LUCIDSOUND LS100X

LUCIDSOUND LS100X

Taká akurátna muzika za akurátne peniaze

Audio značke LucidSound sa na Sectore veľmi nevenujeme, ale už sme v minulosti mali možnosť pozrieť sa na lacnejší LucidSound LS15X a potom na dvojicu LucidSound LS50X & LS10X, prvý drahší a druhý lacnejší. Po dlhšej odmlke tu máme nový kúsok a tento je naozaj horúci, ešte z výroby, keďže práve dnes vychádza, no my sme mali už nejakú dobu ho používať. Ide o model LucidSound LS100X, ktorý aj napriek vysokému číslu v názve nepatrí k drahším modelom, ale získate ho približne za stovku. Zároveň vám názov naznačil, že je to zase raz model určený k Xboxom, ale s nimi, samozrejme, podporuje aj PC (Windows 10/11). Cez Bluetooth ale funguje aj na mobilných zariadeniach.

LucidSound patrí k výrobcom, ktorí v baleniach svojich produktov stále využívajú plast a to je vec, od ktorej sme si už pomaly odvykli. Aj vzhľadom na cenu ja balenie jednoduché a márne by ste v ňom hľadali nejaké pokročilejšie prvky a bonusy. Ale zase na druhú stranu, ak idete po cene, bohato vám stačí. Nájdete v ňom samotný headset, receiver, USB C kábel na nabíjanie, odpojiteľný boom mikrofón a záslepku na port pre mikrofón, keď ho odpojíte. No a je tu ešte LucidSound nálepka, ak by ste chceli dať svetu na známosť, že používate túto značku.

Rovnako aj dizajn je veľmi jednoduchý a výrobca tu príliš neexperimentoval. Navyše sedí s ostatnými LS headsetmi, takže je badať, že sú z rovnakej rodiny. Headset kombinuje čiernu s bielou, vďaka čomu pekne sadne k Xboxom bez ohľadu na to, ktorú konzolu máte.na vonkajšej strane slúchadiel sú LS logá, to je aj na vonkajšej strane hlavového mosta. Viac výraznejších prvkov tu nečakajte. Headset je lacný a tomu zodpovedá aj pomerne strohý dizajn. Zároveň je to ale pomerne elegantné.

LucidSound LS100X

Materiály je taký lacnejší plast, ale zase headset nepôsobí zle. Môžete ho naťahovať, krútiť a v pohode to vydrží. V tejto oblasti headset patrí medzi tie lepšie. Dokonca ani nič nepraská, keď headset ohýbate. Pohodlne dokážete meniť aj veľkosť a slúchadlá viete tiež sklopiť, ak napríklad cestujete a headset si balíte do batožiny. Umelá koža je tu asi najmenej sympatický prvok, keďže naozaj na nej badať nižšiu cenovku headsetu. Lacnejšie pôsobí na výplni hlavového mosta a aj na náušníkoch. Nie je to niečo, s čím by ste v tejto cenovej kategórii nepočítali, ale trochu to zamrzí. Sú niektoré headsety s rovnakou cenou, ktoré pôsobia trochu lepšie.

Pohodlie počas používania na tom ale nie je zle. Headset za to vďačí slušnej hmotnosti – 300 gramov na bezdrôtový headset (aj s mikrofónom) nie je vôbec zlé. Ani po dlhšom používaní tak headset na hlave veľmi necítite a neťaží vás. Pomáha pamäťová pena vo výplni hlavového mosta a v náušníkoch. A kým teda materiál na pohľad neočarí, vnútro sa dobre stará o vaše pohodlie aj po hodinách používania. Akurát teda headset dobre netesná zvuk z neho von a ani z vonkajška k vám.

Lacnejší headset sa rovná menej možností a tým pádom aj jednoduchšie ovládanie. je tu ale vyriešené veľmi inteligentne. No vonkajších stranách slúchadiel sú otočné ovládacie panely. Na ľavej strane točením ovládate hlasitosť a na pravej zas zvukový mix, takže si sami nastavíte pomer herného zvuku a chatu. Oba prvky sú navyše stlačiteľné. Na ľavej strane stlačením vypnete zvuk (prípadne skontrolujete batériu), na pravej zas vypnete mikrofón. Potom je tu už len tlačidlo na ľavom slúchadle na zapnutie/BT párovanie a k nemu USB C port a výstup na mikrofón. Na pravom slúchadle je EQ tlačidlo.

LucidSound LS100X

Týmto tlačidlom prepínate medzi režimami ekvalizéra. Headset má na výber zvuk vyladený na FPS hry (zvýrazní kroky, streľbu...), zvýraznenie basov a signature zvuk, ktorý je skôr na počúvanie hudby ako na hry. Už v zásade je zvukový prejav headsetu prebasovaný, ale na to sme z herných hedasetov zvyknutí. Zvýrazňujú akciu, výbuchy, streľbu a podobne. Hodí sa to na hry a filmy, ale ak chcete počúvať hudbu, zvoľte si radšej signature nastavenie, ktoré viac zodpovedá tomu, ako má daná skladba znieť. V zásade ale headset prináša dobý zvuk, na svoju cenovú kategóriu možno až nad mieru kvalitný.

Dokonca aj keď s ním počúvate nejaký ten vinyl, nekazí vám zážitok. Viete, že tu je istý posun vo zvukovom prejave, ale nie je nepríjemný. To sa až tak často nevidí. Pri hraní si to nevšimnete a zvuk si len vychutnávate. To isté pri sledovaní filmov. Samozrejme, stále to je ale hodnotenie v rámci danej ceny. Určite však v nej patrí k tým lepším. Navyše si môžete užiť aj obstojnú podporu priestorového zvuku cez Windows Sonic, takže pri hraní sa zvuková kulisa rozprestiera okolo vás. Nie je najlepšia, ale stále ujde. Viete identifikovať smer nepriateľov a podobne.

O zvuk sa starajú vlastné 50mm meniče LucidSound s podporou rozsahu 20 - 20,000 Hz a SPL 97 +/-3dB. Nie sú to nové meniče, dobre ich poznáte z predchádzajúcich modelov. Pochváliť však musím, že je oproti predchádzajúcim modelom zvuk lepší, takže je jasné, že sa výrobca s ich nastavením pohral. Ak by som to mal porovnať, kvalita je bližšie k LS50 ako napríklad LS15.

LucidSound LS100X

Headset LS100X, podobne ako predchádzajúce modely, prináša systém duálnych mikrofónov. Môžete ho používať s boom mikrofónom, ale ak nechcete, má aj zabudovaný mikrofón. Boom mikrofón je prekvapivo kvalitný, dokonca veľmi pekne obmedzuje ruchy z pozadia, akurát sa mi zdá, že hlas zachytáva trochu ticho. Ale zase čisto a bez väčších skreslení. Zabudovaný mikrofón je na tom horšie, ale zase nie je primárnym riešením na hlasovú komunikáciu. Zároveň využíva Mic monitoring funkciu na to, aby ste počuli svoj vlastný hlas pri komunikácii. V oblasti mikrofónu headset príjemne prekvapil a úprimne som pri takejto cene nečakal tak dobrý výsledok.

Headset teda využíva dve možnosti pripojenia, Bluetooth šetrí batériu a slúži hlavne na pripojenie k mobilom, ale môžete ho pripojiť aj k PC. Na jedno plné nabitie vám BT pripojenie ponúkne až 130 hodinovú výdrž batérie, čo je veľmi slušné. Pripojením cez receiver sa aktivuje herný režim (na receiveri navyše musíte vybrať PV alebo Xbox prepnutím posuvníka), takže dostanete kvalitné pripojenie bez latencie a rušenia, no výdrž ide dole na 72 hodín. To je ale stále dosť slušné. Dosah v tomto režime je dosť dobrý, aj cez miestnosti a steny. Možno je to tým, že je to najväčší receiver, aký som videl. Takže ak ho máte v konzole, dosť z nej trčí, čo nepovažujem za plus.

LucidSound LS100X má dobré a aj slabšie stránky, no ak sa naň pozrieme z pohľadu ceny a hodnoty, ktorú za to dostanete, je na tom veľmi dobre. Ponúka obstojný zvuk, prekvapivo dobrý mikrofón, slušné pohodlie aj po hodinách používania a vďaka dobrej výdrži tých hodín bude rozhodne veľa. Navyše je to oficiálne licencovaný Xbox headset, takže s fungovaním na konzolách naozaj nemá problémy. Dobre sa však používa aj na PC a mobiloch.


napísal matus_ace 2.8.2022
Páči sa mi! (+1)
LUCIDSOUND LS100X


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19532)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk