Dragonica-Thief
| DRAGONICA-THIEF
[9.4.2009]
Dragonica- Cinematic
| DRAGONICA- CINEMATIC
[9.4.2009]
Dragonica-Archer
| DRAGONICA-ARCHER
[9.4.2009]
Dragonica- Dance
| DRAGONICA- DANCE
[9.4.2009]
Dragonica- Trailer
| DRAGONICA- TRAILER
[9.4.2009]
Dragonica- gameplay
| DRAGONICA- GAMEPLAY
[7.5.2009]
DRAGONICA


Dragonica
PC

Vývoj: gPotato Europe / Barunson Interactive
Štýl: RPG / MMO
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19979)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk