ORGANIZUJEME PÁRTY SO SECTOROM #2

ORGANIZUJEME PÁRTY SO SECTOROM #2

Neviete ako na to? Nechajte si poradiť! Na to sú tu predsa párty hry.

Recenzia na PS2 verziu

V apríli tohto roka sme vám priniesli návod, ako sa stať úspešným párty organizátorom a ako zdvihnúť úroveň zábavy na úplne iný level. S obvyklými podozrivými – párty hrami od SONY – sme sa tentoraz zamerali na organizovanie narodeninovej oslavy. Ak už nechcete počúvať stále tie isté otázky o tom, ako to ide v škole, čo nové v práci a kedy sa už konečne oženíte, je najvyšší čas obzrieť sa po jednej z hier, ktorá zaručene strhne na seba pozornosť a všetkým naokolo zalepí ústa. To posledné, o čom sa budete baviť, bude zaručene oslávenec.

Vybranú trojicu aktuálnych párty hier sme rozdelili podľa vekovej kategórie. BUZZ! Junior: Jungle Party je hrou, určenou pre najmenších, ale rozhodne ju radíme do kategórie hier pre celú rodinu. Pre starších je tu kompilácia Singstar Legends a pre tú najstaršiu generáciu sme vybrali BUZZ Sports Quiz. Všetky menované vyžadujú na svoju plnú funkčnosť špeciálnu perifériu, ktorú môžete kúpiť priamo s hrou, alebo ak už máte BUZZ ovládače a mikrófony, tak siahnete len po hre samotnej (vyjde vás to lacnejšie).

BUZZ! Junior: Jungle Party
hodnotenie: 80 %

Dá sa povedať, že s Jungle Party nemôžete šliapnuť vedľa. Prečo? Je to presne hra, ktorá naplno využíva potenciál štvoricu dodávaných ovládačov BUZZ a pritom ponúka sériu bláznivých minihier s roztomilými opicami, ktoré vás dostanú, aj keď ste si pred minútou kládli otázku: čo môže byť zábavné na detskom námete? Po prvom kole hry, kedy ste vystavení kanonáde jednej disciplíny za druhou, sa začne veľká bitka o ovládače, pretože každý chce prdieť do vane a dávať si pozor na veľkú gorilu, ktorá uvoľňovanie telesných plynov do bazéna nepovažuje za čarovné.

Celkovo v hre nájdete 40-ku bláznivých (a ešte raz bláznivých) minihier, rozdelených do niekoľkých kategórií. Preverujú postreh, rytmiku, nútia hráča počúvať a dopredu premýšľať. V minihrách nemôže nik prehrať, je to skôr o šikovnosti, či o šťastí, keď si hádžete nákovu pri bezhlavom voľnom páde, alebo keď bežíte cez rambo dráhu. Sila BUZZ hier spočíva aj v tom, že človek, ktorý v živote nedržal ovládač, pochopí mechaniku hry behom okamihu a aj vďaka malému dokumentárnemu vysvetleniu, o čo pôjde v ďalšej minihre. Potom už ale ovládač neuvidíte.

Celá miestnosť sa krčí pred televízorom a naháňa opice, aby dostali v záverečnom hodnotení čo najviac banánov. Malé deti treba nechať zopár krát skórovať, inak pokazíte celé narodeniny, ale čo už, keď vám to ide tak dobre a máte radi banány? Pre rýchlejšiu identifikáciu s opicami a prakticky celou hrou, nosné farby zodpovedajú farbám tlačítok. Čiže také rozbíjanie totemu kladivom sa deje postupným stláčaním tlačítok rovnakej farby ako bloky na stĺpe.

BUZZ! Junior: Jungle Party je spoločenskou hrou a preto je dôležité, aby ste mali pri sebe aspoň ďalšieho kamaráta. Plný potenciál využijete pri hre štyroch hráčoch, čo pri oslave nebude žiaden problém. Sled minihier si môžete po ich zoznámení zmeniť, alebo nastaviť dĺžku celej hry zvolením počtu minihier. Odporúčame Marathon, všetkých 40!

Ak máte doma malé deti, pripočítajte si k hodnoteniu najmenej 10 %. Pre ne (a aj pre vás) to bude neuveriteľná zábava, ale potom si treba dávať bacha, pretože ani po večerníčku ich od telky neodtrhnete!

Organizujeme párty so Sectorom #2

Veľká škoda, že ani Junior neobsahuje lokalizáciu.
Organizujeme párty so Sectorom #2

Sled minihier sa dá ľubovoľne meniť.
Organizujeme párty so Sectorom #2

V niektorých minihrách budete potrebovať len šťastie.

SingStar Legends
hodnotenie: 85 %

Nestáva sa často, že výrobca vyslyší prosby hráčov v prípade takej dojnej kravy akou je séria SingStar. Od prvého dielu tohto tejto karaoke série sa len kozmeticky upravovalo to, čo už bolo dôverne známe a jednotlivé edície odlišoval iba výber skladieb, ktorý bol kľúčový pri kúpe. Pokiaľ vás táto séria zázrakom obišla, je najvyššší čas začať uvažovať o kúpe domáceho karaoke, pretože Legends patrí medzi najlepšie diely „najnespoločenskej“ hry pod slnkom. Prečo? Musíte spievať a to sa nikomu nechce, keď je triezvy. Preto SingStar Legends odporúčame starším. Je to presne ten typ hry, ktorá sa vyťahuje na záver párty ako čerešnička na torte a už sa neschováva, hrá sa až do odpadnutia.

SingStar Legends funguje na overenej hernej mechanike a herných režimoch už snáď päť dielov. Spievate do dodávaných mikrofónov a hra vyhodnocuje výšku spevu bodmi. Ak spievate zle, dá vám štempel Tone Deaf, a ak dobre, tak Rising Star. Vždy pri SingStar rozhodovala ponuka skladieb a tá v Legends jednoducho nemá konkurenciu. Už pri prvom spustení a prelistovaní 36-tich skladieb, vrátane randomizérov, ktoré vám v niektorej z kategórií (ženské speváčky) vyberie náhodne skladbu, zistíte, že je tu Smells Like Teen Spirit! Konečne! Síce s Rolling Stones si zabliakate len Sympathy For The Devil a nie I Can't Get No Satisfaction, ale výber skladieb osloví každého.

Je tu od skutočných vykopávok, ako Respect od Arethy Franklin, Ring of Fire Johnyho Casha, cez Roxanne od Police, až po Vertigo od U2. Všetky songy majú jedno spoločné, výborne sa spievajú a nestane sa, že dlhé minúty sa vyberá song, ktorý sa bude spievať. Jeden je lepší ako druhý. Pri prvom hraní je skutočne ťažké vybrať si favorita. Soundtrack je jednoducho hravý, spevavý. Samozrejme, že najviac sa budú spievať tie najznámejšie veci, ale aj taká Dusty Springfield, Black Sabbath, či Lynard Skynyrd sa zaručene dostanú k slovu.

S týmto titulom buchli v Sony klinec po hlavičke. Osobne si myslím, že tieto Legendy môže prekonať už iba PS3 verzia, kde si zostavíte svoj vlastný playlist. Kvalita soundtracku je vysoká, čo sa nedá povedať o kvalite klipov. Patsy Cline a Johny Cash nemá video vôbec, čo je na vek skladby pochopiteľné, ale prečo je vo všetkých ostatných použitý nechutný žltý filter? Kým sa zrno pri Nirvane v telocvični dá odpustiť, pri Vertigu je to rušivé.

SingStar Legends je bez debaty momentálne najspevavejší diel celej série. Pokiaľ na párty bude aj alkohol, určite siahnite po tomto titule. Zaručene strhne davy a domov sa bude odchádzať poriadne hlasno :-).

Organizujeme párty so Sectorom #2
Organizujeme párty so Sectorom #2

Pokiaľ fandíte duetom, v Legends ich je ako šafránu.
Organizujeme párty so Sectorom #2

Áno, aj s touto pani si môžete zaspievať.

BUZZ Sports Quiz
hodnotenie: 65 %

Kým Junior využil skrytý potenciál ovládačov BUZZ, Sports Quiz kráča v duchu predchodcov v šľapajách kvízu. Tentoraz sa oblasť orientuje na šport. Hra je zaradená do kategórie tých starších, ktorí si čo-to aj pamätajú a hlavne ovládajú angličtinu. Najväčším nedostatkom Sporst Quiz je práve lokalizácia. Absentovala už aj v Big Quiz. Mnohé otázky sa nedali pochopiť a ďalšie nekorešpondovali zadaniam. Dá sa povedať, že tento problém bol z časti eliminovaný, otázky sú zobrazované v starom duchu (rozumej zrozumiteľnom (čitateľnom)), ale niektoré sú predčítavané, čo znamená, že zadanie počujete, ale nie je doplnené titulkami. Potom len pozeráte na štyri odpovede a hráte lotériu. Dôležitý je teda jazyk.

V štúdiu BUZZa (prezývaného aj ako Nikodým) sa nezmenilo nič okrem scény, ktorá je teraz nadizajnovaná ako na atletickom štadióne mixnutom s golfovým ihriskom. Je tu stále šarmantná asistentka Rose, ktorá je len na okrasu a vysvetlenie základných pravidiel herných módov. Je tu šialený moderátor vybavený novými artistickými kúskami a samozrejme súťažiaci. Ak máte druhú sadu ovládačov, kvízu sa môže zúčastniť až osem hráčov. Nemusím snáď pripomínať, že čím viac ľudí hru hrá, tým je väčšia zábava.

Celý Sports Quiz sa točí okolo športu, čomu zodpovedajú aj postavičky súťažiacich. Za stolík sa postaví hokejista, volejbalistka, hádzanárka, bojovník atď. Medzi novými hernými módmi je zaujímavá tímová hra. Osem hráčov sa rozdelí do dvoch tímov a tie potom súperia medzi sebou. Ďalším zaujímavým spestrením je koleso šťastia, na ktorom si vyberáte tému nasledujúcej otázky. Tie bývajú buď predčítané (bez titulkov), so sprievodným textom, prípadne ilustračným obrázkom (postupne sa odokrývajúci, mozaika...). Na ovládačoch si potom vyberáte podľa farby otázky správnu odpoveď. Jednoduché. Kvíz sa samozrejme postupne stupňuje a neskôr sú vám za každú nesprávnu odpoveď odratúvané body.

Sports Quiz patrí na jednu úroveň s Big Quizom, hra, ktorá stojí a padá na lokalizácii, bohužiaľ nemá šance zaujať masy tak ako jej mladší kolega Jungle Party. Pre fanúšikov športu a učených intelektuálov je práve takáto hra ideálna na pohladkanie svojho ega. Ak máte problémy s angličtinou, kúpu si dvakrát rozmyslite, inak vás staršia generácia vyhodí aj s konzolou a prejde sa na inú zábavu.

Pri Sports Quiz si treba dať pozor, aby nebol pripojený ku konzole žiaden gamepad, iba ovládače Buzz!

Hry boli testované pri príležitosti rôznych párty, kde počet ľudí nikdy neklesol pod hodnotu 6, výnimku tvorí jedine BUZZ Junior, ktorá podstúpila zátaž troch generácií o sile 15 ľudí natlačených v malej miestnosti s ešte menším televízorom. Všetky tu recenzované hry (a všeobecne všetky párty hry od Sony) sú spoločenské, čo znamená, že na hranie potrebujete minimálne ešte jedného kamaráta.   

Organizujeme párty so Sectorom #2

Roztoč to bejby.
Organizujeme párty so Sectorom #2

Vaše športové znalosti prevetrá tona otázok.
Organizujeme párty so Sectorom #2

Na hrani nie je vyžadovaný športový úbor, ani cvičky.

napísal spacejunker 1.12.2006
Páči sa mi!
ORGANIZUJEME PÁRTY SO SECTOROM #2


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (2)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19705)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk