LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT

LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT

Rozdávanie headshotov s ľahkosťou

Test

Čo potrebujete od hernej myšky? Vysokú presnosť? Dostatok programovateľných tlačidiel? Možnosť meniť hmotnosť a ťažisko? Čo najnižšia hmotnosť? Dnes si, našťastie, môžete vybrať presne podľa svojho gusta a podľa svojich myšiek, pričom nájdete myšku, ktorá vám dokonale sadne. Samozrejme, nehovorím o myškách, ktoré sa predávajú v supermarkete pri pokladni, ale o kvalitných herných myškách. Stačí si len nájsť tú správnu, ktorá perfektne sadne vašim potrebám. A teraz tu máme jednu takú, ktorá chce ulahodiť hráčom hľadajúcim čo najnižšiu hmotnosť.

Logitech G Pro X Superlight ide s hmotnosťou naozaj prekvapivo nízko a zhodil prakticky všetko, čo by nejakú hmotnosť mohlo mať. Výsledkom tejto diéty je hmotnosť len 63 gramov, alebo dokonca menej, takže je myška naozaj ľahučká a po podložke lieta ako papier v prievane. A to nie je jediné príjemné prekvapenie. Logitech sa chváli aj tým, že ich najnovšia herná myška je uhlíkovo neutrálny produkt, čo je sympatická snaha od hernej spoločnosti, ktorá každý rok produkuje tony periférií, ktoré o niekoľko rokov skončia na smetisku, či už kvôli svojej technickej zastaranosti, výmene za nové alebo poruchám.

Nenechajte sa oklamať, hmotnosti, uhlíkovej stopy a istým spôsobom aj výbavy dostanete menej, no Logitech si za túto redukciu rád nechá zaplatiť a bude vás stáť nejakých 155 eur. Balenie pozostáva z jednoduchej, no elegantnej škatuľky, v ktorej je len jedna plastová prepážka a inak veci, ktoré potrebujete k myške samotnej, či už je to dokumentácia, USB kábel na nabíjanie (USB-Micro USB) a tiež bezdrôtový prijímač a adaptér. Navyše tu nájdete pásku na tlačidlá a kraje myšky, ak by ste ocenili iný grip. A tiež látku na utretie. Myšku samozrejme môžete používať na kábli, ale ak chcete neobmedzený pohyb, k nízkej hmotnosti sa vám určite hodí to, že je myška aj bezdrôtová.

Logitech G Pro X Superlight

Dnes nie je nejako veľmi náročné priniesť ľahkú myšku, mali sme ich tu už niekoľko, no úprimne, nevyzerajú dobre. Niektoré sú nočnou morou pre trypofobikov a odstraňujú každý kúsok plastu, takže máte dojem, že v rukách držíte strúhadlo. No tu vám nič také nehrozí a Logitech síce vsadil na jednoduchý, no príjemný dizajn. Na pohľad síce nepôsobí ako myš za 150 eur, ale aj tak vyzerá fajn. Myška má symetrický tvar, ale nehodí sa pre ľavákov, keďže bočné tlačidlá má len na ľavej strane. Dizajnovaná je tak výhradne pre pravákov.

Materiál je samozrejme čierny plast, je veľmi ľahký a matný, na dotyk je pomerne fajn aj po niekoľkých hodinách nonstop používania, no cítiť, že pravdepodobne bude len veľmi tenký, aby sa dosiahla tá nízka hmotnosť. Na spodnej strane sú dve veľké kĺzne plochy, ktoré myške pomáhajú rýchlo sa pohybovať po podložke. Redukciu hmotnosti môžete vidieť dokonca aj na koliesku, ktoré je veľmi ľahké a nie je vyplnené, takže je vonkajšok s vnútrajškom spojený len tenkými ramenami. Nie je z neho tak úplne najlepší dojem, no zároveň to nie je niečo zlé. To isté môžem povedať aj o dojmu z odolnosti. Netestoval som to, no nemám úplne dôveru v to, že myška párkrát nešťastne spadne na zem a prežije to bez ujmy.

Hore nájdete dve tlačidlá, medzi nimi koliesko – úplná klasika. Na chrbte myšky je drobná LED, ktorá indikuje zapnutie a aj stav batérie, keďže krátko preblikne nejakou farbou podľa jej stavu. Detailne to ale stav batérie nenapovie. Potom je na chrbte už len vytlačené G logo. Na ľavej strane máte dve tlačidlá práve pod palec, ktoré si už namapujete sami. Viac sa ale budem venovať spodnej strane, ktoré okrem kĺznych plôch obsahuje aj prepínač na zapnutie/vypnutie myšky, optický senzor a pod zadnou kĺznou plochou aj priestor na skrytie prijímača, keď napríklad cestujete. Tento kryt drží na magnetoch, jednoducho sa dá vybrať a zase nasunúť. Prijímač tam jednoducho zasuniete a ide sa ďalej. Je to sympatické riešenie, ktoré oceňuje a je až divné, že ho často výrobcovia ignorujú. Inak už na myške nenájdete žiadne tlačidlá ani prepínače.

Teraz ale trošku o jej vnútornostiach, ktoré sú ešte zaujímavejšie ako samotné zníženie hmotnosti. Myš obsahuje tlačidlá s kvalitnými Omron spínačmi, ktoré sú overené časom aj v mnohých iných myškách a vydržia toho naozaj veľa. Obsahuje tiež známy a overený optický senzor Hero, v tomto prípade s podporou rozlíšenia od 100 do 25400 DPI. Poradí si s maximálnym zrýchlením 40G a maximálnou rýchlosťou 400IPS. Samozrejmosťou je 1ms odozva myšky. Nechýba Zero smoothing/acceleration/filtering. Je to tak senzor, aký Logitech používa vo svojich hi-end myškách a tu práve vidíte dôvod vyššej cenovky.

Myška teda obsahuje 5 programovateľných tlačidiel a spolu s DPI si to všetko môžete nastaviť v rámci aplikácie Logitech G Hub. Tá slúži na spravovanie všetkého Logitech príslušenstva. Priamo počas používania si tak nedokážete jednoducho prepnúť DPI, ako ste zvyknutí z iných myšiek. A aj keď má táto myš internú pamäť, vždy pri spustení systému mám dojem, že sa aktivuje v nižšom (predvolenom) DPI a na moje nastavenie sa prepne až po nabehnutí G Hub aplikácie. Nie je to veľká chyba, ale trochu mi to prekáža. Chvíľku trvá, kým sa aplikácia spustí automaticky pri štarte Windowsu, ale ja už vtedy robím napríklad s mailmi.

Je až neuveriteľné, že tak ľahká myška obsahuje aj vlastný akumulátor, a preto by ste si možno mysleli, že sa vám vybije po 5 minútach hrania, no opak je pravdou. Za ideálnych podmienok dokáže myška na plné nabitie ponúknuť až 70 hodín hrania. Tým prekonáva obrovskú porciu konkurencie a naozaj vám vydrží dlho. Tak dlho, až budete zabúdať, že ju musíte aj nabíjať. Dôvody sú zrejmé – odpadlo veľa vecí, ktoré zvyknú byť pažravé na baterku, ako napríklad RGB podsvietenie. Dokonca aj tá malá LED indikuje baterku len pár sekúnd, čím tiež šetrí baterku.

Logitech G Pro X Superlight

Čo sa týka uchopenia, pri rozmeroch 125x63,5x40mm myška dobre sadne aj do väčšej ruky a sadne na rôzne druhy úchopu, či už celou dlaňou, len prstami, alebo aj v „claw“ štýle. Je tak naozaj univerzálna, ani malá, ani veľká. Naozaj badať, že keď už sa Logitech sústredil na cieľovú skupinu, ktorá chce čo najľahšiu hernú myš, tak týmto modelom chce vyhovieť všetkým v rámci nej.

V mnohých odvetviach je bežné, že sa za menej platí viac. A to tu teraz máme aj s hernými perifériami. Logitech priniesol hardvérovo nabitú myšku, pri ktorej sa mu podarilo zhodiť každý gram, ktorý sa vôbec dal obetovať. Výsledkom je kvalitná myš Logitech G Pro X Superlight, ktorá osloví každého hráča, ktorý baží po čo najnižšej hmotnosti, aby rozdával čo najrýchlejšie a čo najpresnejšie headshoty. Ibaže to niečo stojí a už je len a len na vás, aby ste sa sami rozhodli, či vám nižšia hmotnosť za ten príplatok stojí. Rozhodne to ale nie je zlá myška.

Logitech G Pro X Superlight kúpite za 155 eur


napísal matus_ace 18.12.2020
Páči sa mi!
LOGITECH G PRO X SUPERLIGHT


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19530)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk