HALF-LIFE: ORANGE BOX

HALF-LIFE: ORANGE BOX

10

Oranžová krabica je už u nás zrecenzovaná kompletne, nastal čas na kompletný sumár a celkové hodnotenie.

Recenzia na PC verziu

Supermultipack od Valve Half Life: Orange Box oživil jesenné predaje ako na PC, tak aj Xbox360 a už sa očakáva len posledná PS3 verzia. Na každej platforme Oranžová krabica obsahuje 5 hier za cenu, za akú bežne kúpite jednu hru. Dostanete tak v balíku dlhé hodiny zábavy v akčnej, logickej a aj multiplayerovej oblasti. Valve sa podarilo namiešať veľmi kvalitný odvar hernej oranžády.

Pre next-gen konzolových hráčov bude séria premiérou, kde naraz na ich platformy prídu staršie hry Half-Life 2 a Half-Life: Episode One, ktoré už majú PC hráči obohrané, ale aj oni si ich určite radi zaradia do svojej zbierky v novom balení. Z noviniek na všetky platformy sú v balíku tri hry: Half-Life: Episode 2, aktuálne pokračovanie dobrodružstiev Gordona Freemana, úplne nová hra Portal, ktorá ukázala inovatívnu hrateľnosť a rovnako inovácie priniesol aj jediný multiplayerový doplnok balíka, Team Fortress II.

 

Half-Life: Orange Box
Half-Life 2 9.7 [recenzia]

Pôvodný Half-Life 2 z roku 2004 dostal malé vylepšenia v HDR svetlách a tieňoch, čím zvýšil už predtým vysoké štandardy grafiky. Na to, že je hra 3 roky stará stále vyzerá veľmi kvalitne a hrateľnosťou presahuje veľa aktuálnych FPS akcií. Jediným detailom, ktorý si oproti aktuálnejším epizódam všimnete, je mierne nižšia kvalita textúr, nič zásadné, ale čas si vyžiadal svoje.

Príbehom sa hra po niekoľkoročnom skoku oproti prvej časti presunula do budúcnosti, na zničenú planétu Zem. Gordon Freeman je G-Manom povolaný do akcie a snaží sa zachrániť to, čo sa nepodarilo na prvýkrát.

 

Half-Life: Orange Box
Half-Life 2: Episode One 8.5 [recenzia]

Prvá epizóda je kvalitná a zábavná, ale ukázala sa, ako krátka a len s minimom príbehu. Na druhej strane prechádzka s Alyx cez útroby Citadely stojí za to a gravitačná zbraň po pridaní energetických gulí nabrala ešte viac na štýle. V epizóde na vás čakajú vylepšené fyzikálne úlohy, animácie a monumentálne scenérie.

Valve v prvej epizóde priniesli, čo sľubovali a rozbehli svoj koncept epizód. Síce sa v ich podaní ukázal ako mierne pomalý, keďže z ich odstupov pôvodne plánovaných 6 mesiacov sa stávali roky, ale kvalita tento malý nedostatok spravila nepodstatným.

 

Half-Life: Orange Box
Half-Life 2: Episode Two 9.0 [recenzia]

Druhá epizóda sa ukázala ako to pravé a priniesla všetko, čo má správna epizóda obsahovať a to v bežnej dĺžke kampane dnešných plnohodnotných hier. Vylepšila sa grafika, interakcia aj príbeh nabral spád. Rozsiahle dobrodružstvo krížom cez vidiek okupovaného sveta dovedie Gordona o krok bližšie k zastaveniu hrozby. Zatiaľ však musí čakať na ďalšiu, poslednú epizódu Half-Life 2.

Ak si pustíte pôvodnú hru a druhú epizódu, vidíte pokrok, aký autori urobili, nemenili engine, ani nepridávali možnosti hry, len všetko vylepšili a z výborného spravili dokonalé.

 

Half-Life: Orange Box
Portal 8.0 [recenzia]

Zatiaľ čo sa HL2 len pomaly posúva dopredu, Valve začalo popritom so spracovávaním aj netradičnejších námetov. Jedným z nich je Portal, logická minihra postavená vo svete HL2, ktorá vás prevedie laboratóriom plným pascí. Logické úlohy založené na fyzike, portáloch, pokazenej AI a torte majú štýl a zábavu.

Portál síce zaberie len 4 hodiny času a s extra levelmi ešte ďalšie hodiny, ale zábava stojí za to a ďalšie levely by sme mali očakávať postupne. Jediná škoda, že Valve k hre nedodali aj sandbox editor, kde by si hráči mohli jednoducho vytvoriť vlastné levely.

 

Half-Life: Orange Box
Team Fortress II 9.0 [recenzia]

Namiesto ďalšieho rozvíjania starého Counter Strike sa Valve rozhodli zapracovať na niečom novom aj v multiplayerovej oblasti, konkrétne na vylepšenom a zmenenom pokračovaní módu Team Fortress. Hra tentoraz dostala humornú animovanú podobu a tá spolu s deviatimi odvážnymi a rozmanitými zbraňami vyzbrojenými bojovníkmi zabojovala a získala si svojich priaznivcov.

Hra síce ponúkla len 6 základných máp, ale čas do vydania ďalšej série máp na nich určite prežijete príjemným vyvražďovaním a flambovaním animovaných protivníkov.

 

Zo zaujímavostí ako Portal, tak aj Team Fortress II vyvolali malé hystérie, napríklad z Portalu ľudia začali robiť modely Companion Cube so srdiečkom a to od papierových, až po rôzne vankúšové, rovnako je populárna aj záverečná skladba hry. Team Fortress II vyvolala ošiaľ v obliekaní sa na Halloween, kde si niekoľko skupín fanatikov vytvorilo kostými všetkých hrdinov z hry.

Ak sa pozrieme na rozdiely medzi už vydanými Xbox360 a PC verziami - na PC máte samozrejme kvalitnejšiu grafiku, kvalitnejšie textúry, možnosť vyššieho rozlíšenia a stabilnejší framerate, na Xbox360 je Source engine ešte čerstvý, nedoladený a v HL2 hrách sa miestami dočkáte mierneho zníženia framerate. Zaujímavé, že na Xbox360 autori všetky hry vopchali na jedno DVD. Teda spolu 5 hier napasovali do približne 8 GB a pritom zachovali kvalitu grafiky bežne vidíme v aktuálnych next-gen hrách.

Celkovo môžeme povedať, že kompilácia vybraných hier dopadla na jednotku a je priam hriechom obísť tento balík na hociktorej z platforiem. Ponúka z každého rožku trošku a to vždy vo vysokej kvalite a originálnom štýle. Valve ani tentoraz nesklamali a po niekoľkých obvyklých odkladoch priniesli do detailov prepracované tituly a množstvo zábavy. Celý balík od nás zaslúžene dostáva desiatku, nie za niektorú z hier, ale spojenie všetkých hier a celkovú hodnotu balíka.


napísal saver 7.11.2007
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
City17 - Episode 1
| CITY17 - EPISODE 1
[10.12.2011]
10
Ohodnotiť
HALF-LIFE: ORANGE BOX
+ 1 super multiplayerovka
+ 1 super logická hra
+ 3 super FPS akcie
- ak si myslíte, že tam sú, nájdite si ich


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS3
Xbox 360

Vývoj: EA / Valve
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Praskanie v zdroji (8)
Zdravím, mám problém s PC. Keď zapojím kábel do el...
|Ms windows cd key (18)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Hodinky (6)
Uvažujete o kúpe hodiniek,náramkov,smart hodiniek ...
|Ps5 hdr (1)
Ahojte idem si sem po radu ohľadom hdr na ps5.. ak...
|Hitman 2 a hitman 3 (1)
ahojte,sectoráci. mám menši problem,zakúpil som hi...
|Svet, ukrajina, vojny ... (17916)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk