FUNK OF TITANS

FUNK OF TITANS

5.5

Čierny Perseus v (c)hudobnom dobrodružstve

Recenzia na PC verziu

Jediným hudobným štýlom v starovekom Grécku bol funk. Presne tak to chcel vládca bohov Zeus. Lenže jedného dňa prišli pohanskí bohovia s inými hudobnými štýlmi a tie treba čo najrýchlejšie poraziť. Po ruke nie je lepší hrdina ako Perseus, poloboh a syn Dia. A spolu s ním vás čaká nevšedné dobrodružstvo v hre Funk of Titans.

Keďže je hudobný štýl funk vytvorený Afroameričanmi, tak nikoho neprekvapí, že hlavný hrdina Perseus je černoch. Trochu prekrútenú grécku mytológiu netreba brať príliš vážne. Všetko v hre je náležite odľahčené a celá sa vznáša v nadnesenom duchu. 

Funk of Titans
Funk of Titans Počas noci je hra krásna.
Počas noci je hra krásna.


Funk of Titans Hijó, koníček, hijó!
Hijó, koníček, hijó!


Funk of Titans Výber úrovní ako na dlani.
Výber úrovní ako na dlani.





Funk of Titans je 2D platformová skákačka. Ovláda sa veľmi jednoducho. Vystačíte si s medzerníkom a ľavým CTRL. Inak si ide postava po obrazovke sama svojím tempom. Sem-tam jej pomôžete smerovým tlačidlom, ale to je tak všetko. Presne kvôli takémuto jednoduchému ovládaniu je titul vhodný najmä na dotykové obrazovky mobilov alebo tabletov. Na klávesnici sa hrá, samozrejme, tiež dobre. Takže kritizovať ovládanie nemožno. Úspech v hre sa odvíja od poznania úrovne a dobrého postrehu. Preto sa netreba hnevať, ak sa nepodarí všetko prekonať na prvý raz. Chybami sa človek učí a platí to aj v tejto hre..

Funk of Titans mi zo všetkého najviac pripomínal hru Rayman: Fiesta Run, ktorej sa dobre darilo na mobilných platformách. Funguje totiž podobne. Bohužiaľ, až príliš podobne. Potenciál hry sa však naplnil len sčasti. Keďže sa jedná o hru, ktorej hlavnou zápletkou sú hudobné žánre, očakávalo sa, že budú náležite využité. Lenže slúžia len ako kulisa. Navyše z rôznych žánrov je to vždy len jedna skladba a počúvať ju stále dookola začne liezť na nervy. Ocenili by sme skôr hru v štýle hudobných levelov z Rayman: Legends - pri šikovnom zvládaní prekážok vytvárať nádherné melódie a chyby zdôrazňovať falošným tónom. Tu nič také nečakajte.

V každom leveli zbierate mince. Tie sa dajú zúročiť v obchode, v ktorom si zakúpite iný vzhľad hlavného hrdinu alebo sa vyzbrojíte novou zbraňou. Samotné súboje s nepriateľmi sú však nudné. Je nutné dodať, že na odkrytie všetkých lokalít v leveloch budete potrebovať rôzne zbrane. Určitý úsek zdoláte len s ohnivým mečom, iný len s kazetovým prehrávačom v ktorom hrá funk. Zajazdíte si aj na svojskom Pegasovi s tryskovým pohonom. Popri bežných leveloch sú v hre aj bonusové. Jeden sa príliš inšpiroval Flappy Birdom a ďalší je zas len o dobrom postrehu a stláčaní smerových šípok v správnom poradí.

Graficky titul nijako nevyniká a nevybočuje zo šedého priemeru, oceniť však musíme dobre zvolený veselý a optimistický vizuál. Každý jeden predmet sa na hernej ploche hýbe do rytmu a dodáva hráčovi pozitívnu energiu. Aj engine je vzhľadom na svoju nenáročnosť dobre optimalizovaný. Jedinou záhadou ostáva, prečo je problém vrátiť sa do hry po jej minimalizovaní na pracovnej ploche. Vždy ju vtedy treba natvrdo vypnúť a znovu zapnúť.

Funk of Titans je hrou, ktorá je na PC a konzole akoby iba z povinnosti. Za stanovených sedem eur je zbytočnou kúpou, keďže sa uplatní nanajvýš pri cestovaní alebo pred spaním v posteli. Hrať ju na stolnom počítači veľký zmysel nemá. A pritom keby tvorcovia naplno využil potenciál a tematiku hudobných žánrov, vôbec to nemuselo dopadnúť zle.. 


napísal Possol 10.9.2015
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
5.5
Ohodnotiť
FUNK OF TITANS
+ rôzne hudobné žánre
+ dobrý námet
- málo skladieb
- stereotypné
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU 1,8 GHz, 2 GB RAM, 512 MB VGA, OS Win XP+ SP2


RECENZIE HRÁČOV
Xbox One

Vývoj: A Crowd of Monsters
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 9. január 2015
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (1)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19648)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk