X2 - THE THREAT

X2 - THE THREAT

Dojmy

Tu som pozbieral pár zaujímavých informácií o prichádzajúcej sci-fi hre X2 - The Threat. Veľmi slušne vyzerajúcej vesmírnej 3D akčnej stratégii kde budete obchodovať bojovať a hľadať vlastnú minulosť.

Hra po pokračovaním úspešného titulu X-beyond the Frontier z roku 1999, ktorý nie len že bol graficky super, ale mal aj dobrý príbeh a pekne vyvážené boje a stratégiu. Autori teraz do pokračovania ich úspešného titulu zahrnú všetko čo minule nemohli, alebo nestihli dorobiť a budú sa snažiť skĺbiť stratégiu a akciu v znovu rozumnom pomere a samozrejme v ešte dokonalejšej grafike. Čaká nás dynamické univerzum, nový obchodný systém, možnosť velenia flotile a aj samostatné boje.

X2 - The Threat
X2 - The Threat
X2 - The Threat

V minulej časti ste sa dostali do úlohy Kyle Brenana pozemského pilota strateného v ďalekom vesmíre, ktorý celý čas hľadal cestu domov, obchodoval a bojoval a medzitým pomohol zničiť aj jednu nebezpečnú rasu nazvanú Xenon. Pokračovanie sa bude mierne dotýkať deja prvej časti a okrem známych rás tu stretnete aj niektoré známe postavy. Teraz sa dostávate do role piráta - zlodeja s ktorým sa na začiatku príbehu pokúsite ukradnúť loď. No ste chytení a dostávate sa na väzenskú loď mieriacu do studeného a temného sveta nazývaného Artur. Loď sa však dostáva pod paľbu krížnika ktorému velí Ban Danna, člen tajnej služby Argonskej Federácie. Ban pomáhal už v jednotke Kylovi zničiť rasy Xenonov a momentálne je vysoko postaveným členom korporácie nazvanej TerraCorp. Dostávate sa pod jeho ochranu, zavediete vás ďaleko od vašej pirátskej minulosti a ponúkne miesto v TerraCorpe kde sa začína vaša sľubná kariéra. Ale netrvá to dlho, minulosť vás dobehne a dozvedáte sa pravú príčinu prečo ste boli zachránený, spoznávate vašu pravú identitu, identitu vášho otca a do všetkého sa zamieša ešte aj nová nebezpečná rasa Khaak. Odvtedy ste už uprostred strhujúcej akcie, kde je vašou jedinou nádejou zarobiť si čo najviac peňazí, postaviť flotily a zničiť ohrozenie. 

V hre sa uvidíte 8 typov lodí pre každú rasu, pričom niektoré budú mať aj niekoľko lodí z jedného typu. Samozrejme ich budete môcť všetky riadiť. Budú tu pasažierske lode, nákladné lode, niekoľko typov fighterov, corvetty, battleshipy a carriere. Najväčšie lode budú cez míľu dlhé a budú sa k ním môcť pripájať menšie lode. Budete s nimi premávať medzi stovkou sektorov, všade budú vesmírne stanice, fabriky a rôzne iné objekty. Celkovo autori ohlasujú cez tisíc rôznych budov

Čo sa týka obchodovania, bude dynamické, teda ceny a možnosti sa budú meniť,  a každá rasa bude mať svoju hierarchiu tovarov ktoré vyrába. Niektoré používa viac rás iné len jedna. Naspodku výrobného rebríčka sú základné suroviny väčšinou na ťažbu a na vrchu luxusné tovary, technologické systémy a samozrejme aj zbrane. Teda každá továreň potrebuje na výrobu niekoľko základných tovarov a z nich potom produkuje finálne výrobky. Továreň si potom automaticky posiela svoje lode na nákup týchto surovín a to či už v sektore alebo mimo neho. Ak je tovar dostupný blízko cena je nízka, akonáhle sa už cestuje ďalej cena sa zvyšuje. Vy budete tiež stavať vlastné továrne a hľadať k nim najlepšie najvýhodnejšie trasy na dovoz tovarov, tak aby ste získali najlacnejší výstup v mohli ho drahšie predávať do iných tovární, alebo staníc.

X2 - The Threat
X2 - The Threat
X2 - The Threat

Boje v hre budú tiež značne zmenené budete môcť ničiť pirátov alebo konkurenciu, a môžete pritom útočiť sám alebo si pridať wingmana, prípadne môžete vlastniť ľubovoľné množstvo lodí ktoré si budete kupovať za zarobené peniaze. Všetky si môžete upgradovať, zvyšovať shieldy, rôzne opravné roboty, lasery, projektilové zbrane (prejdú energetickými štítmi a poškodzujú pancier), rakety, míny atď. V samotných bojoch, môžete napríklad sedieť na kapitánskej stoličke na vašej najväčšej lodi a len riadiť svoje lode a zadávať im príkazy, alebo si sám presadnete do ľubovoľnej lode a ukážete im s kým sa zahrávajú.

Hra nebude obsahovať multiplayer, bude tam akurát web komunita kde si môžete vymieňať skúsenosti, exportovať videá, alebo vymieňať AI scripty.

X2 je momentálne v beta štádiu a vyjdenie ešte nie je úplne jasné, ale z toho čo som tu popísal hra vyzerá celkom zaujímavo. Grafika pekná, veľké množstvo možností, no zatiaľ to vyzerá lepšie ako Freelancer.

X2 - The Threat
X2 - The Threat
X2 - The Threat


napísal saver 19.3.2003
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
X2 - The Threat
| X2 - THE THREAT
[7.12.2002]
X2 - THE THREAT


X2 - The Threat

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| X2 the Threat look 4.12.2003
| X2: The Threat gold 5.11.2003
| X2 The Threat 18.8.2003
| X2 Threat shoty 10.3.2003
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19660)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk