SKYLANDERS GIANTS

SKYLANDERS GIANTS

Figúrková mánia nabrala nový rozmer

V detských tituloch vraj nie je budúcnosť. Tie s dodávanými perifériami dokonca dokázali položiť na lopatky stredne veľkých vydavateľov. Zdravý rozum káže držať sa od nich čo najďalej. Odvážnym šťastie praje, o čom by mohol rozprávať Spyro a jeho minuloročný fenomenálny návrat v ignorovanom Skylanders: Spyros Adventure. O 30 miliónov predaných figúrok neskôr, Activision nielenže nestíha nasýtiť trh, ale udržuje ho ako keby naschvál hladným, pretože sa chystá s druhým dielom Skylanders Giants rozbiť bank.

Fyzické figúrky hrdinov, ktoré prenáša do hry portál, sú nedostupným tovarom. Nečudo, že na Ebayi sa niektoré pohybujú v stovkách dolárov. Osobne som na tretí prídavný balíček s ľadovou krajinou čakal viac ako štyri mesiace, pričom sa cena umelo dvihla. Pre zberateľov je Skylanders: Giants dobrou aj zlou správou. Tou zlou, že ak si budú chcieť skompletovať všetkých 32 figúrok, budú musieť siahnuť hlboko do vreciek, pretože pozornosti sa dostane iba tým najobľúbenejším, ktoré sa dočkajú verzie 2. To je tá dobrá správa. Navyše budú niektoré z nich vylepšené technológiou LightCore. 

Slovko technológia je možno príliš odvážne v spojitosti s figúrkami, ale dokáže ich v blízkosti portálu rozsvietiť. Treerexovi žiaria oči a kryštáľ  na ruke, dôverne známemu Eruptorovi zase svieti tlama na oranžovo. LightCore nepotrebuje žiadne batérie ani dodatočné napájanie. Vystačí si s NFC technológiou zabudovanou v portáli, ktorá rozsvecuje kryštáli. 


Systém hry sa v Skylanders Giants s radovými figúrkami nemení, novinkou však bude zvýšenie najvyššie možnej dosiahnutej úrovne hrdinov z 10 na 15. level. Figúrkam zo série 2 pribudne navrch aj sila nazvaná WoW Pow a možnosť prepínania vývojového stromu schopností kedykoľvek počas hry. Zvyšovanie síl bude opäť možné iba cez nájdené pokrývky hlavy (rôzne čiapky, klobúky a helmy). Tou najväčšou novinkou v Skylanders: Giants sú však obri. 

Bude ich celkovo osem (každá prislúchajúca jednému z ôsmych elementov) a medzi ich prednosti nebude patriť iba dvojnásobná veľkosť v hre aj v skutočnosti, ale odlišný štýl hrateľnosti. Ich pomalý pohyb je kompenzovaný obrovskou silou, dokážu rozbíjať celé budovy, hádzať balvany a otvárať s nimi brány alebo skokom z výšky preraziť prasklinu v zemi a otvoriť si cestu k bonusom. Takisto budú môcť pritiahnuť k sebe plávajúce ostrovy zavesené na reťaziach, na ktoré sa inak nedá dostať. 

A kde sa v hre objavili? Obri sa kedysi postavili prastarej rase Arkeyanov, ktorá vládla Skylands tvrdou rukou. Boli to práve oni, ktorým sa podarilo krajinu vyslobodiť spod tyranie. A potom jedného dňa zmizli až do momentu, kedy sa Kaosovi (zloduchovi z predchádzajúceho dielu) podarilo aktivovať jeden z Arkeyanských strojov. S nebezpečnou technológiou boli prebudení aj obri. 

Obri nie sú kľúčoví pre dohranie, ale iba vďaka nim pozbierate všetky bonusy. Do vybraných častí bude vpustený iba daný element alebo obor so špeciálnou schopnosťou, čím hra nepriamo motivuje ku kúpe nových figúrok. K ôsmym obrom pribudne aj osem nových hrdinov normálneho vzrastu. Na dohranie Giants budete môcť použiť aj figúrky z predchádzajúceho dielu. S ním zdieľa aj rovnakú štruktúru a príbeh nasekaný do levelov, ktorý bude garantovane pokračovať aj epizódkami v podobe DLC. 

Drobnou zmenou bude oproti minulému dielu bude východiskové miesto, ktoré sa bude meniť prostredím, kde sa práve nachádzate. Už to nebude celý ostrov, ale plávajúca loď, ktorú neovláda nik iný ako pilot Flynn. Plavidlo sa bude dať dokonca aj upraviť podľa vlastnej fantázie. 

Skylanders Giants neposkočil drasticky vpred ani sa dramaticky nezlepšila grafika, ktorú drží na uzde verzia pre Wii. Je to badať na menej detailných modeloch a chudobnejšom rozlíšení používaných textúr. V prípade tejto hry je však dôležitý element zhmotnenia skutočných figúrok na obrazovke cez Portal of Power. Hra si zachová aj drop-in drop-out kooperatívnu hru pre dvoch. O online podpore zatiaľ autori iba uvažujú.


Skylanders Giants vychádza koncom októbra, presne v čase, kedy sa začína uvažovať nad vianočným darčekom. No už teraz je ideálna doba na sledovanie predobjednávok, po tomto titule sa len tak zapráši.


napísal spacejunker 20.6.2012
Páči sa mi!
SKYLANDERS GIANTS


Xbox 360
PS3
Wii
3DS

Vývoj: Activision / ABC Data / Activision
Štýl: Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 19. október 2012
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19557)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk