ZOMBIELAND: HEADSHOT FEVER RELOADED

ZOMBIELAND: HEADSHOT FEVER RELOADED

8.0

Krvavá akčná VR jazda

Recenzia na PS VR 2 verziu

Mám rád sériu Zombieland, aj keď mám dojem, že je lepšia ako má vôbec právo byť. Je to taká blbosť, ale tak vtipná. Veľa ťaží z dobrého castingu, ale aj scenár je fajn a nakoniec sa ukazuje, že viac k úspešnej a dobrej trochu čiernej komédii ani nepotrebujete (recenzie jednotky a dvojky). Nie je to priamo materiál na herné spracovanie, ale to rôznym vývojárom nebráni v tom, aby sa o to nepokúšali. Dočkali sme sa tak už niekoľkých hier a jedna z nich spolu s PSVR 2 dostala aj novú a preleštenú verziu. Zaujímavo sa to opäť opakuje myšlienka, že je hra naozaj dobrá. Lepšia ako má vôbec právo byť.

Zombieland: Headshot Fever Reloaded je tak nová verzia VR akcie  Headshot Forever, ktorá vyšla pôvodne pred pár rokmi, hrala sa vo VR herniach, ale mohli ste si ju zahrať aj doma s rôznymi domácimi headsetmi. Pritom tie herne neboli náhoda. Tí starší z vás si ešte spomenú na to, akú kopu korún nechali kedysi v herniach, kde hrali strieľačky so svetelnými pištoľami, ako napríklad House of The Dead, Virtua Cop, Terminator 2 a mnohé iné. Tento Zombieland ťaží presne z histórie a hrateľnosti podobných hier. Až mám obrovské nutkanie zaspamovať Segu, prečo tu v takejto podobe ešte nemáme House of The Dead.

Rodina, to nie sú len ľudia, s ktorými vás spája pokrvné puto. Sú to aj ľudia vo vašom živote, ktorých si sami vyberiete. A takto vznikla jedna netradičná „rodina“, ktorá spoločne prežíva zombie apokalypsu. Vedie ju Tallahassee, ktorý je drsný, ale je aj *urák (ako ho zhodnotili postavy v hre). Vďaka mnohým pravidlám prežitia sa prežívať darí Columbusovi. Ten je zamilovaný Wichiti, ktorá zase ochraňuje svoju mladšiu sestru Little Rock. Každá postava je tu naozaj svojská a vy máte to šťastie, že vás zoberú medzi seba. Zachránili vás totiž pred zombíkmi a zobrali do sídla miliardára, ktorý sa tak trochu zbláznil. Založil totiž Zombieland Invitation, akýsi zombie turnaj, kam chodia podobní šialenci prekonávať samých seba v tom, kto daný okruh prejde čo najrýchlejšie a pritom zabije všetkých zombíkov.

Zombieland: Headshot Fever Reloaded
Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Za svoj život vďačíte Tallahasseemu
Za svoj život vďačíte Tallahasseemu


Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Hra má svojský humor ako filmy
Hra má svojský humor ako filmy


Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Nájdete tu mnoho typov zombíkov
Nájdete tu mnoho typov zombíkov





Sú tu však ešte dva body, ktoré by ste mali vedieť. Tento milionár bol váš šéf. No a taktiež sa už pri svojom prvom pokuse stať sa legendárnym zombie zabijakom nechal pohrýzť. Takže hádajte, kto na vás čaká na konci Zombieland Invitational. Tallahassee a jeho skupina vás tam však len tak nepustia. Užívajte si luxus a trénujte. Tento výstredný boháč má vo vile vlastnú strelnicu, kde vás čakajú výzvy na rýchlosť, presnosť a aj tasenie. To všetko sa zapisuje do tabuliek a postupne rastie náročnosť. Toto však nie je ten tréning, ktorý som mal na mysli.

Tréningom sú tu misie, kam sa vydávate kosiť zombíkov. Každá z postáv má tri, začína Little Rock s najľahšími misiami, potom nasledujú Columbus, Wichita a na záver je tu Tallahassee, ktorého posledná misia je samotný Zombieland Invitational. Ale aj keď sa prebojujete až k nemu, nemáte vstup istý. Musíte si ho totiž zaplatiť. A čím? V tomto svete už veľa vecí nemá cenu, ale toaleťák sa vyvažuje zlatom. Musíte tak nazbierať dostatok toaleťáku na to, aby ste sa dostali do finále. Tam sa navyše vstupný poplatok platí pri každom pokuse a táto misia je dosť náročná, takže je fajn, aby ste sa na to dostatočne vylepšili. A na to potrebujete tiež toaleťák.

Menu hry je vlastne toto veľkolepé sídlo. V jednej časti vám Tallahassee vylepšuje zbrane a odomyká perky. Inde vás zase Wichita zoberie na strelnicu. S Columbusom môžete podebatovať a pozrieť si achievementy či bonusové materiály (tu, bohužiaľ, nenájdete veľa zaujímavého obsahu, ale aspoň si môžete v pokoji užiť rockový soundtrack). No a Little Rock sa s vami tiež porozpráva a vyšle vás na misie. Pred misiou si môžete upraviť svoju výbavu a podobne, aby ste išli vyzbrojení tak, ako si to situácia vyžaduje.

Hra tak obsahuje 12 misií, každá z postáv má tri. Každá misia má štyri ciele, pričom tým základným je prežiť až do konca. Potom je tam zväčša cieľ dosiahnuť nejaké kombo, prejsť misiu v určitom čase a aj nájsť nejaký skrytý predmet. Podľa toho všetkého vás na záver hra odmení nejakým skóre a zapíše to do tabuliek. Asi už tušíte, že toto je práve hra o tom, aby ste prekonávali samých seba a aj ostatných hráčov v tabuľkách. Okrem toho aj vyššie skóre znamená, že dostanete viac toaleťákov a to so sebou prináša lepšie možnosti na upgrady zbraní.

Do každej misie si môžete zobrať dve zbrane. Primárna má nekonečné množstvo nábojov, sekundárna je vždy silnejšia, avšak aj limitovaná počtom nábojov. Keď si v rámci misie miniete náboje do brokovnice, nové už nedostanete. Musíte tak presne mieriť a správne sa rozhodnúť, na akého nepriateľa použijete sekundárnu zbraň. Perky sú pasívne schopnosti, ktoré vám môžu zjednodušiť nabíjanie, posilnia posledný náboj v rámci zásobníka a podobne. Celkovo ich je 12. Na záver si odomknete špeciálny Z perk, ktorý ešte zvýši náročnosť hry, ak chcete naozaj poriadnu výzvu. Zbraní je pritom pomerne pekná ponuka, poznáte ich z filmov. Nájdete si tu favorita aj vzhľadom na preferovaný herný štýl, takže nemajte obavy.

Misie sú vždy tematické a zavedú vás na rôzne miesta, kde budete čeliť rozličným nepriateľom. Nechýba tu humor a ani typy zombíkov, ktoré poznáte z filmov. Navštívite napríklad svoju (zombie) ex, vrátite sa do svojho rodného domu a stretnete nové verzie rodičov, ukážete sa v bare a na rôznych ďalších zaujímavých miestach. Každý level je iný, zaujímavý a ponúka iný druh výzvy. Niekde na vás napríklad skáču roztlieskavačky, inde na vás kričí „Karen“, ale na parkovisku prívesov máte možnosť pomôcť si propánovými bombami, ktoré zničia aj niekoľko zombíkov naraz.

Zombieland: Headshot Fever Reloaded
Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Zbraní je dostatok a môžete si ich vylepšiť
Zbraní je dostatok a môžete si ich vylepšiť


Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Pozícia v tabuľke je to, o čom je hra
Pozícia v tabuľke je to, o čom je hra


Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Nájdete tu aj nejaké tie bonusy
Nájdete tu aj nejaké tie bonusy





Misie sú kratšie, väčšinou trvajú do dvoch minút, čo je také herňové. Rýchlo odohrať a tlačiť ďalšie desaťkorunáčky. Nie je to nutne zlé, koniec koncov nejaká znovuhrateľnosť tu je. Stále sa budete vracať do už prejdených misií, aby ste získali viac bodov. Posunie vás to v tabuľke, získate nové prostriedky na upgrady. Navyše si to viete modifikovať aj tými perkami. Zážitok sa tým zázračne nezmení, ale stále vás to drží. Lebo samotná dĺžka hry nie je nejako oslnivá. Dajme tomu tak dve hodinky a z príbehového hľadiska máte hotovo. Ale táto hra nie je len o príbehu. Je aj o tom, že si k nej zavoláte partiu priateľov a skúšate, kto večer nastrieľa najviac.

Hrateľnosť je tak intuitívna, že sa do hry dostane hneď každý. Každý dokáže namieriť a stlačiť spúšť. Musíte si osvojiť prakticky len nabíjanie, teda vytiahnuť zásobník a dať ďalší. Nie je to náročné, ale v západe boja to je občas vec, ktorá vám úplne nepôjde. Ak poznáte filmovú sériu, viete, že je rana istoty veľmi dôležitým pravidlom – mierte na hlavu a ak to ešte chodí, trafte dvakrát. Ak trafíte viac hláv po sebe, počíta sa vám to ako kombo. A ak dobre trafíte, môže zo zombíkov vypadnúť toaleťák navyše. Ak ho chcete, musíte ho trafiť. V konečnom zúčtovaní toho musíte triafať naozaj dosť a treba sa v hre obracať.

Keď už hru máte dohranú, odomkne sa vám aj Arcade režim, teda režim odkazujúci na automaty. Idete level za levelom s predvolenými modifikátormi a k tomu si môžete nejaké veci síce zmeniť, ale niečo vás to bude stáť. Ako ďaleko dôjdete a koľko bodov nazbierate? To už je len na vás. Opäť to nie je niečo, čo by zázračne zmenilo hrateľnosť o 180°, ale prinesie to nejaké ďalšie hodiny hrania. Či už teda budete hrať sami, alebo sa s priateľmi predháňať, kto dôjde najďalej. Veľmi mám rád takýto koncept. Je to jednoduché, ale je to zábavné – a v tom je tá krása.

Zombieland: Headshot Fever Reloaded
Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Perky si vyberajte podľa svojho herného štýlu
Perky si vyberajte podľa svojho herného štýlu


Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Stretene známe postavy, ale zväčša neznáme hlasy
Stretene známe postavy, ale zväčša neznáme hlasy


Zombieland: Headshot Fever Reloaded  Arcade režim ešte o niečo predĺži hrateľnosť
Arcade režim ešte o niečo predĺži hrateľnosť




Hudba je fajn, efekty podobne. Dabing je dobrý, teda zväčša. Z filmov sa vrátila prakticky len Abigail Breslin ako Little Rock. Ostatné postavy prebrali noví herci. Zaujímavým vývojom udalostí sa ako Tallahasse v hre predstaví Brett Harrelson (Woodyho brat). Geoffrey Hanan je v hre Columbus. Títo traja odviedli veľmi dobrú prácu a úlohy si užívajú. Marie Westbrook ako Wichita ma pravdupovediac neočarila. Snažila sa vystihnúť neraz znudenú postavu, ktorá je nad vecou. Ale je to znudené trochu príliš. Chýba tam iskra. Rovnako chýba iskra aj vizuálnemu spracovaniu. Grafika je štylizovaná, rýchla, ale technicky slabšia. Ale to vidíte sami na obrázkoch okolo.

Launch ponuka pre PSVR 2 je široká, ale sú to hry, ktoré sme si mohli zahrať už predtým niekde inde. Až na Horizon, ktorý mnohí považujú za tú najlepšiu hru pre novú headset. Mám už na PSVR 2 odohraných veľa hier a dovolím si tvrdiť, že práve Zombieland: Headshot Fever Reloaded je tou najlepšou. Vďačí za to jednoducho tomu, že je to s prehľadom najzábavnejšia hra pre tento headset. Svojský zmysel pre humor, chytľavá automatová akcia, nápadité levely a kopa druhov zombíkov. To sú veci, kvôli ktorým sa ku hre budete vracať. Zamrzí málo misií. Toto má byť vylepšená Reloaded verzia, tak aspoň pár nových misií mohlo pribudnúť.


napísal matus_ace 3.3.2023
Páči sa mi!
VIDEÁ Z HRY
8.0
Ohodnotiť
ZOMBIELAND: HEADSHOT FEVER RELOADED
+ chytľavá automatová akcia
+ nápadité levely
+ kopa druhov zombíkov
+ vie ponúknuť aj slušnú výzvu
+ z veľkej časti dabing
+ svojský humor
- málo misií
- slabšia grafika


RECENZIE HRÁČOV
PC
VR
PC VR
Oculus Rift
PS5

Vývoj: Sony Pictures Virtual Reality / XR Games
Štýl: Akcia
+ SLEDOVAŤ HRU

Mám

Čakám

Prešiel

Hrávam

Zoznam
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18401)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk