POWERA NANO ENHANCED WIRELESS CONTROLLER

POWERA NANO ENHANCED WIRELESS CONTROLLER

Ovládač vhodný najmä pre deti

Konzolový biznis sa za tie roky výrazne zmenil, z konzol sa stali skôr uzavreté PC, viac sa priblížili práve PC platforme v mnohých ohľadoch a priniesli aj rôzne ďalšie možnosti. Jedna vec sa ale nezmenila. Konzolové firmy chcú konzolu vydať čo najlacnejšie, možno aj za cenu úvodných strát na každom predanom kuse, ale hráčov zase „oholia“ na príslušenstve a aj hrách. Pri hrách môžete čakať na zľavy, siahnuť po predplatenej službe a využívať bazár. Čo sa týka príslušenstva, ak chcete ušetriť, môžete siahnuť po alternatívnych výrobcoch. Tí síce musia platiť za licenciu výrobcovi konzoly, ale aj tak sa snažia cenu tlačiť výrazne nižšie ako originálne príslušenstvo. A niektoré značky ponúkajú naozaj dobrú alternatívu k tým originálnym značkám.

Medzi nimi je napríklad americká značka PowerA, ktorá je aj u nás pomerne známa a v obchodoch ju nájdete. Na niektoré jej produkty sme sa už pozreli, no nedávno priniesli niečo nové, trochu netradičné a dosť špecificky cielené. Máte menšie dieťa, chcete mu ukázať hry a niečo si s ním aj zahrať na Switchi. Čo mu dáte do rúk? Núka sa klasický Joy-Con, ktorý rozmermi sadne dobre, ale tvarom až tak nevyhovuje a navyše vám ho dieťa môže „rozdriftovať“. Alebo mu dáte Pro Controller, ktorý to síce vydrží, ale je veľký a aj trochu drahý na to, aby ho dieťa v zápale hry hodilo o zem.

Odpoveďou môže byť nový Nano Enhanced Wireless Controller, ktorý je o nejakých 10-15 eur lacnejší ako originálny Pro Controller (záleží od obchodov), ale hlavne je menší. A to dosť výrazne, aj keď to tak nemusí vyzerať. Pre dospelého hráča je až neergonomicky malý, dlaňami ho doslova obopnete. Ale dieťaťu sadne do rúk perfektne. Ovládač je asi o štvrtinu menší, čo je fakt dosť, pritom ale zachoval rovnakú veľkosť ovládacích prvkov ako klasický Pro Controller.

PowerA Nano Enhanced Wireless Controller

Nájdete tu tak tradične veľké analógy, tlačidlá a aj D-pad. Zmenšená je len samotná veľkosť ovládača. Vďaka tomu sa na ňom hrá príjemne, nepreklikávate sa zbytočne a podobne. Tlačidlá sú relatívne dosť vystúpené, aby sa dali ľahko nájsť a stlačiť. Zároveň sú tak akurát tuhé, aby ste ich nestláčali nechtiac. Respektíve vaše dieťa, na ktoré zas ale nebudú príliš tuhé. Zároveň ale prináša aj niečo navyše pre tých, ktorí od ovládačov chcú aj niečo viac. Na zadnej strane totiž nájdete hneď dve programovateľné tlačidlá a tretie tlačidlo slúžiace na ich programovanie. Je len na vás, čo si na ne namapujete. Môže to byť radenie rýchlosti v pretekoch, alebo aj stlačenie analógov, aby ste ich nemuseli stláčať pri hraní. Je to rýchle, jednoduché a funguje to dobre.

Okrem toho je rozmiestnenie ovládacích prvkov naozaj tradičné a nemení sa teda ani ich veľkosť. Ak ste zvyknutí na hranie na Pro Controlleri, veľa sa pre vás nemení. Teda aspoň navonok. Dnu sa už nejaké veci zmenili, ktoré sú daňou za zmenšenie veľkosti. Našťastie zostalo pohybové ovládanie, takže ak napríklad Mario Kart hrávate pohybom ovládača, môžete v tom pokračovať aj s týmto novým. Zmizla však podpora vibrácií. Nielenže ovládač nemá podporu HD Rumble, doňho sa pri tejto veľkosti vôbec nezmestili vibračné motorčeky, čo je trochu škoda. V niektorých hrách môžu vibrácie padnúť vhod a deckám priniesť trošku lepší vnem danej hry, napríklad v tom spomínanom Mario Kart 8 Deluxe.

Musím pochváliť kvalitu vyhotovenia, ktorá je veľmi dobrá. Ovládač pôsobí robustne a pevne aj napriek tomu, že sa vám v rukách dokáže doslova stratiť. Nemám pochybnosti, že by mu nejaké občasné pády spôsobili problémy. Nič nevŕzga, nič nepraská, plast je na dotyk príjemný. Dizajnovo ovládač presne vychádza z Pro Controlleru, takže nečakajte niečo nové. Dokonca by ste na pohľad povedali, že je od Nintenda. Akurát vyhotovenia sú pomerne fádne. Black je v matnej čiernej so sivými prvkami, Gray/Neon v sivej s jemnými farebnými prvkami. Sadnú síce k obyčajnému sivému Switchu, ale na pohľad je to trochu nuda.

PowerA Nano Enhanced Wireless Controller

Už viackrát som písal, že je pre mňa pri gamepadoch dôležité, aby sa dali pripojiť aj k PC. Jednak sa tam dá pripojiť snáď každý, no hlavne nikdy neviete, kedy vám tam nejaký gamepad navyše padne vhod. Tento Nano ovládač na PC samozrejme funguje, akurát som mal trochu problém rozbehať ho cez kábel, kde ho síce systém rozpoznal, ale v zásade nefungoval. Avšak cez Bluetooth išlo všetko ako po masle, ovládač sa rýchlo pripojil, systém aj hry ho rozpoznali a dalo sa s ním pohodlne hrať hry zo Steamu. Neberte to ako niečo smerodajné, toto je primárne Switch ovládač, no ak chcete mať niečo univerzálne aj na občasné PC hranie, Nano môže byť riešením.

Asi ste teda pochopili, že toto je bezdrôtový ovládač, aj keď PowerA často vyrába káblové. Dosah je pri bežnom používaní aj vo väčšej obývačke dobrý, ani nejaké rušenia pri iných ovládačoch a zariadeniach som si nevšimol, no minulý rok pri prvých vzorkách ešte ľudia problémy hlásili. Je možné, že sú už vyriešené. Výdrž na jedno nabitie je 20 hodín (batéria má kapacitu 600mAh) a ovládač nabíjate cez USB-C port. V balení je dodávaný 1,8m dlhý kábel na nabíjanie. Stav batérie (ako aj číslo hráča a mapovanie tlačidiel) indikujú drobné ledky na ovládači. Okrem kábla a dokumentácie je v balení ešte aj látkové vrecko na prenášanie ovládača.

Nano Enhanced Wireless Controller je príjemné prekvapenie, ale nie je to ovládač pre bežného hráča. Je pre deti, hráčky s menšími rukami a podobne. Ale používa sa veľmi dobre, prináša dvojicu programovateľných tlačidiel na zadnú stranu a aj sympatickú cenu, ktorou podlieza originálne ovládače. Daňou za zmenšenie je ale absencia vibrácií a tiež si myslím, že vzhľadom na špecifickú cieľovku mohol výrobca staviť na pútavejší dizajn. Rôzne značky a postavičky si už licencoval pre iné ovládače, tak to mohol využiť aj tu.

Gamepad môžete kúpiť za 50 eur v čiernej, alebo šedej farbe.

PowerA Nano Enhanced Wireless Controller


napísal matus_ace 30.4.2021
Páči sa mi! (+1)
POWERA NANO ENHANCED WIRELESS CONTROLLER


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (34)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18426)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk