NECROVISION: LOST COMPANY

NECROVISION: LOST COMPANY

Horor prvej svetovej neskončil

Dojmy

Od 1C ku nám priletela škatuľka a v nej bola, bola bola bola, Bamb.. preview verzia nového dielu Necrovision.

NecroVisioN: Lost Company je prequel k pôvodnému hororovému dielu a týka sa udalostí, ktoré sa stali pred nosným príbehom v Necrovision z pohľadu druhej, teda nemeckej strany. Ako nemecký vedec a bývalý dôstojník Jonas Zimmer sa dostávate do zákopov prvej svetovej vojny, kde vypuklo nefalšované peklo vďaka podivnej chorobe, ktorá napáda vašich aj nepriateľských vojakov. S cieľom odhaliť strašné tajomstvo záhadnej epidémie šíriacej sa cez bojové pole budete musieť bojovať o svoj život s vlnami zombies, démonmi a s ďalšími mrzkými vecami plaziacimi sa z najhlbších priepastí sveta.

Preview verzia obsahuje dve úrovne, na ktoré sa teraz pozrieme bližšie. Jonas Zimmerman práve dorazil na železničnú stanicu vo Francúzsku. Jeho úlohou je stretnúť sa s poľným maršálom Mengem, ktorý ho požiadal o vedeckú výpomoc s cieľom zastaviť tajomný mor. Ihneď po príchode, je Zimmerman napadnutý nemŕtvymi vojakmi. Nájdenie Mengeho nebude ľahká úloha... 


Táto úroveň je označená ako štartovací level, no hneď od začiatku sa na vás vrhne neskutočné množstvo nakazených a takmer pripomína survival horor, kde treba počítať každú patrónu. Hneď je poznať, že autori sa snažili už na začiatku oddeliť zrno od pliev a neskúsení bojovníci padnú už na nástupišti. Obyčajných nakazených striedajú upgradovaní so štítmi, kde treba buď hľadať vyčuhujúcu končatinu alebo neskutočným množstvom nábojov štít rozstreliť. A to sme len na začiatku. Celá úroveň je koncipovaná dosť predvídavo, takže zablúdiť nie je kde. Ak už sa aká taká odbočka nájde, tak na jej konci je buď tajná chodba alebo náboje.

V podstate dizajn kopíruje vzhľad aj funkčnosť predchádzajúceho dielu. O zopár desiatok minút, infarktových situácií a spodkov neskôr si to na vás už špacíruje záverečný boss úrovne, ktorého treba poraziť inak ako len zbraňami. Treba priznať, že tých zhruba 50 minút, za ktoré som level prebehol, bolo pre mňa ako dva týždne, pretože situácií, kedy máte konečník stiahnutý tak, že okrem toho, čo máte oblečené, je v ňom aj polstrovanie kresla, by ste na rukách nezrátali.

Ešte že sa ku slovu dostanú aj vaši parťáci stratení v boji. Niekedy stretnete skupinku dvoch-troch vojakov, ktorí to s vami chvíľku potiahnu, neskôr sa odpoja, pretože sú potrební inde, no stretnete vždy ďalších. Autori sľubujú, že vojaci by sa mali pomocou príkazov aj ovládať, no na nič také som v preview nenarazil. Všetci sa správali úplne autonómne a predskriptovane. Občas sa zaseknú, no rana z milosti žiadne zranenie neurobí. Ešte že sa väčšinou spamätajú a pokračujú za vami.

Pri pokuse pokračovať ďalej cez infikované bojiská stretáva Zimmerman team Georga Pattona. V tejto úrovni, bude musieť čeliť obriemu bossovi, ktorý by mal byť jeden z mnohých, ktoré na vás čakajú v plnej hre. Vašou úlohou (okrem prežitia) je pomôcť Pattonovi pri oprave tanku, ktorému chýba dôležitá súčiastka.


Druhá hrateľná úroveň (označená ako level 9) je oproti predchádzajúcej až neuveriteľne krátka a so všade porozhadzovanými granátmi aj neskutočne ľahká. Boss je prerastený kat s obrím kladivom, ktorého pôsobisko je vnútorné nádvorie kláštora. Neustále na vás dotierajú aj bežní nakazení, no stačí sa zamerať hlavne na veľkého šéfa a granátometnou zbraňou je dolu raz dva (prípadne tri štyri). V tejto úrovni je aj dostatok rôznych palných zbraní, samopalov, granátov a pušiek, takže pocit ohrozenia a rátania nábojov sa pretavuje len na čistokrvnú akciu a sústavné vyprázdňovanie zásobníkov. Aj tu stretnete zopár vojakov, ktorí ako vždy niečo potrebujú priniesť a s úsmevom na perách a s radosťou za vami zabuchnú dvere na dvorček vedúce k bossovi.

Po grafickej stránke sa toho veľa nezmenilo. Je opäť použité prostredie prvej svetovej vojny a textúry zostali takmer identické. So všetkými detailami zapnutými na maximálnu úroveň však bola grafika neskutočne zubatá, aj keď AA bolo v kolónke na 8x. Buď do tejto preview verzie ešte nebolo implementované alebo je niekde zrada. V každom prípade nebude Necrovision žiadnym grafickým benchmarkom ani zbraňou PCčkárov v boji proti konzolistom.

V plnej hre autori sľubujú sedem úrovní pre hru jedného hráča, pätnásť nových nepriateľov, šesť nových zbraní spolu s ich upgradovaním, ovládanie vlastného tímu spolubojovníkov, ovládateľné lietadlo Halberstadt a tank FT17. Pre multiplayer má byť pripravený nový mód Rat Hunt, čo by malo byť niečo ako "všetci zabite infikovaného", ale kto vie čo z toho nakoniec vylezie. V neposlednej rade pribudnú ešte tri MP mapy a zopár nových skinov pre postavy.


Lost Company zaváňa skôr datadiskom ako novým dielom. Graficky ani systémovo sa nič nezmenilo, len pribudne zopár nových úrovní, zbraní a nepriateľov. Tých sedem nových levelov si trúfam odhadnúť na maximálne šesť až sedem hodín (ak by boli všetky úrovne ako tá prvá, tak sakramentských 7 hodín). Všetko samozrejme záleží od koncovej ceny, no ak sa vám pôvodný Necrovision páčil, tak kúpou Lost Company určite nešliapnete vedľa. 


napísal fendi 5.11.2009
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
NECROVISION: LOST COMPANY


PC

Vývoj: 1C Company / CENEGA / Farm 51
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania:  marec 2010
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19863)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk