ARMA II: PRIVATE MILITARY COMPANY

ARMA II: PRIVATE MILITARY COMPANY

7.0

Najlepší biznis je vojna

Recenzia na PC verziu

Ak ste prežili všetky predošlé konflikty, možno hľadáte nový. Možno nemáte dosť, možno má vaša nepriestreľná vesta ešte nejaké miesto nepoškvrnené a radi by ste vyskúšali, koľko nábojov vám ostalo v zásobníku. Private Military Company vás zavedie do Takistánu a predostrie nový konflikt, v ktorom budete zastupovať nezaujatú stranu. Kto zaplatí prvý a kto zaplatí viac, bude určovať vaše ciele.

Stanete sa členom súkromnej organizácie ION, ktorú si najme armáda pre zaistenie členov organizácie OSN pri prehliadke krajiny, aby skontrolovala takistánsky jadrový program. Hovoríte si, pre niekoho s takou históriou, akú máte vy, s takým vojnou zoceleným tímom, úplná pohodička. Čo ale zo začiatku vyzerá ako rutina, sa neskôr zvrtne, čo príbeh naznačí pomerne obsažnými a v predošlých dieloch nie bežnými cut-scénami hneď v úvodnej misii. Žial, aj keď príbeh je miestami poriadne výbušný, jeho podanie už také adrenalínové nie je. Suché rozhovory, suchý dabing, spád aj kamera rozhodne nepatria k tomu najlepšiemu. Narozdiel od predchodcov je kampaň podstatne lineárnejšia, vždy sa však môžete v kľúčových okamžikoch rozhodnúť, čo zvyšuje replayabilitu. Do úzadia je zatlačené aj velenie, čo je daňou za hlbší príbeh.

ArmA II: Private Military Company
ArmA II: Private Military Company Držím sa za skúseným kolegom v nebezpečnom meste.
Držím sa za skúseným kolegom v nebezpečnom meste.


ArmA II: Private Military Company Hmmm, kto vie čo ma tam čaká.
Hmmm, kto vie čo ma tam čaká.


ArmA II: Private Military Company Opustená továreň plná protestujúcich civilistov.
Opustená továreň plná protestujúcich civilistov.





Misie sú spracovane na úrovni, sú pomerne náročné a patria medzi adrenalínové momenty, na ktoré si radi zaspomínate. Budete neustále sledovať okolie kvôli dobre informovaným guerilla útočníkom, pretože ich prepady zo všetkých strán vás čakajú na každom kroku. Popri tom ešte chrániť okrem svojho krku aj helmy pozorovateľov OSN, budete rozháňať agresívny dav civilistov, zažijete ostreľovanie konvojov špeciálnou puškou a podobné viac či menej klasické úlohy.

Našťastie nie ste na všetko sami a tak slušná, aj keď niekedy zabugovaná umelá inteligencia vám v tom bude po celú dobu veľkou oporou. A nielen spolubojovníci, ale aj nové zbrane či dopravné prostriedky. Nový vrtuľník Kasatka, prípadne obrnené SUV, do ktorého sa budete môcť vracať, odkladať zbrane, vám bude slúžiť ako vztyčný bod, ktorý sa v horúcich situáciách vyplatí mať na blízku. 

Viac vám ale pomôže, ak sa do konfliktu pridá živý kamarát a zahráte si tento súkromný biznis kooperatívne vo dvojici. Nie je totiž nič lepšie, ako keď si v takto nehostinnom a nepredvídateľnom prostredí kryjete chrbát navzájom a to hlavne v prostredí takéhoto typu, kde zrúcaniny a staré, zničené, opustené mestá poskytujú úkryt pre zákerných útočníkov. Technicky sú tieto prostredia síce na slušnej úrovni a vidno, že sa autori naozaj snažili urobiť všetko, čo možno najpestrejšie ako to len v takomto prostredí ide, veľmi sa im to však nepodarilo po stránke obsahovej. Väčšinou pôsobia dojmom narýchlo poskladaných lokalít v nejakom jednoduchom editore, sú nepresvedčivé, chýba im autenticita. Za všetky príklad s rozhádzanými vrtuľníkmi navôkol bez štipky fantázie.

ArmA II: Private Military Company

Zvuky, hudba, fyzika ani technické spracovanie taktiež nič nové nepriniesli, takže si vystačíte so starým hardvérovým arzenálom a žial, pri starom ostali aj klasicky rôzne chyby v hre, takže môžete čakať aj nemilé prekvapenia. Našťastie, nepríjemné prekvapenia budú pomerne často striedať tie podarené ako napríklad hneď v úvode originálne spracované titulky a typický gameplay tejto série, ktorý zostal nedotknutý, čo nejedného veterána rozhodne poteší. Na druhú stranu, mohlo byť rôznych noviniek či úprav o niečo viac, aj keď na takýto prídavok to nie je zlý výkon. 

Pre desiatnikov nepredstavuje Private Military Company rozhodne nič, za čo by stálo za narukovanie do v podstate tej istej vojny, ale pre guľkami ošlahaných veteránov ide o zaujímavú voľbu, ako si spraviť nejaký ten zárez navyše. Nová kampaň s veľkými i malými drobnosťami, stále aktuálne technické spracovanie, to všetko budete mať v príručnej výbave, ak sa vydáte na túto súkromnú misiu.  

ArmA II: Private Military Company
ArmA II: Private Military Company Ideme sa povoziť?
Ideme sa povoziť?


ArmA II: Private Military Company Na tejto základni budeme mať ešte chvíľu ilúziu bezpečia.
Na tejto základni budeme mať ešte chvíľu ilúziu bezpečia.


ArmA II: Private Military Company Opustené mesto plné sniperov.
Opustené mesto plné sniperov.






napísal Andrei 18.2.2011
Páči sa mi!
7.0
Vo svete
7.3
Ohodnotiť
ARMA II: PRIVATE MILITARY COMPANY
+ nové zbrane
+ originálnejšia kampaň
+ co-op kampaň pre 2 hráčov
- dialógy
- cutscény
- prostredia
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU DualCore, 1 GB RAM, GPU 8600GT/3650 512 MB RAM


RECENZIE HRÁČOV
PC

Vývoj: IDEA Games / Bohemia Interactive
Štýl: Simulácia / Akcia
Web: domovská stránka hry
Dátum vydania: 17. jún 2009
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18386)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk