VIANOCE V REDAKCII

VIANOCE V REDAKCII

Sviatočné resumé a pár otázok pre redaktorov

Článok

Nezadržateľne sa blíži koniec roka a obľúbené sviatky hojnosti a pokoja. V kuchyni rozvoniavajú koláče, v televízii nostalgicky pozeráme klasické filmové rozprávky a otravujú nás vianočné reklamy. Sector (ne)oddychuje.

Redakcia Sectoru má za sebou rok plný zmien. V decembri 2013 sa s nami (aj s vami) rozlúčil dlhoročný šéfredaktor Pavol Buday - Spacejunker  (hoci s ním v rámci možností naďalej spolupracujeme), čo nevyhnutne viedlo k interným zmenám. Stále však úspešne pokračujeme v nastolenom trende a snažíme sa vám naservírovať čo najviac informácií a zaujímavostí - a nielen z oblasti videohier.  Práve preto sa zvýšil priemerný počet noviniek, ktoré vám prinášame na dennej báze. A tiež množstvo recenzií. Okrem toho pokračujeme v spolupráci s našimi externými redaktormi a dokonca máme aj posily. Obzvlášť nás teší, že sú medzi nimi aj dve predstaviteľky nežného pohlavia, čo prináša nový pohľad na hry. Aj vo vašom mene sme v predvianočnom čase položili členom redakcie niekoľko otázok:

1. Čo vás najviac oslovilo z tohtoročných herných titulov, prípadne hardvérových noviniek?
2. Aké sú vaše očakávania v budúcom roku?  Na ktoré hry sa tešíte?

3. Ako strávite Vianoce, prípadne do akých hier sa pustíte počas vianočných sviatkov?

A tu sú odpovede:


Roberto

1. Tento rok bol bohatý po všetkých stránkach a snáď každému priniesol niekoľko hier podľa jeho gusta. Ja som si na najväčšiu predvianočnú RPG pecku, nový Dragon Age, ešte vôbec nenašiel čas, rovnako ako na veľa iných skvelých hier. Ako hráča ťahoviek ma ale veľmi potešila nová odbočka z Civilization série a Age of Wonders III a prekvapili malé hry Plague Inc: Evolved a This War of Mine.

2. V kategórii najočakávanejších hier budúceho roka asi nikto nezabudne na tretieho Zaklínača, čakajú nás prírastky do Total War a Might & Magic sérií a prekvapiť by mohli aj Blood Bowl II a beta Naval Action.

3. Vianoce asi strávim s Dragon Age: Inquisition, This War of Mine a možno Kerbalmi alebo In Verbis Virtus, na ktorý sa teším už dlho.

Play3man

1. Rok 2014 beriem ako rok portov a celkovo nie až tak bohatý na nejaké must-have tituly. Čo zároveň znamená, že môj zoznam odohraných AAA hier počas tohto roka, je veľmi skromný. Od začiatku roka opätovne vychádzali vylepšené verzie starších hier, ako Tomb Raider Definitive Edition, The Last of Us Remastered, Metro Redux alebo GTA V. Z týchto titulov som minulý rok nehral jedine Tomb Raider a GTA V, takže tie zvyšné išli mimo mňa. No a čo sa nových hier týka, tak na väčšinu z nich sa chystám až počas sviatkov. Ak by som mal ale predsa len vybrať nejaké hry z toho môjho úzkeho zoznamu, tak to bude už spomínaný Tomb Raider a DriveClub. A čo sa hardvéru týka, tak aj keď nejde o žiadnu novinku, stále poctivo čakám na Oculus Rift, poprípade Morpheus od Sony.

2. Na prvé miesto v mojich očakávaniach musím zaradiť novú hru zo série Ratchet and Clank. Síce nám z neho zatiaľ neukázali ani len obrázok, Ratcheta mám rád od PlayStation 2, takže som skutočne zvedavý na to, čo nám Insomniac naservíruje na PS4. Spomenúť tiež musím Uncharted 4: A Thief's End, Tearaway Unfolded, The Order 1886 a Rime. Pravdepodobne dám šancu aj No Man's Sky a taký The Witness vyzerá tiež zaujímavo. Z ďalších hier budem pozorne sledovať The Division, Rainbow Six Siege a Metal Gear Solid V.

3. Tieto sviatky strávim pri LittleBigPlanet 3, Plants vs Zombies Garden Warfare, Far Cry 4 a GTA V. Ako som už spomínal, GTA V som na minulej generácií konzol vynechal, takže o to viac sa na hru teším.

Vianoce v redakcii

Raina Audron

1. Mňa asi najviac oslovil Alien: Isolation, ktorý si ma nesmierne získal svojou hororovou atmosférou (hrať to cez Occulus Rift bol nesmierny zážitok). Ďalšia hra, ktorá ma veľmi baví, je žraločia akcia Depth, ktorá ma príjemne prekvapila a zapínam ju takmer každý večer.

2.V novom roku sa asi najviac teším na Resident Evil HD Remastered, ktorý sa konečne, po rokoch iba pre Gamecube, dostane aj na PC a na RE: Revelations 2. Tešila by som sa aj na Rise of the Tomb Raider, nebyť tej časovej exkluzivity...

3. Vianoce strávim tradične v kruhu rodiny a dobrého jedla, ale k slovu sa dostanú aj PC hry. Cez Vianoce by som chcela už konečne zahrať Deus Ex: Human Revolution, keďže som to už odkladala celý rok a chcem sa pustiť do viacerých indie hier, ako Hotline: Miami, dokončiť Papers, Please, a láka ma aj State of Decay, Dust: An Elysian Tale a Mark of the Ninja.

Kordi

1. Nová generácia herných konzol priniesla prevažne pokračovania a experimentovať sa odvážil málokto. Preto sa skôr pozerám do budúcnosti, skôr na menšie a zaujímavejšie projekty. Viem, že mnohí budú nesúhlasiť, ale najviac som sa tento rok zabavil a za srdce ma chytila druhá epizóda The Walking Dead. A samozrejme, aj ten Minecraft na konzoly a Vitu je riadna návykovka. 

2. Budúci rok sa u mňa nesie v očakávaní netradičných, ale vskutku sympatických projektov, ako No Man's Land, Firewatch, The Long Dark, The Forest či Soma. A samozrejme, najväčšie očakávania vkladám do (hlavne Unim) vymodlenej pecky "Už fakt začnem odovzdávať články načas".

3. Vianoce strávim ako už pár rokov nie, riadne kráľovské, teda kingovské: zásoba potravín a pitiva, zásoba kníh, ktoré musím znovu dať (Talizman a Čierny dom, Žiarenie a Doktor Spánok a hádam stihnem dať aj To a Cintorín zvieratiek), tradičný vianočný evergreen (Zelená Míľa a Shawshank) a samozrejme, zásoba hier, ktoré sa za tie roky nahromadili a treba ich konečne ak nie dohrať, tak aspoň spustiť. Konkrétne? Deadly Premonition, Outlast a iné staršie strašidlá.

Korec

1. Tento rok sa nesie v znamení veľkého množstva niche titulov, ktoré hrám najmä na PS Vita a PS3. Stredne veľká japonská produkcia doručila nečakane kvalitné zážitky, ako dva diely Danganronpa, bláznivé hry so školáčkami, sériu Senran Kagura, nový diel Disgaea alebo oveľa lepšie spracované hry v sérii Hyperdimension Neptunia. Nehovoriac o varení kari v RPG Sorcery Saga či lascívne scény z Monster Monpiece. A Namco Bandai malo dve výborné RPG v podobe Sword Art Online a Tales of Hearts R. V druhom polroku som veľa času strávil aj s Xbox One, z ktorého sa po prvých hrách a viacerých updatoch vykľul atraktívny systém - striedavo jazdím vo Forza Motorsport 5 i Forza Horizon 2. I dva najväčšie hity novembra, Assassin's Creed: Unity a GTA V, hrám práve tu.

Naopak, trošku poľavilo 3DS. Po vlaňajšom úžasnom line-upe bola ešte celkom silná jar, ale celkovo je to trochu slabší rok. Koniec roka však zachránili dve štvorky (Shin Megami Tensei IV a Rune Factory 4), Pokémoni a Persona Q.

2. Budúci rok sa teším na Yakuzu 5!! Doteraz mi zvoní v ušiach nedávne ohlásenie z PlayStation Experience. A na PS4 exkluzivity: hltám každé demo The Order: 1866, Bloodborne a Uncharted 4. Z veľkých titulov snáď vyjde Metal Gear Solid V, som zvedavý na The Witcher 3 a Nintendo hity - Zelda na Wii U? Samozrejme, už teraz mám vypísanú JRPG produkciu na PS3,PS4 a Vitu, kde sa nám črtá pár dobrých titulov, ako Disgaea 5, Omega Quintet či Atelier Shallie.  A strašne, strašne dúfam, že vyjde Rime. Táto PS4 exkluzivita je u mňa úplne najvyššie z očakávaní. S Tearaway: Unfolded :) A demom na Final Fantasy XV.

3. Tieto Vianoce budú silno handheldové. Oproti minulému roku s novými konzolami to vidím na kombináciu PC, kde stále fičia Warlords of Draenor s dvojicou Vita-3DS, kde mám prichystaný aspoň poltucet hier. Natural Doctrine, Akiba's Trip, Freedom Wars, Tales of Hearts R resp. Pokémon Alpha Sapphire, Persona Q a Rune Factory 4.

Fendi

1. Tento rok ma najviac oslovila moja vlastná konzola Fendi 2.0 (verzia Jakubko), ktorú som si vyrobil takpovediac na kolene a z ničoho :)

2. V budúcom roku by som si želal viac spánku a energie. No a na akú hru sa teším? Povedal by som, že na akúkoľvek, ktorú si budem môcť zahrať súvisle viac ako 30 minút. Ak by mi bolo predsa len dopriate, tak by som chcel začať minimálne hry, na ktoré si hľadám už dlhšie čas. Teda Alien Isolation, Nextgen GTA 5 a Wasteland 2.

3. Vianoce strávim, samozrejme, so svojou novou konzolou Fendi 2.0 a jeho predinštalovanými hrami Plienkotvorca a (nie príliš) Vzdialený plač. Na ostatné, bohužiaľ, nie je čas.

Vianoce v redakcii

Je2ry

1. Farcry 4, Dragon Age: Inquisition, Wasteland 2, Lords of Xulima

2. Witcher 3, Mad Max, Division

3. Plánujem dohrať nepovinné questy Dragon Age: Inquisition, dorazit Last of Us (Remastered) a veľa času taktiež strávim s Lords of Xulima, čo zatiaľ vyzerá na jednu z naj indie hier roka 2014. No a ak už budem pocitovať príliš veľkú vianočnú pohodu, zopár ruských spoluhráčov v Dote 2 ma veľmi rýchlo vráti spät do reality :).

Ace

1. Tento rok sa ukázalo niekoľko zaujímavých hier, a to prakticky ako v nezávislej scéne, tak aj vo veľkej produkcii. Zapamätám si určite jedinečného Shovel Knighta, skvelý pocit z akcie priniesol nový Wolfenstein, jedinečnú atmosféru sa podarilo vytvoriť vo festivalovej Forza Horizon 2 a nakoniec niekoľko vynikajúcich titulov tento rok prišlo aj na Wii U, no v jeho prípade ma ešte viac zaujala neschopnosť Nintenda predať ľuďom tituly ako Bayonetta 2 alebo Super Smash Bros.

2. Budúci rok opäť prinesie niekoľko zaujímavých Kickstarter projektov, ktoré by sa konečne mali dočkať vydania. Určite sa teším na Carmageddon Reincarnation, Armikrog, Knite & The Ghost Lights alebo Night in The Woods. Jednou z mojich najočakávanejších hier je aj Mortal Kombat X, ktorý som si už mohol vyskúšať a tá hra je jednoducho parádna.

3. Predchádzajúcich 6 rokov som vždy o takomto čase hovoril o tom, ako som rád, že konečne bude čas pustiť sa do hier, ktoré sa mi nahromadili a nemal som čas sa im poriadne venovať. Ale tie hry sa stále len hromadia a ten čas akosi neprichádza. Realita je taká, že väčšina z nich nakoniec zapadne prachom a ak sa aj v najbližších dňoch budem venovať nejakým hrám, tak to budú len kúsky na recenzie.

UNI

1. Tento rok som si schuti zahral Divinity: Original Sin a Alien Isolation. Potešila ma Castlevania: Lords of Shadow 2, Might & Magic X a Resident Evil  4 Ultimate HD Edition na PC. Mrzí ma, že som sa nedostal k Dragon Age: Inqusition a za najoriginálnejší titul roka považujem This War of Mine. Určite pozoruhodný bol  komerčný úspech kozy v Goat Simulatore, hoci sa jedná o podpriemernú hru bez hlbšieho zmyslu.

2. Rozhodne sa teším na RPG The Witcher 3 a nenechám si ujsť ani akciu Evolve, ktorá ma nečakane nabudila v alfa teste. Som zvedavý na Mortal Kombat X a Rainbow Six: Siege. Rád by som veril, že v roku 2015 bude aj Starcraft II: Legacy of The Void, ale pri rýchlosti Blizzardu je to nepravdepodobné.

3. Vianoce strávim s rodičmi a možno sa pustím do hier, na ktoré som kvôli práci a titulom, ktoré som musel hrať kvôli recenzii, nemal čas. Na Steame na mňa čaká The Walking Dead: Season Two, prípadne si sviatky spestrím aj indie hrami, ktoré v sebe neraz skrývajú slušný potenciál. Zrejme neodolám a pár titulov kúpim vo vianočných akciách. Už teraz však na mňa čakajú ďalšie hry na recenziu, ktoré chtiac-nechtiac musím uprednostniť.

Saver

1. Čo si vybrať z tohto roku? Masu oldgen portov, konzolových hier, ktoré prešli na PC, nedokončených hier alebo niečo zo záplavy indie titulov? Dalo by sa vybrať, ale z nových vecí, čo príjemne prekvapilo, bol Wolfenstein New Order a z hardvéru, samozrejme, GTX970.

2. Čo asi príde budúci rok? Masa oldgen portov, konzolových hier, ktoré prechádzajú na PC, nedokončených hier a záplava indie titulov. Zo zatiaľ ohlásených zaujímavé budú Rise of The Tomb Raider, Quantum Break a ak stihne vyjsť, tak Star Citizen. Dúfam, že dovtedy už bude aj vo finálnej podobe Oculus Rift, ktorý konečne prinesie niečo nové. Navyše budúci rok pôjdu do VR všetky firmy, možno ho na konzolách ešte nestihnú vydať, ale smerovanie tam bude naznačené. Plus čakám veľa hardvérových ohlásení v každom smere, lebo budúci rok zlomí veľa vecí ako spomínané VR, tak aj DX12, 20nm GPU, výkonné APU, Windows 10...Nakoniec, o tom čo prichádza, si ešte rozpíšeme článok začiatkom roka.

3. Keď sa budú všetci hrať, kto bude pracovať? Je tam však ešte jedna hra, ktorú by som mal do konca roka spísať, ale mám ešte veľa roboty s webmi (najnovšie sme spustili nové funny.sk).

Vianoce v redakcii

 

Na záver Vám v mene všetkých redaktorov prajeme krásne Vianoce, veľa dobrých hier, zdravia a úspechov v roku 2015 a budeme radi, keď nasledujúce mesiace strávite aj v našej spoločnosti.

                                                                                                                     

                                                                                              Váš SECTOR tím


napísal Redakcia 23.12.2014
Páči sa mi!
VIANOCE V REDAKCII


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19566)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk