FURNISH MASTER

FURNISH MASTER

Upratovač na prenájom

Dojmy

Relaxačné hry môžu mať rôznu podobu. Niekomu stačí nenáročné putovanie s peknými scenériami, jednoduchou interakciou a ambientnou hudbou. Iní si oddýchnu napríklad pri klikaní na predmety a ich usporiadaní v priestoroch domu. Presne týmto sa zaoberá aj rozpracovaný titul Furnish Master, ktorý z vás spraví nenáročného architekta a súčasne upratovača na prenájom.

Hra obsahuje sandbox a príbeh, v ktorom plníte rôzne úlohy v meste, za ktoré získavate peniaze a ocenenie vo forme hviezdičiek. Súčasne si zariaďujete izbu v zdieľanom byte a šetríte na nové, samostatné bývanie. Úlohy majú rôznorodé zadanie, ale nie sú náročné a vo všetkých si vystačíte s jednoduchým ovládaním myšou, prípadne klávesovými skratkami. V každej môžete otáčať jednu alebo viac izieb a priestorov bytu, domu či skladu a interagovať s predmetmi, ktoré sa tam už nachádzajú, ako aj takými, ktoré vykladáte z lišty na ľavom okraji obrazovky.


O tom, čo máte robiť, vás v chate poinformuje majiteľ priestorov a potom je už na vás, aby ste vyhoveli jeho požiadavkám. Nemusíte sa pritom nikam ponáhľať a ak urobíte niečo, čo ste nechceli alebo ste sa rozhodli urobiť inak, jednoducho použijete funkciu na krok späť. Okrem toho si to tam môžete pofotiť. A  ak vás daná úloha nebaví alebo si neviete dať rady, jednoducho ju zrušíte.

Tvorca hry sa snaží pripraviť pestrú náplň úloh, čo je viditeľné hlavne v prvých hodinách hrania. Neskôr už je variabilita slabšia, ale stále hovoríme o rozpracovanej hre, takže sa dá očakávať postupné zlepšenie. Čaká na vás upratovanie neporiadku, kde treba umiestniť veci na správne miesto a odpadky nahádzať do koša. Inokedy treba vymaľovať izbu, pričom si vyberáte farby z detailnej palety. A keďže sú tam aj jemné odtiene, ktoré sa ťažko rozlišujú, môže to spôsobiť menší problém pri plnení úlohy, ktorá vyžaduje presný kolorit.

Často budete poverení zariadením spálne, obývačky alebo inej izby, kde máte vhodne rozmiestniť predmety zo zoznamu. V neskorších fázach hry sa dajú počítať na desiatky, čo je už prehnané a začína to byť nezáživné. Určite zábavnejšie je skladanie puzzle na stene, pričom najskôr treba pohľadať aj poukrývané kúsky stavebnice. Môžu byť pod gaučom, za zrkadlom či v šuplíkoch a skrini, ktoré sa dajú otvárať. V podobnom duchu je stavanie domina,  čo nakoniec zavŕšite odštartovaním reťazovej reakcie, kde postupne popadajú všetky dieliky.


Budete aj dávať dokopy potrubie, kde je však zatiaľ dosť komplikované spojiť správne kúsky, ktoré treba rôzne otáčať a veľmi presne nastaviť, aby do seba zapadli. Nápadité je poskladanie makety železnice, kde je ďalším krokom prepínanie výhybiek tak, aby elektrický vláčik prešiel cez všetky úseky. A dočkáte sa aj testov zameraných na presnú manipuláciu s vozíkom či šoférovanie autíčka na vysielačku. V takýchto prípadoch je dôležité čo najrýchlejšie absolvovať celú trasu v miestnosti a nenaraziť pritom do prekážok.

Pri úspešnom plnení úloh si zarobíte nielen na lepšie bývanie, ale aj obchodné priestory. Tam usporiadate regály a pokladňu a nakúpite tovar. Potom vám pripravený a dobre vybavený obchod bude priebežne generovať ďalšie peniaze ako zisk z predaja. Neskôr môžete mať aj viac podnikov s rôznym sortimentom a zameraním.

Graficky je to nenáročné, ale pekné izometrické zobrazenie priestoru s možnosťou rotácie. To aby ste dovideli do všetkých rohov miestností a mohli tam nájsť alebo umiestniť požadované veci či pomaľovať steny. Celkový dizajn so svojím jednoduchým spracovaním je optimálny skôr pre mobilné zariadenia. Na druhej strane, na veľkom monitore pri PC skôr uvidíte malé poschovávané predmety.


Furnish Master bude skutočne taká oddychová hra, kde sa zabavíte predovšetkým výberom, hľadaním a triedením predmetov, prípadne riešením menej náročných hlavolamov. Nič viac od toho nečakajte. Keď autor vypiluje určité nedostatky, ktoré sťažujú plnenie vybraných úloh a prinesie dostatočnú variabilitu zadaní, môže to byť celkom fajn záležitosť na príležitostné zaháňanie nudy.  Z času na čas vyriadite jednu - dve izby a niečo poskladáte. Potom hru vypnete a vrátite sa k nej zas na polhodinku - hodinku v iný deň. To by mohlo fungovať.


napísal uni 15.4.2024
Páči sa mi! (+2)
VIDEÁ Z HRY
FURNISH MASTER


Furnish Master
PC

Vývoj: Alex Blintsov
Štýl: Simulácia / Logická
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| Furnish Master 15.4.2024
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20070)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk