HOVER : REVOLT OF GAMERS

HOVER : REVOLT OF GAMERS

7.0

Hravá revolúcia plná pohybu a parkouru

Recenzia na PC verziu

Parkour je moderná záležitosť a zdolávanie prekážok v prirodzenom prostredí má svojich priaznivcov. A mohlo by si ich nájsť aj vo videohre, ktorá zavedie hráčov do futuristického mesta, aby tam bojovali proti diktatúre. Nebude to však so zbraňou v ruke ani s transparentom pred úradom, ale viac-menej  klasickými prostriedkami, ktorým holdujú vyznávači parkouru a freerunneri.   

Hlavným dejiskom je futuristické sídlo Hover City na vzdialenej planéte, kde je zábava ilegálna a hranie trestným činom. Proti tomu však ostro vystupujú mladí rebeli, The Gamers, ktorí vyčíňajú v meste a okolí, sabotujú propagandu, pomáhajú obyvateľom a snažia sa dostať do orbitálnej stanice, aby ukončili útlak a totalitný režim Galaktickej únie.

Všetko sa odohráva v otvorenom prostredí plnom aktivít. Tento svet môžete objavovať sami, ale ak pri nastaveniach povolíte online režim alebo aspoň prístup pre priateľov, budete univerzum zdieľať s inými živými hráčmi. Aj vtedy ich môžete ignorovať, alebo budete spoločne plniť úlohy, či  súperiť medzi sebou v pretekoch.

Hover : Revolt Of Gamers
Hover : Revolt Of Gamers Hra má grafiku v komiksovom štýle a postavy, ktoré chcú vyzerať cool.
Hra má grafiku v komiksovom štýle a postavy, ktoré chcú vyzerať cool.


Hover : Revolt Of Gamers Plnením úloh si aj odomknete nové osoby, ktoré už začínajú s určitými bonusmi.
Plnením úloh si aj odomknete nové osoby, ktoré už začínajú s určitými bonusmi.


Hover : Revolt Of Gamers Za freerunnermi zostávajú farebné čiary, ktoré niekedy vytvárajú zaujímavé efekty.
Za freerunnermi zostávajú farebné čiary, ktoré niekedy vytvárajú zaujímavé efekty.





Na začiatku si vytvoríte prvú, štandardnú postavu - klon, čo bude základom vášho tímu. Potom si môžete pripraviť aj ďalšie, vrátane špeciálnych, ktoré sa odomknú neskôr za odmenu a majú špecifické vlastnosti. Vždy hráte s jednou postavou a sólo, ale môžete si prepínať jednotlivých členov tímu, pričom každý získava individuálne levely a má vlastné štatistiky a vývoj. Pritom sa však zvyšuje aj úroveň celého tímu a stovku prekročíte už po pár hodinách. Takýto level je potrebný na to, aby ste sa mohli z futuristickej štvrte presunúť ďalej, do kanalizácie, kde to však vôbec nevyzerá nechutne a čaká vás tam ďalšia porcia (nelegálnych) zábaviek a výziev. Tie už sú ale viditeľne náročnejšie.

Úvodná mestská štvrť sa veľmi nerozpína do šírky, ale stúpa hore, kde sú rôzne výškové budovy, komunikácie a miesta, kam sa dá vyliezť, preskákať, prípadne aj vyviezť.  Pádov sa nemusíte báť, nič sa vám nestane. Dokonca vďaka schopnosti návratu vašej postavy v čase sa môžete pohodlne presunúť späť do požadovaného momentu a situácie, kde bolo všetko OK. V meste si všimnete futuristické štruktúry s neónovými farbami, ale narazíte aj na skládky a menej atraktívne zákutia, kam sa však oplatí nakuknúť. Na mnohých miestach sú totiž postavy, ktoré vás poverujú úlohami a výzvami. Niekedy sa jedná priamo o rebelov, inokedy môžete asistovať bežným obyvateľom. 

Úlohy si vyberáte podľa uváženia a chuti, často sú to súťaže a časovo limitované zadania a určite sa pri nich uplatní parkour. Napríklad musíte nazbierať stanovený počet bodov za čo najefektívnejšie akrobatické kúsky, ktoré zahrňujú skoky s odrážaním od stien a štýlové kĺzanie po tyčiach, zábradlí a hladkých plochách. Inde musíte získať ťažko prístupný objekt a priniesť ho späť alebo doručiť na ešte neschodnejšie miesto. A čaká vás aj futuristický loptový šport, pri ktorom treba skórovať strelou na kôš súpera. Alebo treba prebehnúť určenú trasu s checkpointmi. Ak úlohy splníte vo veľmi dobrom čase, získate okrem štandardnej odmeny aj medaily.  Niekedy však budete radi, ak sa vám ich vôbec podarí splniť alebo nebudete potrebovať veľa reparátov.

V meste sú aj ďalšie aktivity, ktoré vám prinesú skúsenosti, odmeny a rozptýlenie. Napríklad musíte sprejom zastriekať propagandistické materiály a nahradia ich grafity s vaším motívom. Alebo chytáte špionážne drony, ktorých sa máte niekoľkokrát dotknúť, pričom vtedy uskakujú, respektíve uletia o trochu ďalej a musíte ich prenasledovať. Trochu viac napätia prinášajú úlohy, kde sa treba vyhýbať kamerám, inak po vás pôjdu bezpečnostné drony a miestna poriadková služba. A môžete aj snoriť po okolí a vyhľadať herné zariadenia GameGirls. Je toho dosť veľa, a predsa sa časom  dostaví repetitívnosť a určitý stereotyp. Ale motivovať vás môže snaha o dosiahnutie lepších výsledkov a prekonanie iných hráčov, čo sa zapoja do tých istých disciplín aj odomknutie nových postáv. A potom je tu ešte editor misií, kde si navrhnete vlastné súťažné trasy a výzvy, do ktorých  sa môžu zapojiť aj iní hráči.

Mesto síce nie je až také veľké, ale hodila by sa nejaká mapa, hoci úlohy a ciele sa dajú identifikovať na základe farebných obrysov okolo nich. Niekedy však splývajú s okolím. Zviditeľní ich aj skener, ktorý má rôzne využitie, napríklad poslúži pri aktivovaní spínačov, hologramov, teleportov, hackovaní, dokonca aj otváraní boxov, kde zvyknú byť nové motívy grafity, ale hlavne čipy. Tie sa vkladajú do mriežky, kde sa postave odomykajú sloty. Čipy prinášajú rôzne bonusy a upravujú schopnosti postavy. Vylepšujú skoky, odrážanie, kĺzanie, manipuláciu s loptou, stealth, hackovanie, zrýchlia pohyb. Dajú sa kumulovať, znásobiť, nahradiť inými alebo v prístroji po vložení niekoľkých kusov vymeniť za lepšie. Bez nich nedokážete splniť pokročilé úlohy. Medzi čipmi je aj priestor na aktivovanie maznáčika, ktorý potom sprevádza vašu postavu a tiež prispeje malým bonusom.

Grafika v komiksovom štýle hre pristane, i keď občas sa strácate v záplave pestrých farieb a ste trochu dezorientovaní. Kameru s pohľadom tretej osoby môžete prepnúť a na všetko sa dívať z vlastného first person pohľadu. Sympatická je možnosť kedykoľvek zmeniť farebnú schému aktívnej postavy - hlavne nasvietenia okuliarov a doplnkov.  Spolu s nimi sa totiž mení aj farba svetelnej šmuhy, ktorú za sebou postava zanecháva pri kĺzaní, skákaní a chôdzi. A dokonca  sa tomu prispôsobí aj  kolorit užívatelského rozhrania. Takže napríklad budete mať modré okuliare, modré šmuhy, modrý podklad v menu aj modré línie okien s chatom, zoznamom úloh, ukazovateľom rýchlosti a energie. Keď si vyberiete zelenú, všetko bude v novej farbe.

Hover : Revolt Of Gamers
Hover : Revolt Of Gamers  Pomocou čipov zlepšíte svoje schopnosti  a ľahšie splníte ďalšie úlohy.
Pomocou čipov zlepšíte svoje schopnosti a ľahšie splníte ďalšie úlohy.


Hover : Revolt Of Gamers Pri bežeckých disciplínach treba zvíťaziť a prejsť cez všetky checkpointy.
Pri bežeckých disciplínach treba zvíťaziť a prejsť cez všetky checkpointy.


Hover : Revolt Of Gamers Červená línia jasne označuje, kadiaľ prebehol iný hráč.
Červená línia jasne označuje, kadiaľ prebehol iný hráč.





Hudba je parádna, moderná, rozprúdi krv v žilách a podnecuje k tomu, aby ste skákali, liezli, robili rôzne kúsky a kombá. Prirodzene, tento štýl nemusí sadnúť každému. Ešte by k tomu občas mohol zaznieť dabing - aspoň vtedy, keď sa objavia portréty a texty NPC, s ktorými komunikujete, alebo vám radia. Ovládanie je intuitívne, riešené tak, aby ste veľa úkonov zvládli s čo najmenším počtom klávesov a myšou. Napríklad objekt skenujete podržaním ľavého tlačidla, ale keď iba ťukáte, zatrasiete sprejom a nastriekate grafity.

Hover je sympatické vyčíňanie a hravé poskakovanie a súťaženie v otvorenom prostredí. Pristane nielen tínedžerom, ale všetkým s mladíckym elánom, ktorí sú prívržencami parkouru a tohto životného štýlu. Aktivít a športovo orientovaných výziev je v hre spočiatku dosť, ale potom sa už opakujú a nastupuje stereotyp a niekedy aj frustrácia, keďže vás obmedzujú prísne časové limity. Každopádne minimálne v prvých hodinách je to chytľavá zábava a dá vám príjemný pocit voľnosti a nezávislosti. A niektorí si pritom nostalgicky zaspomínajú na titul Jet Set Radio.


napísal uni 19.7.2017
Páči sa mi!
7.0
Vo svete
6.7
Ohodnotiť
HOVER : REVOLT OF GAMERS
+ pohybové aktivity v uliciach futuristického mesta
+ spočiatku kopa zábavy a možností
+ efekty a dizajnové úpravy freerunnerov
+ editor na vytváranie vlastných výziev
- neskôr nastupuje stereotyp
- niektoré menej zaujímavé zadania a s prísnymi limitmi
- niekedy neprehľadné úlohy a dezorientácia v teréne
Hardverové požiadavky:
Minimálne požiadavky: CPU Intel Core i3-4130 3.4 GHz, 4 GB RAM, GeForce GTX 650, OS Win 7 64.bit


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One
WiiU

Vývoj: Fusty Game / Fusty Game
Štýl: Akčná Adventúra / Arkáda
Web: domovská stránka hry
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19525)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk