ZEMETRASENIE NA JAPONSKOM HERNOM TRHU

ZEMETRASENIE NA JAPONSKOM HERNOM TRHU

Rušia sa projekty, pozastavuje podpora

Článok

Piatkové zemetrasenie v Japonsku s magnitúdou 9 otriaslo celým svetom a vyberá si už aj obete medzi hernými projektami, ktoré majú do odvolania pozastavený vývoj, podporu alebo sa rušia úplne.

IREM bez udania dôvodov zrušil Disaster Report 4, na trh sa mala dostať v priebehu jari a podľa množstva predobjednávok mala zarobené na úspech. Chlapec zo zemetrasením zničeného mesta už nikdy neutečie. Naposledy sme Disaster Report 4 videli v Tokiu, kde sa prezentovala v 3D. IREM sa za zrušenie fanúšikom ospravedlňuje, informuje Andriasang.

Bez konkretizovania dôvodov Sony už po druhýkrát odkladá MotorStorm Apocalypse, no po dôvody nemusíte chodiť ďaleko. Ilegálne preteky krížom cez katastrofami postihnuté mesto, ktoré sa rozpadá pod kolesami vozidiel, hovorí za všetko. Pasáž s tornádom a búrkou bičujúc pobrežie takisto nepotrebuje ďalší komentár.

Japonsko po výbuchoch v atómovej elektrárni Fukushima Daiichi zápasí s nedostatkom elektrickej energie. Vláda vyzvala obyvateľov, aby v špičke používali elektrické spotrebiče čo najmenej, dokonca dochádza aj v pravidelným 3 – 6 hodinovým výpadkom. Z tohto dôvodu Konami a Square Enix vypínajú servery pre Metal Gear Online a Final Fantasy IX a XIV.

Zemetrasenie na japonskom hernom trhu

Square Enix bude kompenzovať plánovaný sedemdňový výpadok voľným hraním počas prvých dní nasledujúceho mesiaca, Konami na druhej strane nešpecifikoval, kedy sa servery MGO opätovne uvedú do prevádzky.

Sony pozastavila činnosť v repair centrách, ktoré operovali v najpostihnutejšej oblasti v prefektúre Miyagi. Služba PSN beží naplno, no Sony tvrdí, že môže dochádzať k výpadkom a oneskoreniu pravidelných updatov obsahu.

Andriasang ďalej informuje o odkladoch všetkých víkendových akcií: Monster Hunter Festa 2011, DOA Dimmensions, Blazblue Continuum Shift II. Odložené je aj vydanie mafiánskej zombie akcie Yakuza of the End spojené s eventom v Osake, ktorý by bol vzhľadom na udalosti v krajine nevhodný, komentoval zrušenie producent Toshihiro Nagoshi. Odklad postihol aj plánovaný DLC balík s bojovníkmi Jill Valentine a Shuma-Gorath pre Marvel vs Capcom 3.

Microsoft zrušil turné Kinect, uvedenie voucherov na predplatné Xbox Live a datadisku Dragon Age Awakening na japonský trh.

Štúdio Grasshopper Manufacture, kde vzniká super horor Shadows of the Damned, je momentálne zatvorené, SEGA a Square Enix postihli podobný osud. V Kojima Productions, ako informoval Hideo Kojima, majú skrátenú pracovnú dobu. Capcom pre zničené zariadenie a záplavy zatvoril desať herní, informuje Kotaku.

Na finančnú pomoc sa zbierajú mnohé spoločnosti vrátane gigantu Zynga, výťažok z mikrotransakcií pôjde na konto nadácie Save the Children. Sports Interactive a 5pb venujú zárobok z predaja hier na iTunes.

Nemalými čiastkami prispievajú aj najväčší japonskí hráči: Nintendo a Sony po 300 miliónoch, SEGA Sammy 200 miliónov a Namco Bandai 100 miliónov JPY.

Ničivá sila prírody sa podpísala aj pod pokles akcií na japonskej burze, najväčší zaznamenal Capcom (14,4 %), naopak najmenší prepad Nintendo s 1,1 %. Akcie Sony klesli o 9 %, Konami o 10 %.


napísal spacejunker 14.3.2011
Páči sa mi!
ZEMETRASENIE NA JAPONSKOM HERNOM TRHU


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19910)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk