Hladam simulatory vozidiel, nie preteky, ale skor offroad, jazdenie v meste, so semaformi, co najviac realisticke, ale dobre hratelne a lahko ovladatelne gamepadom.
Moje poziadavky
- pre PC / Windows 10/11
- hratelne na gamepade bez nutnosti pouzivat klavesnicu a mys
- osobne, nakladne auta, kamiony, bicykle, motorky
- fungujuce mesto, alebo offroad, alebo kombinacia...
- roznorode misie ako donaska, prevoz tovaru, nakladu, taxi, sanitky, hasici, smetiari...
- den, noc, leto, zima, sneh, dazd *
- kariera, zarabanie penazi, postupne odomykanie map, vozidiel.. *
- volna jazda *
- realisticky model poskodenia *
- kokpit kamera *
- ovladanie svetiel, stieracov, smeroviek *
- tankovanie paliva *
- multiplayer *
* nie je nevyhnutne, ale bolo by to plus
Zoznam hier
+ = odporucana alebo nadejna hra, ktoru zvazujem vyskusat/kupit
? = otazna hra, este nevysla, alebo je tam nejaky problem
- = prejdena, nudna hra, alebo nesplna poziadavky, slaba podpora gamepadu
Vyskusane hry
+ SnowRunner - najlepsia volba, vela obsahu, stale pribuda
+ MudRunner - skvela hra, odporucam hrat pred SnowRunner
+ City Car Driving - volne jazdenie, autoskola, obtiazne, najlepsia simulacia
+ Scania Truck Driving Simulator - oddychova verzia ETS2 so zaujimavymi vedlajsimi misiami
+ Grand Theft Auto V - znama hra, ale nie je to simulacia
+ Mafia - realisticke jazdenie, ale malo misii kde sa jazdi, nevyuzity potencial
+ Screamer 4x4 - velmi stara hra, pri ktorej ma zacal viac bavit tento pomaly offroad, vyzvy
? Spintires - ak ste nehrali MudRunner ani SnowRunner, ma zlu podporu gamepadu
? Truck and Logistics Simulator - early access, kupene, ale prakticky to nehram, snad updaty pomozu
- Euro Truck Simulator 2 - po case nudna, neinovativna, zla podpora gamepadu
- American Truck Simulator - po case nudna, neinovativna, zla podpora gamepadu
Navrhnute a zvazovane hry
+ ...
? BeamNG.drive - early access, zamerany na realisticke poskodenie, zrejme malo misii, zla podpora gamepadu, chyby
? On The Road - Truck Simulator - podobna ETS2, moznost vystupit, ale fyzika je zla, umela, ovladanie problemove, len 2 auta, len 1 krajina
? Heavy Cargo - The Truck Simulator - este nevysla, zamerana na velke naklady, malo info, plna podporoa gamepadu, vydanie - 2022
? Truck World: Australia - vydanie "soon", minimum informacii
? My Truck Game - early access, realisticka, kamiony, nakladiaky, traktor, autobus, ale nema ziadne misie
- Truck Driver - ma vraj zle ovladanie a vraj to nie je ani simulator, skor arkada, takze toto prestavam sledovat
- Alaskan Truck Simulator - po vyskusani dema, slaba, vela zbytocnych aktivit, klikania, chyby, neodpisal som to uplne, ale tazko to vsetko uplne prerobia, prestavam sledovat
- Motor Town: Behind The Wheel - early access, roznorode vozidla a misie, ale divna grafika, priserna optimalizacia, nehratelne, prestavam sledovat
- Drive 21 - komplikovana hra, zjavne realisticka, ale early access, nizka cena, v recenziach spominaju chyby, nedokoncenost, niektore su este tvrdsie, prestavam sledovat
- Flashing Lights - Police, Firefighting, Emergency Services Simulator - early access uz 4 roky, zla optimalizacia a grafika, chyby a hlavne jazdenie je skor vedlajsia cinnost, prestavam sledovat
EDIT: Temu som uplne reorganizoval
- upravene/upresnene poziadavky
- hry rozdelene do viacerych kategorii
- kratke poznamky, hodnotenie, alebo zistenia z videi a recenzii
- autobusy presunute do samostatnej temy Simulatory autobusov, tu je odkaz
https://www.sector.s... ...ry-autobusov.htm