RAZER DEATHADDER V2

RAZER DEATHADDER V2

9.0

Razer posunul Deathadder do druhej verzie.

Razer obnovil svoju legendárnu myš DeathAdder a prináša ju vo verzii V2. Spravil tak po štrnástich rokov postupného vývoja, ako formoval prvú verziu a konečne spravil väčší skok na novú verziu. Vymenil ako switche, tak aj optický senzor.

Špecifikácie:

- senzor - Focus+ Optical
- DPI - od 100 do 20000
- rýchlosť - 650 IPS
- switche - Razer Optical - 70 miliónov klikov
- 8 programovateľných tlačidiel (jedno je na spodnej strane myši)
- váha - 82 gramov
- veľkosť - 127 mm x 61.7 mm x 42.7 mm
- Speedflex kábel 2.1 metra
- kompatibilita PC / Xbox One
- cena 70 eur

Základom myši je Razer Focus+ senzor ponúkajúci 20000 DPI, ako aj 99.6% presnosť sledovania. Pridáva aj vysoký 650 IPS rating pre trackovanie. Teda senzor zachytí presun 650 palcov za sekundu predtým, ako začne vypadávať. Je to vysoká rýchlosť, keďže to je cez 1.6 metra za sekundu.

Pre porovnanie, vyššie herné myši majú okolo 400-450 IPS, toto je ako o generáciu ďalej. Samozrejme, konkrétne tieto rýchle čísla majú význam hlavne pre esports alebo multiplayerových fps hráčov, kde je potrebná super rýchlosť a super presnosť.


Ale nielen senzor je nový, aj switche na tlačidlách sú zmenené. V nich si zobral Razer inšpiráciu v optických spínačoch z klávesníc a zapracovali ich aj tu. Vďaka tomu sú switche rýchle, jemné a veľmi príjemne sa stláčajú. Razer hovorí o odozve 0.2 milisekundy a výdrži 70 miliónov klikov. Je to posun oproti 50 miliónom v Deathadder Elite, aj keď uvidíte, ako vydrží práve vám. Totiž switche majú síce svoju odhadovanú životnosť, ale rozbiť ich viete aj skôr. 

Samotný dizajn sa výrazne nezmenil, možno pár milimetrov je pridaných tam, ubraných inde, ale v zásade tvar ostáva rovnaký. Mierne vyvýšený na pravej strane s krytom prepojeným s tlačidlami. Celý plast je mierne drsný s tým, že ľavá a pravá strana myši je pokrytá pogumovaním. Doplnkové tlačidlá sú dve vpravo, dve hore na prepínanie DPI a samozrejme nechýba koliesko. To je rovnako pogumované a jeho odpor je akurátne nastavený, žiadne tvrdé sekanie ani rýchle pretáčanie sa.

Všetky tlačidlá si môžete ľubovolne predefinovať cez Razer aplikáciu a zároveň si nastavenia viete uchovať v profiloch v pamäti myši. Tie sa dajú bez aplikácie následne prepínať tlačidlom na spodnej strane myši (to sa dá tiež predefinovať, ale zrejme ho nemáte ako počas hry využiť). K tomu spodnej strane má myš aj dostatočne veľké klzné plochy, ktoré nie sú len vpredu a vzadu, ale aj v strede okolo senzora.


Samotná váha je veľmi dobrá, kde myš zhodila 45 gramov a teraz je na 82 gramoch. Je tak veľmi ľahká, vďaka čomu sa vám ruka neunaví, zároveň ešte nie je v kategórii superľahkých myší, kde môže lietať viac, ako by bolo vhodné. Spolu s váhou je dôležitý kábel, ktorý je tiež veľmi ohybný a veľmi ľahký, nebude vám tak brániť alebo brzdiť vás v pohybe. Zároveň je už štandardne obalený látkou. 

Podsvietenie na myši sa tu nemení a teda podsvietené je logo a koliesko po bokoch a to plne RGB. Viac menej štandard a viac ani od myši zrejme potrebovať nebudete. Samotné svetlo, prípadné efekty si viete nastaviť cez aplikáciu. Ak nebudete nastavovať nič, farby sa budú postupne meniť. 

Celkovo Razer spravil parádny upgrade svojej Deathadder myši. Má rýchly senzor, rýchle switche, zároveň je ľahká a priam parádna na multiplayerovky. Kábel je pritom jedinečný. Ťažko sa na niečo sťažovať, možno ak máte menšiu ruku, nemusí sadnúť výška, alebo ak máte radi čo najtichšie switche, tieto viac počuť. Plus ak ste ľavák a preferujete myši pre ľavákov, táto nebude pre vás a musíte čakať, či náhodou Razer nespraví Left Handed verziu, ako to bolo pri pôvodnej verzii. Samotná cena ide okolo 70 eur. Nie je zlá, aj keď je vyššia ako staršia Elite verzia, ktorá ide od 55 eur alebo Essential verzia, ktorú dostanete aj za 30 eur. Vylepšení je tu však veľa po každej stránke. 

 

Razer DeathAdder V2 ide v obchodoch od : €  (na Alze je za 90 eur)


napísal saver 14.2.2020
Páči sa mi! (+1)
9.0
RAZER DEATHADDER V2
+ rýchly a spoľahlivý 20000 DPI senzor
+ kvalitná ergonómia
+ extra mäkký a ľahký kábel
- zatiaľ len verzia pre pravákov
- môže prekážať zvuk tlačidiel, ak ste zvyknutí na tiché


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19862)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk