CORSAIR SCIMITAR RGB ELITE

CORSAIR SCIMITAR RGB ELITE

Kompletná ponuka na MMO hry do dlane

Test

Mnohí z vás si určite ešte pamätajú doby, keď bolo najväčšou vymoženosťou na myške rolovacie koliesko. To je dnes už našťastie minulosťou a na trhu si môžete vybrať myšku, ktorá bude presne zodpovedať vašim potrebám, čo sú teda v našej oblasti obľúbené herné žánre. Môžete si vybrať myš ideálnu na FPS, aby ste mali v boj výhodu rýchlosti, nízkej váhy a presnosti. Iné žánre si zas vyžadujú iné vlastnosti  a ak radi hrávate MMO a MOBA hry, vhod vám padne viac tlačidiel, možno aj na úkor toho, že je myš väčšia a trochu ťažšia. Práve na jednu takú myš sa dnes pozrieme.

Corsair Scimitar RGB Elite je novinka z dielne známeho výrobcu, ktorá nadväzuje na už zabehnutú Scimitar sériu. Jej hlavnou prednosťou je počet programovateľných tlačidiel, keďže fanúšikom dvoch vyššie spomínaných žánrov asi len ťažko bude stačiť tradičných 5 tlačidiel. Pod palcom tu tak môžete mať čokoľvek, čo vaša postava vo WoWku potrebuje. Corsair k tomu ale navyše pridáva aj svoju tradičnú kvalitu a aj veľmi slušné vnútornosti, aby to hranie naozaj za niečo stálo a dostali ste kvalitnú a spoľahlivú myš.

Nový Scimitar je klasická káblová myška, ktorá prichádza v už tradičnom Corsair balení, kde toho vlastne veľa nenájdete. Myška je plastovom puzdro, nechýba tu obligátna dokumentácia a jediná vec, ktorá je tu navyše, je drobný imbusový kľúč, ku ktorého využitiu sa dostanem trošku neskôr. Aj kvôli zameraniu patrí táto myš medzi tie väčšie a ťažšie, takže vás po jej rozbalení možno trochu prekvapí jej veľkosť. Je to kvôli tomu, aby sa na u zmestili všetky potrebné ovládacie prvky a zároveň bola pohodlná. Neplatí to však pre všetky typy úchopu a aj kvôli rozmerom a tlačidlám nie je ideálna na „claw“ uchopenie.

Corsair Scimitar RGB Elite

Rozmery novej myšky sú 120x78x42mm a jej hmotnosť je 122 gramov. Tieto čísla nie sú nejako prehnané, no v porovnaní s inými myškami je to naozaj o niečo viac. Musím pochváliť 1,8 m dlhý USB kábel s opletaním, ktoré ho chráni pred poškodením. Myš má relatívne štandardný tvar, no pod palcom nájdete posuvný blok s 12 programovateľnými tlačidlami, pod prstenníkom zas pogumovaný výčnelok, kde vám prstenník ideálne sadne. Pred palcom a blokom s tlačidlami je LEDka, ktorej farba vám indikuje aktuálne aktívne DPI a profil, aby ste vedeli intuitívne prepínať medzi nimi. V strede medzi dvomi hlavnými myšítkami nechýba koliesko, za ním sú dve tlačidlá na prepínanie – jedným prepínate profily, druhým zas DPI a to všetko priamo počas hrania.

Celkovo myš ponúka 17 tlačidiel – ľavé a pravé tlačidlo, koliesko, dve tlačidlá za ním a 12 tlačidiel v bočnom bloku pod palcom. Novinkou teraz je, že je tento blok posúvateľný vpred a vzad. Robí sa to jednoducho a slúži na to už spomínaný malý imbus, ktorú zasuniete do skrutky na spodnej strane myšky, povolíte ju a následne celý blok posuniete v rozsahu takmer 1cm. Možno sa to nezdá ako veľa, ale viete si vďaka tomu blok posunúť do ideálnej polohy pre váš palec. Tlačidlá sú relatívne blízko pri sebe, takže padne vhod, keď si ich môžete presunúť do takej polohy, aby ste mali čo najmenej nechcených kliknutí vedľa.

Tento blok samozrejme nefunguje rovno po rozbalení z krabice, takže kým si jednotlivé funkcie sami nenastavíte, môžete sa akurát tak pozerať, ako pekne svieti, keďže je tiež RGB podsvietený. Jednotlivé tlačidlá si viete naprogramovať prostredníctvom softvéru iCUE. Môžu to byť jednoduché funkcie, ale aj zložitejšie makrá a nemusí to byť len v hre. Napríklad, ak pracujete vo Photoshope či Premiere, môžete tieto tlačidlá využiť pre klávesové skratky a zjednodušiť si tak trochu svoju prácu. Zvyká sa na to veľmi jednoducho a časom zistíte, aké je to pohodlné pri práci aj zábave. Sám som nakoniec skončil s tým, že som s myšou viac pracoval ako hral, niekoľko hodín denne.

Možno mi trošku prekáža, že nie je možné nastaviť podsvietenie aj jednotlivým tlačidlám v tomto bloku. Napríklad by som ho vypol na tých, ktoré nemám nastavené na žiadnu funkciu. Alebo jednu časť funkcií nastavil jednou farbou, druhú zas inou farbou, aby to bolo aj farebne rozlíšené v mojom periférnom videní. Je to drobnosť, ale podľa mňa by to pomohlo a je škoda, že to tu nie je. Celý blok funguje ako jedna RGB zóna, takže si tu viete klasicky nastaviť farby a efekty a to isté platí aj pre ďalšie tri zóny. Jednou je logo na chrbte, ďalšia je okolo kolieska a posledná vpredu na myške. RGB podsvietenie si taktiež nastavíte prostredníctvom iCUE.

Tam si viete nastaviť aj výkon, DPI a kalibrovať myšku vzhľadom na používaný povrch. Myš obsahuje optický senzor PixArt PMW3391 s rozlíšením až 18000DPI a nastavením už od 100DPI, pričom môžete rozlíšenie nastavovať po 1DPI. Myš tiež podporuje polling rate 1,000Hz / 1ms, 500Hz / 2ms, 250Hz / 4ms and 125Hz / 8ms. Taktiež myš obsahuje pamäť s podporou na uloženie troch profilov. Môžete si tak uložiť jeden pre vašu obľúbenú MMO, druhý pre bežné hranie napríklad akčných hier, tretí pre prácu.

Corsair Scimitar RGB Elite je tiež kvalitne vyhotovená myš, kde vás potešia kvalitné materiály a navyše myš pôsobí odolne, takže sa nemusíte báť, že by sa nejakým tým pádom poškodila, no musím sa priznať, že túto som na to „netestoval“. Kvalitné sú aj spínače pod hlavnými tlačidlami, keďže tu výrobca siahol po Omronoch s životnosťou 50 miliónov kliknutí. Corsair nám tak ponúkol zase raz kvalitnú hernú myš, s ktorou sa tentoraz zameral na MMO a MOBA hráčov, aby im do dlane dal všetko, čo pre hranie potrebujú. Nie je bez chýb a možno by mohla priniesť aj niečo navyše, no rozhodne to za 89,99€ nie je zlá voľba a využijete ju aj pri iných žánroch, dokonca aj pri práci.

Corsair Scimitar RGB Elite


napísal matus_ace 26.2.2020
Páči sa mi! (+1)
CORSAIR SCIMITAR RGB ELITE


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19879)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk