THE DARKNESS II

THE DARKNESS II

Temnota vám pristane

Poznáte to, niekoho pohryzne pavúk, niekto zdedí miliardy, iný sa musí rozpadnúť na kvadrilión molekúl, ďalšieho musia nadopovať experimentálnou látkou, iní sa takí už rodia, aby sa stali hrdinami. Jackie Estacado, koniec koncov ako každá komiksová postava, o schopnosti nikoho neprosil, ale je ťažké určiť, či v jeho prípade sú kliatbou alebo skutočným darom, keď mu pomohli stať sa hlavou mafiánskej rodiny Franchetiovcov. Jackie je od dovŕšenia dospelosti posadnutý Temnotou a celý svet mu leží pri nohách, teda až na ten ženský, pretože nemôže mať sex. To by ho zabilo.

Naposledy sme sa s Jackiem stretli pred štyrmi rokmi vo videohernej adaptácii komiksu od TopCow. Odvtedy sa veľa zmenilo, životná láska Jenny je mŕtva, Jackie sa vydáva opäť s pomocou Temnoty vyriešiť vojnu gangov, možno sa raz a navždy zbaviť svojho prekliatia a Švédi zo Starbreeze odovzdali štafetu Digital Extremes. Obavy boli namieste, no boli zbytočné. Na základe prezentácie krátkeho úseku z hry môžeme povedať, že licencia je v dobrých rukách ani komiksová štylizácia jej neublížila. Graphic Noir, ako nazývajú výtvarný štýl autori, robí to, čo spravil cel-shading (na protesty mnohých) s Borderlands, vystupuje z radu. Keď sa bližšie pozriete, tak uvidíte jemné kontúry zvýrazňujúc objekty a postavy pokryté vysoko kontrastnými textúrami. Ako keby ste sa dívali na XIII len s realistickou grafikou. 


Zhasnite svetlá, lebo...

The Darkness II nerobí originálnym iba vizuál, ale je to herný systém a chytré zakomponovanie Temnoty, ktorá vás robí takmer nesmrteľným. Jackie totiž stojí tentoraz proti frakcii Brotherhood, bratstvu, ktoré existuje niekoľko storočí a jeho jedinou úlohou je zbaviť sveta Temnoty. A keďže majú toľké skúsenosti, vedia, že hrdinovi nerobí dobre svetlo. Členovia tak útočia so všetkým, čo emituje fotóny vo viditeľnej vlnovej dĺžke. Do cesty sa vám postaví auto so zapnutými diaľkovými, nepriatelia sa zdržujú vo veľmi dobre osvetlených lokalitách, pod pouličnými lampami a pod. A to nie je všetko, hádžu oslepujúce granáty a okrem zbraní majú v rukách aj baterky.

Skutočným nepriateľom sa tak stáva svetlo a sily na oboch stranách sú zrazu vyrovnané. Najskôr sa treba vysporiadať s nebezpečím, zhasnúť reflektory, rozstrieľať žiarovky a zahodiť chytrákov so svetelným zdrojom. A tomu najviac rozumejú dve chápadlá dopĺňajúce dvojicu zbraní v rukách hrdinu. V The Darkness II sa cítite, ako keby ste mali tretiu ruku, robíte dve aj tri veci naraz – strieľate, pričom jedného z gaunerov škrtíte ako anakonda svoju obeť. Chápadlá zbierajú za vás muníciu, dajú vám do rúk zbrane zo zeme, ale predovšetkým napichávajú, nabodávajú telá, prerážajú hrudníky, vytrhávajú srdcia, omotávajú sa, hryzú hlavy, čokoľvek, čo by ste našli v príručke 100 finišov pomocou chápadla Temnoty.

Za každé zabitie sa zbierajú expy (Essence) a tie sa zase investujú do upgradov rozdelených do štyroch oblastí, jednou z nich je aj Gun Chanelling. V podstate ide o autofire berserk, temnota posadne akúkoľvek strelnú zbraň a tá po určitú dobu akceleruje nekonečnú muníciu s obrovskou rýchlosťou tam, kam namierite. Jackie sa dokonca naučil aj vidieť cez steny, takže upratať lokality so schovanými nepriateľmi po zhasnutí svetiel nie je vôbec problém. 

The Darkness II

Kamarát na zožranie

E3 demo sa odohrávalo v lunaparku Hellgate Fields, kam Jackieho ťahajú vidiny nielen mŕtvej Jenny, ale aj Victor Vilante, člen Brotherhood. Hrdinu sprevádza aj malý, roztomilý Darkling, ktorý je svojím morbídnym spôsobom na zožranie. Ocikáva mŕtvoly, kope do nich, niekoho vám „akože" podrží a hovorí vám, aby ste ho čo najskôr dorazili. Milý spoločník však v tých najtuhších bojoch stiahne chvost a teleportuje sa preč. Prezentácia The Darkness II skončila zaujímavým zvratom - na Jackieho sú namierené silné reflektory a o pár minút neskôr sa prebudí na nemocničnom lôžku a prístojaci doktor sa chystá vykonať zákrok.

Krátka ukážka nás skôr prekvapila, ale neuspokojila, o to viac budeme sledovať The Darkness II, pretože štandardné FPS obohacuje prvkami temnoty a byť temným je vždy dobré.

The Darkness vychádza 4. októbra pre PC, PS3 a Xbox360.



napísal spacejunker 27.6.2011
Páči sa mi!
THE DARKNESS II


PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: 2K Games / CENEGA / Digital Extremes
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 10. február 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18432)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk