SIMS BUSTIN OUT

SIMS BUSTIN OUT

8.3

Simsovia už prichádzajú aj na N-gage a vyzerá to, že nespravia svojim PC prechodcom hanbu.

Recenzia na Mobil verziu

Simsovia už prichádzajú aj na N-gage a vyzerá to,  že nespravia svojim PC predchodcom hanbu. Hra však už nebude čisto simulácia života rodiny, ale skôr niečo ako adventúra s managmentovými prvkami. Teda dostanete sa len do úlohy jednej špecifickej postavy, budete mať voľnosť pohybu po meste, budete sa zoznamovať s ľuďmi, získavať od nich úlohy, spĺňať ich a samozrejme nebude chýbať ani zariaďovanie svojho domu a staranie sa o potreby svojej postavy.

 

Všetko začalo vtedy, keď ste sa rozhodli ísť cez prázdniny k svojmu strýkovi na vidiek. Ten vás samozrejme rád vidí, ale vzhľadom na to, že zo svojho domu nechce robiť interhotel, vás po úvodnom zaučení vysťahuje do kôlne, kde bude váš prechodný domov. Poskytne vám vyhodený nábytok, chladničku, pokazený televízor a ďalšie základné veci. Keďže však živobytie nie je zadarmo a jedlo niečo stojí, ponúknete mu, že mu za peniaze pokosíte trávnik. Po získaní prvých peňazí sa vydávate na záťah do mesta, kde nájdete rôzne mladé pipky, tvrdých motorkárov, detektíva, rybára, kapitána a ďalšie postavy, s ktorými si budete budovať vzťahy a priebežne od nich získavať ďalšie úlohy. Celkovo bude v meste 20 interaktívnych postáv plus niekoľko predavačov a barmanov, od ktorých si  budete kupovať jedlo a nápoje (hlavne ak sa vám nebude chcieť variť si doma).

 

Úlohy v hre sú rozdelené do 5 kapitol, pod ktorými je 5-6 rôznych kategórii znovu delených na série menších úloh (spolu cez 150). Prvé 2 kapitoly sú viac menej cvičné a väčšinou úlohy získavate od vášho strýka. Potom, ako sa v prvých úlohách precvičíte, vyskúšate si aukcie, prácu barmana a aj váš talent na presviedčanie ľudí, otvorí sa vám celé mesto. Tu už získavate svoj vlastný skúter, s ktorým si to môžete rýchlejšie fičať a hľadať postavy, ktoré by vám mohli zadať nové úlohy alebo, ktoré práve potrebujete na splnenie úloh. Tu je to už voľnejšie a závisí len od vás, čo budete robiť ako prvé, s kým sa skontaktujete atď. Zo zaujímavých úloh napríklad budete musieť pozháňať od ľudí v meste knihy z knižnice, zohnať 1000 dolárov na znovuotvorenie klubu, rozniesť letáky, budete po meste hľadať stratené kurence, zúčastníte sa muzikálnej súťaže, odhalíte aj plány podzemnej kanalizácie a mnoho ďalších. Počas hry sa vám odomkne 8 minihier, ktoré vám budú vynášať peniaze (kosenie, vzpieranie, lovenie rýb, barman, gitara). Nakoniec sú tu ešte klasické Nokia minihry ako snake, tenis a blocks.

 

Sims Bustin Out
Sims Bustin Out
Sims Bustin Out

 

Po všetkom zhone na začiatku, si neskôr vybavíte aj nové bývanie a opustíte svoju maštaľ, v ktorej ste žili doteraz. Tu už môžete viacej popustiť uzdu fantázii a podľa vašich financií si dokupovať stále ďalšie veci. Dávajte si však pozor, po meste sa potulujú aj zlodeji a raz sa môžete vrátiť domov a nájsť ho vykradnutý. Mesto nie je veľmi rozľahlé a dokopy je tu okolo 20 budov a pár exteriérov ako park, pláž a prístav. Z budov je tu niekoľko obchodov, knižnica, reštaurácia, policajná stanica, diskotéka alebo  telocvičňa. Nakupovať môžete napríklad v General store, kde je každý deň nejaká ponuka tovaru, prípadne vždy večer začínajú aukcie, kde môžete niečo predať. V telocvični si môžete zaplávať, vylepšiť kondičku alebo pokúsiť sa vzpierať. Čas v hre stále plynie a podľa neho sa otvárajú a zatvárajú rôzne budovy, takže nie vždy máte všade prístup a určite je najlepšie v noci spať a cez deň obehávať mesto. Niektoré veci sa však dejú len v noci a rovnako aj niektoré budovy sú otvorené výhradne v nočných hodinách.

 

S postavami sa rozprávate kladením rôznych otázok. Tie budú buď neutrálne, negatívne alebo pozitívne a podľa toho, čo poviete stúpa alebo klesá  u danej osoby vaša obľúbenosť. Počas hry budete mať niekoľko úloh, v ktorých si bude treba vybudovať niekoľko priateľských vzťahov. Tak sa snažte, aby ste si to hneď u všetkých nepokaziť. U osôb opačného pohlavia môžete dokonca chcieť pusu, prípadne sa spýtate či sa k vám nenasťahuje.

 

Hra je dostatočne rozsiahla a prejdenie celej, plus čas na nejaké vylepšovanie domu a hranie minihier až do zblbnutia, vám hra zaberie aj celé mesiace. Autori našťastie mysleli aj na pohodlie hráčov a umožnili hru uložiť hocikedy a hocikde. Síce sú tu len 4 voľné sloty na ukladanie a teda ak sa hrávate viacerí, môžete si uložiť len 4 postavy. Ak však aj vaši priatelia majú N-Gage, hru si s nimi veľmi neužijete, prakticky je tu len vymieňanie vecí a nejaké ďalšie možnosti po pripojení sa na N-Gage Arenu. Na to, že EA a Nokia robili okolo toho také halo, je to dosť slabé.

 

Sims Bustin Out
Sims Bustin Out
Sims Bustin Out

 

Čo sa týka vašej postavy, musíte sa starať o jej pohodlie a teda ju nechať každý deň oddýchnuť, musíte ju kŕmiť, poslať na záchod, osprchovať, čas od času pozrieť aj televízor, sadnúť si atď. Zo začiatku je dosť zábavné starať sa o postavu, no neskôr ako plníte rozsiahlejšie misie, vás to začne len zdržovať a znervózňovať. Budete totiž stále musieť hľadať nejaké jedlo, sprchu alebo záchod a ak ste práve v nejakom dôležitom rozhovore s určitou postavou, môže sa vám zatiaľ niekam zmiznúť a budete ju musieť hľadať znovu. Podobne aj misie vás zo začiatku potešia rozmanitosťou, no postupne zistíte, že začínajú byť stereotypné. Jediné osvieženie v neskorších kapitolách je sťahovanie sa do stále exkluzívnejších domov a odomkýnanie minihier.

 

Grafika je celkom kvalitná 2D izometrická, presne ako ju poznáme z PC hry. Autori zvolili možno trochu veľké postavy, čo ubralo prehľadnosti na okolí. Hlavne keď si to šiniete motorkou cez mesto je prostredie trochu neprehľadné.  Zo špeciálnych efektov tu nečakajte nič extra, ale poteší stmievanie sa, rôzne počasie a kvalitné sú aj animácie všetkých postáv, hlavne vašej. Trochu mi v mestečku chýbala premávka na cestách, v uliciach totižto nájdete iba pobehujúcich obyvateľov.

Celkovo pekná hra, fanúšikov Simsov určite poteší, je síce viac zameraná na jednu samostatnú postavu, ale určite si na nový štýl zvyknete. Oproti pôvodným Simsom pribudlo aj zbieranie a používanie predmetov, rozhovory a množstvo noviniek, ktoré štýl hry len zlepšujú. Ostatným, ktorí nemajú simsov v láske a ani veľa času na hranie, táto hra nič nepovie. Jedine ich môžu zaujať minihry, ale aj k nim sa treba zložitejšie prepracovať. Ešte jednou nevýhodou pre mladších hráčov môže byť aj to, že je hra celá v angličtine a nemusia dobre rozumieť úlohám.


Sims Bustin Out
Sims Bustin Out
Sims Bustin Out


napísal saver 23.6.2004
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.3
Ohodnotiť
SIMS BUSTIN OUT
+ rozsiahlosť
+ voľnosť pohybu a možnosti
+ minihry
- postava vyžaduje veľa starostilosti
- časom stareotypné

Zaradené pod: sims


RECENZIE HRÁČOV
Mobil

Vývoj: Nokia / Cenega / EA
Štýl: Managementová
Dátum vydania: 25. jún 2004
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18427)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk