WORMS 2

WORMS 2

Dojmy

Po pár rokoch od vydania k nám prichádza nová edícia Wormsov 2, tentoraz plne preložená do češtiny a za lacný peniaz od CDprojektu (199 Kč, okolo 299 Sk). Ak neviete, hra je jednoduchá humorná taktická záležitosť, kde sa navzájom obstreľujú teamy červíkov a ten kto prežije, vyhráva.

V hre si môžete zvoliť rýchlu hru, kde si zahráte na náhodne vygenerovanom bojovom poli proti počítaču alebo priateľovi jeden na jedného. Ak si chcete hru detailnejšie nastaviť alebo chcete hrať viacerí, môžete si zvoliť štandardnú hru, kde si nadefinujete teamy červíkov. Môžete im zadať mená, zvoliť im ich hlasy, niektoré teamy môžete nechať ovládať počítačom alebo priateľmi a môžete aj vybrať typ prostredia a scenária, buď otvorené priestranstvo, jaskyňu alebo ostrovčeky. A posledná možnosť, ak nemáte nikoho po ruke, môžete si zvoliť aj hru cez internet.

V samotnej hre už potom hráte na časovo obmedzené kolá, kde má každý hráč určitý čas ovládať jedného zo svojich červíkov a vystreliť po niekom. Na výber máte veľmi pekný arzenál zbraní od základného raketometu, cez granáty, navádzacie strely, vzdušné útoky, napalm, ale keďže terén je zložitý, máte aj sériu nástrojov na prekonávanie terénu a to napr. rebrík, plameňomet, bungee lano.  Pri každej strele však musíte nastavovať jej silu a smer, pritom musíte rátať s vetrom, prostredím a aj položením ostatných vašich červíkov, aby ste ich náhodou zbytočne nezabili. Ak však máte nepriateľa blízko, môžete prísť k nemu a napríklad mu jednu vraziť, položiť vedľa neho mínu alebo dynamit a rýchlo utiecť. Tu je naväčšia sranda to, že sa nepriateľ nemôže hýbať a iba sleduje ako jeho červík letí preč :)  Ale zase má ešte ďalších červíkov, ktorými veľmi rád pomstí svojho člena teamu.

Grafika v hre už nie je najmodernejšia, žiadne 3D efekty ani grafické pikošky,  ale zato je pekne roznaminovaná, pestrá a samozrejme aj rýchla, takže hra pôjde dobre aj na pomalších počítačoch. Celé je to len 640x480, ale myslím, že to úplne stačí.

Zvukov v hre je až moc, nájdete tam množstvo rôznych rečí červíkov od anglickej cez rôzne národné až po japonské a nakoniec aj české. Tu vám červíci budú vykrikovať, ak netrafíte, VEDLE alebo ak zabijete vlastného tak ZRÁDČE :) A k tomu si užijete aj pekné zvuky zbraní a výbuchov.

Celkovo je to pekná hra určená ako pre deti tak aj pre dospelých a vy, kto ju ešte nemáte, určite si ju choďte čím skôr zohnať! Rodičia pri tejto hre nemusia mať o deti strach. Síce sa tam strieľa, ale nie je to nič krvavé ani morbídne (no aj keď položiť červíkovi dynamit pod zadok nie je práve najmilší skutok, ale vojna je vojna :) 

 

   

Worms 2
Worms 2
Worms 2


Worms 2
Worms 2
Worms 2



napísal saver 25.9.2002
Páči sa mi!
WORMS 2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20042)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk