NHL 2002

NHL 2002

9.8

Recenzia na PC verziu


Áno je tu zas. Už deviate pokračovanie peckového hokeja NHL. Niekomu to už možno lezie na nervy, niekto si hovorí, že každý rok vychádza rovnaká hra iba s pozmenenými súpiskami hráčov. Vás, ktorý si to myslite tiež, presvedčím, že to nieje tak, a Vás, ktorý ste stálymi fanúšikmi NHL-ky uistím, že tohto roku je to opäť lepšie.

NHL 2002
NHL 2002
NHL 2002

 No tak idem už písať priamo o hre. Autorun po vložení CD, je veľmi podobný NHL 2001, rozdiel je iba v pozadí. Prvá vec, čo v hre uvidíte je intro. Je pekné, ale veľmi krátke (približne 20 sekúnd). Nemá šancu prekonať intra z NHL-iek 98, 99 alebo 2000. Menu je urobené veľmi prehľadné. Je to asi najlepšie menu z NHL série. Konečne sú použite “hokejové” farby modra a biela. Hudba je veľmi vhodná (štýl Blink 182). Môžete si importovať aj vlastnú, ale potrebujete si pre to stiahnuť z internetu ditty importer. V menu máte na výber rýchlu hru (vyberiete si mužstva a obtiažnosť a okamžite idete do hry), herné módy (sezóna, playoff, turnaj, alebo nájazdy na bránku), kustomizácia hry (výroba vlastných hráčov, mužstiev, hokejové kartičky), online hra (hra cez internet alebo LAN) a online módy (môžete hrať ligu cez internet alebo LAN). Rýchlu hru netreba podrobne opisovať. Sezóna je do detailov prepracovaná. Počas sezóny dostávate ponuky od mužstiev, ktoré sú s Vami v lige, rôzne ponuky na výmenu hráčov. Tiež môžete ponúkať aj vy. Ak nesúhlasia s vašou ponukou, povedia vám, o ktorých hráčov majú záujem. Po sezóne sa hráčom zlepšia, alebo zhoršia herné vlastnosti, niektorý hráči ukončia kariéru (zaleži na veku, na výkone a zraneniach v poslednej sezóne), niektorý odídu z týmu a budú z nich voľní agenti. Potom nasleduje nováčikovský draft a podpisovanie zmlúv s voľnými agentmi. Takto to pokračuje aj naďalej. Sezóne môžem vytknúť iba to, že sa dá hrať “iba” 10 sezón. Potom musíte začať odznova.

NHL 2002
NHL 2002
NHL 2002

 Playoff nemusím podrobne popisovať. Je to vyvrcholenie sezóny, v ktorej sa hra o Stanley Cup. Turnaj sú vlastne majstrovstvá sveta. Hrajú sa s európskymi pravidlami a na klziskách s európskymi rozmermi. Národné mužstva sú zostavené s hráčov, ktorý hrajú v NHL. Ak nejaký národný tým nemá dostatok hráčov v NHL na zostavenie celého mužstva (Slovensko, Nemecko, Ukrajina, Poľsko, atď...), tak sú tam vymyslené mena. V Slovenskom mužstve je vymyslených hráčov iba asi päť.  Nájazdy (shootout) pozostávajú z 5 nájazdov na oboch stranách, kde ten kto dá viac gólov vyhral. V hre je prepracovaná aj výroba hráča. Pozostáva s piatich krokov. Vyrobíte si vlastnú tvár (vyberáte si aj také detaily ako je obočie), určite výšku a váhu hráča, atď.... Pri tvorbe brankára si môžete vybrať aj to, či má mať brankár na hlave masku alebo košík (taký, ako ma Chris Osgood, nie Dominik Hašek). Pri vytvárani, hráčovy môžete nastaviť také vlastnosti, že bude mať celkové hodnotenie až 98. Prekvapilo ma, že ak som vytvoril hráča s krstným menom Richard, tak komentátor ho v hre aj tak nazýval. Môžete si vytvoriť aj vlastné mužstvo. Na výber mate množstvo log (znakov), a dresov. S vlastne vyrobeným mužstvom nemôžte začat hrať sezónu, alebo turnaj. NHL Cards (hokejové kartičky) sú úplne nová vec v NHL sérii. Máte určite úlohy, za ktoré dostávate body a za tie body si kupujete hokejové kartičky. Sú 4 typi kartičiek – Player Cards (hráčske), Cheat Cards (cheaty), Celebration Cards (oslavy hráčov) a Easter Egg (môžete hrať na niekoľko krát zväčšenom štadióne, a rôzne iné zábavne módy). Veľmi zábavne je aj hrať hru cez internet alebo LAN.

NHL 2002
NHL 2002
NHL 2002

Grafika hry je trocha vylepšená oproti NHL 2001. Je to asi ten istý engine len trochu vylepšený, pribudli nové efekty, vylepšili sa animácie postáv, zdokonalili objekty a hlavne hráči. Diváci sú oveľa detailnejší a dokonca 3D (ale to iba pri detailných záberoch). Veľmi premakaný je aj nástup hráčov na ľadovú plochu na začiatku zápasu, ktorý sprevádza super rocková hudba. Hudba je celkovo asi najlepšia v celej NHL sérii. Komentátori sú dvaja. Jeden je starý známy Jim a druhý neskúsený nováčik v komentovaní Tom (myslím, že Tom je jeho meno :). Hrateľnosť je tiež o poriadný kus vylepšená. Obtiažnosť už nieje rozdelená klasicky na Rookie, Pro a All-Star ale už je to Beginner, Easy, Medium a Difficult. Už na Medium je 2002ka taká ťažka ako 2001ka na All-Star. Obtiažnosť Difficult je už pre pravých majstrov NHL-ky (medzi ktorých sa radím aj ja :-). Celkovo hodnotím hru na svoju dobu pre hokejových fanúšikov ako maximálnu bombu a pre normálnych hráčov ako špičkový hokej od EA SPORTS. Takže som si istý, že dokedy nebudem mať NHL 2003, mi hard-disk bude zohrievať tento cool hokej.


napísal raptor 27.9.2001
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
9.8
Ohodnotiť
NHL 2002


RECENZIE HRÁČOV
NHL 2002

+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
| NHL rulez... 21.9.2001
| NHL 2002 shots 5.9.2001
| NHL 2002 shots 9.8.2001
| Nhl 2002 shots 29.7.2001
| NHL 2002 shot 19.5.2001
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19920)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk