WATCH DOGS LEGION: BLOODLINE DLC

WATCH DOGS LEGION: BLOODLINE DLC

5.0

Späť do Londýna budúcnosti

Recenzia na PC verziu

Ubisoft sa vždy snaží rozvíjať svoje hry ďalej a Watch Dogs Legion je pekným príkladom. Dostal ako online režim, tak free a platené menšie doplnky, pridáva sa aj zombie časť a nechýbajú ani väčšie DLC. Prvým väčším DLC je Bloodline s prepojením na Watch Dogs 1 a 2, ktoré by neskôr malo doplniť aj ďalšie DLC s prepojením s Assassin's Creedom.

Samotné Bloodline doslova krvou spája Watch Dogs sériu, kde sa ešte pred hlavnýmdejom pôvodného Legion príbehu dostávame do Londýna s Aidenom Pearcom z Watch Dogs 1 a dopĺňa to aj Wrench z Watch Dogs 2. Celé sa to prepája s hlavným nepriateľom Legionu, ako aj s rodinou Aidena. Mimochodom, udalosti v Londýne sú v budúcnosti, a teda Aiden je výrazne starší, má tu už 55 rokov a aj to na ňom vidieť. 

DLC je tak stále v Londýne, v rovnakom ako sme ho hrali v hlavnej kampani Legionu. Pôsobí to tak skôr ako malý doplnok a nie ako veľké DLC. Je tu len okolo 10 misii a pár vedľajších aktivít a celé to zaberie len okolo 5-6 hodín času. Nečakajte od toho veľa. Doslova a v každej oblasti.

Watch Dogs Legion: Bloodline DLC
Watch Dogs Legion: Bloodline DLC Aiden už má svoje roky a vyzerá skleslo.
Aiden už má svoje roky a vyzerá skleslo.


Watch Dogs Legion: Bloodline DLC Určitý feeling pôvodného Watch Dogs tam je, ale len na povrchu.
Určitý feeling pôvodného Watch Dogs tam je, ale len na povrchu.


Watch Dogs Legion: Bloodline DLC Londýn zostáva aj v DLC.
Londýn zostáva aj v DLC.





A čo sa vlastne stalo?  Ešte pred udalosťami hlavnej hry dostáva Aiden ponuku na prácu v Londýne. Má pre Thomasa Remparta ukradnúť určitú technológiu. Zoberie to, ale len preto, že v meste žije aj jeho synovec Jackson Pearce, ktorého dlho nevidel.  Keď misiu preberá, nič nejde podľa plánu a udalosti naberajú spád. Nasleduje príbeh, ktorý prechádza rodinou Aidena a aj stretnutím s Wrenchom a jeho zapojením do udalostí.  Za obe postavy si zahráte a vďaka ich činom sa udalosti v Legion príbehu vyvinú tak, že sa budú dať zvládnuť.

Presnejšie sa dostanete do obdobia, kedy sa Thomas Rempart pripravuje na ovládnutie Londýna, a preto zháňa posledné technológie, ktoré k tomu potrebuje. Jednu mu mal dodať aj Aiden, pričom už má pripravených bojových robotov, ktorí budú novým doplnkom do hry a novými nepriateľmi. Aiden je však viac akčný hrdina a neštíti sa používať zbrane a ani zabíjať. Má svoje špecifické vybavenie, a to teleskopický obušok a aj technológiu na vypnutie elektrických zariadení v okolí, čo je zaujímavý prídavok do hrateľnosti. Zároveň má aj drona, ktorý sa vie prepnúť z pavúka na lietajúci režim, čo zjednodušuje postup a nakoniec jeho zaujímavou schopnosťou je slowmotion, ktorý môžete použiť na streľbu po stealth zabití nepriateľa.  

Misie sú síce stále postavené tak, že ich môžete prechádzať ľubovoľne, či už nenásilne, alebo to celé vystrieľate, ale v zásade je Aiden priam určený na akčnú cestu.  Oproti nemu druhá postava Wrench je hacker a je vhodný na postup bez zbraní, má preto elektrickú pušku, výbojové kladivo, ovládateľné granáty a vybavenie, s ktorým sa dá viac taktizovať a kreatívnejšie si robiť cestu vpred. Aj keď samotná postava nie je zaujímavá a radšej sa mohli autori viac povenovať Aidenovi.

Hra tak ponúkne sériu väčšinou už známych lokalít, ktoré navštívite v Londýne a kde budete znovu musieť splniť určité úlohy, ako ukradnúť niečo, hacknúť, alebo sa len dostať k niekomu. Znamená to, že sa vám do cesty postavia bezpečnostné zložky, drony, roboti a vy si medzi nimi musíte nájsť cestu vpred. Popritom budete hackovať a ovládať elektrické obvody podobne ako v pôvodnej kampani.

Prakticky všetko je také ako v pôvodnej hre, a preto to celé vyznieva fádne a nie čerstvo, ako by expanzia mala pôsobiť. Síce Aiden má malý nostalgický nádych, ale len veľmi malý. Napriek tomu, že je legenda, pôsobí len ako jedna z ďalších postáv z mesta. Autori sa síce pre atmosféru aj snažili pridať viac dažďa a temnoty, aby to pôsobilo ako jednotka, ale nakoniec je to stále Legion s inou postavou. Chýba tu taká výraznejšia zmena. Cítiť tu, že buď akoby mali pôvodne autori väčšie plány, ale pre aktuálne problémy s pandémiou to nestihli, alebo len jednoducho chceli hráčov nalákať na známe postavy a len ich hodili do už vytvoreného sveta s minimom práce.

Nech je ako chce, zahrať sa expanzia dá, ponúkne niekoľko zaujímavých momentov a miestami aj taktiky v misiách, ale to je všetko. Ak by vám to nestačilo, tak si stále budete môcť s novými postavami zahrať aj pôvodný príbeh, alebo Watch Dogs Online, kam tiež obaja hrdinovia prídu ako hrateľné postavy.  

Watch Dogs Legion: Bloodline DLC
Watch Dogs Legion: Bloodline DLC Treba uznať, že vizuál Watch Dogs Legion je stále parádny.
Treba uznať, že vizuál Watch Dogs Legion je stále parádny.


Watch Dogs Legion: Bloodline DLC Hlavnou novinkou, ktorú DLC prinesie, je vybavenie Aidena.
Hlavnou novinkou, ktorú DLC prinesie, je vybavenie Aidena.


Watch Dogs Legion: Bloodline DLC Aiden bude vo svojej koži.
Aiden bude vo svojej koži.





Keď si to zhrnieme, na jednej strane priniesol Ubisoft do Legionu zombíkov, v season passe dodal postavy so supersilami , ale veľké DLC s Aidenom Pearcom spravil úplne nevýrazné a nezaujímavé. Aiden poteší, ale len na chvíľu, prídavok Wrench tomu celému nepomáha. Je to iný prístup ako v Assassinovi, kde vždy v DLC autori pridajú novú mapu. Tu všetko ostáva rovnaké, len pribudlo pár upravených zbraní a možností, ale misie sú veľmi podobne pôvodnej kampani. Príbeh má síce pár zaujímavých miest, štipku nostalgie, ale je to nemastné -neslané a s 5 hodinami hrania pôsobí skôr ako DLC, ktoré mohlo byť zadarmo.


napísal saver 7.7.2021
Páči sa mi! (+1)
5.0
Vo svete
7.4
Ohodnotiť
WATCH DOGS LEGION: BLOODLINE DLC
+ nostalgická spomienka na Aidena Pearcea
+ niekoľko nových možností a vybavenia
- málo obsahu
- rovnaké mesto, podobné misie, v zásade nič nové


RECENZIE HRÁČOV
PC
PS4
Xbox One

Vývoj: Ubisoft / Ubisoft
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania: 29. október 2020
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk