XIAOMI REDMI PAD

XIAOMI REDMI PAD

8.5

Lacný a kvalitný tablet

Xiaomi má svoju stabilnú ponuku mobilov, ale z času na čas pridá aj tablet, a tak sa stalo aj teraz, keďže ohlásila nový Redmi Pad. Keďže je to Redmi v základnej kategórii, stále ponúka decentné parametre za dobrú cenu. 

Redmi Pad prichádza v dvoch verziách s rôznymi pamäťovými konfiguráciami a cenami okolo 250 eur. My sme mali 4GB/128GB verziu, ale ak chcete ušetriť, dostupná je aj 3GB/64GB konfigurácia, rozdiel je však len 20 eur, takže oplatí sa viac vyššia verzia.

Špecifikácie:

  • Displej: 10.61 " IPS LCD, 1B colors, 90 Hz, 400 nit, 1200 x 2000px
  • Procesor: Helio G99
  • OS: Android 12, MIUI 13.1
  • Pamät: 3GB, 4GB, 6GB / 64GB, 128GB, UFS 2.2
  • Kamera: 8 MP, f/2.0, (wide), AF
  • Selfie: 8 MP, f/2.3, 105° (ultrawide)
  • Nabíjanie: 18W
  • Rozmery:  250.5 x 158.1 x 7.1 mm 
  • Váha: 465 g
  • Batéria:  8000 mAh
  • plná špecifikácia >>>

Čakajte stredne veľký10-palcový tablet, ktorý síce nemá AMOLED displej, ale s tým v tejto triede ani nerátajte. Ponúkne decentný LCD, slušný procesor vo svojej triede a aj dostatočne veľkú batériu. 

Xiaomi Redmi Pad
Xiaomi Redmi Pad Redmi Pad prichádza aj s nabíjačkou
Redmi Pad prichádza aj s nabíjačkou


Xiaomi Redmi Pad Čakajte síce LCD displej, ale dostatočne kvalitný
Čakajte síce LCD displej, ale dostatočne kvalitný


Xiaomi Redmi Pad Vyhotovenie je kvalitné. Tlačidla čakajte štandardne na rohu tabletu
Vyhotovenie je kvalitné. Tlačidla čakajte štandardne na rohu tabletu





Xiaomi Pad príde v prekvapivo kvalitnom konštrukčnom prevedení. Ponúka plne hliníkové vyhotovenie, kde zadná strana je čistý príjemný hliník, ktorá prechádza do zrezaných hrán. Pričom na zadnej strane nájdete kameru v dizajne mobilov, aj keď je len jedna 8MP, ale navrhnutá je pekne. 

Vpredu prechádza hliník do skla, pričom je na okrajoch šikmo zabrúsené. V skle je predná kamera, rovnako 8MP a keďže ide o nižšie parametre, čakajte približne polcentimetrové okraje okolo displeja. Ponúkne však už vyššie 2000x1200 rozlíšenie, pridá rovno 90Hz refresh a 400-nitové podsvietenie. Bude to úplne postačujúce na bežné používanie. Čo je pozitívum, okraje displeja sú úplne čisté a nie s tieňom ako to býva na niektorých tabletoch. Zároveň farby sú veľmi dobré a filmy aj a hry budú pekné.

Tlačidlá sú umiestnená na rohu tabletu s tým, že power je na ľavej strane a hlasitosť je hore. Zároveň je hore aj slot na pamäťovú kartu. Nečakajte tu však 3,5mm jack. Z portov je tu len USB-C. Mimochodom, spolu s káblom je v balení aj nabíjačka, čo už dnes nie je štandard. Takže ak ste ju ešte nemali, bude vám hodiť. 

Samotné fotky ponúknu dostatočnú kvalitu, dobré detaily a aj kontrasty, nebude tu vysoké rozlíšenie, ale základných 8MP postačí. Nakoniec zrejme aj tak fotíte skôr mobilom ako tabletom. Tu je dôležité hlavne to, že kamera na prípadné videohovory je dostatočne kvalitná a obraz bude dobrý.

Xiaomi Redmi Pad
Xiaomi Redmi Pad Hliníkové telo dopĺňa kamera v štýle mobilu
Hliníkové telo dopĺňa kamera v štýle mobilu


Xiaomi Redmi Pad Systém je  Android 12 s MIUI 12
Systém je Android 12 s MIUI 12


Xiaomi Redmi Pad Nečakajte veľké úpravy pre tablet.
Nečakajte veľké úpravy pre tablet.





V oblasti výkonu má tablet v sebe Helio G99 procesor, čo je stredná výkonnostná trieda, ktorá dáva v Antutu okolo 300 tisíc bodov a zaistí prakticky plynulé používanie tabletu. Rýchlo bude fungovať systém, rýchle je rolovanie, kde 90Hz ponúkne plynulosť a nebudú trhať ani filmy. Ideálne je ísť do 4GB verzie tabletu, keďže 3GB pamäť sa môže rýchlo zaplniť a môže začať sekať a cachovať sa ak toho pootvárate viac. Úložiska je 64GB alebo 128GB, kde čakajte rýchlosť 1000MB/s na čítanie a 900MB/s na zápis, čiže SSD vás vôbec nebude zdržiavať pri používaní. 

Benchmark bližšie parametre ukazuje:

 

Z parametrov si všimnite nižší výkon GPU. Je to trochu škoda hlavne pre hry, ale stále budete v oblasti kde pôjdu aj náročnejšie hry relatívne dobre, aj keď skôr na stredných alebo nižších detailoch. PUBG ide bez problémov na stredných nastaveniach. Až prekvapivo dobre. Aj keď napríklad Fortnite tu nepôjde, nie je kompatibilné. Myslím, že potrebuje 6GB RAM. Viete ho však streamovať, keďže Game Pass a aj Geforce Now tu fungujú a môžete tak aj veľké hry hrať aj bez inštalácie a bez obmedzení.

Systém je tu Android 12 s MIUI 12 verziou, kde čakajte bezproblémové používanie, pridané základné aplikácie na správu, zabezpečenie, čistenie, majú svoju video aplikáciu Mi Video, ale hlavne nechýba ani predinštalovaný Netflix. Systém má aj možnosť rozdeliť obrazovku na viac aplikácii, aj keď nečakajte tu hlboké možnosti nad možnosti mobilov. Nie je to až také prepracované ako napríklad Samsung OneUI. Ale stále toto je základný tablet hlavne na web, filmy a hry a zrejme viac funkcii od neho ani nebudete potrebovať.

Čo je pozitívne, veľká 8000mAh batéria s prijateľným procesorom vydrží dlho a bez problémov máte občasné používanie aj na niekoľko dní. Ponúkne okolo 15 hodín čistého času browsovania a 13 hodín pozerania videí. Aj keď vzhľadom na veľkú batériu a relatívne pomalé 18W nabíjanie si počkáte na nabitie okolo dve a pol hodiny. Je škoda, že nepridali rýchle nabíjanie, aj keď pri tablete nie je rýchle nabíjanie až také potrebné ako pri mobiloch.

Xiaomi Redmi Pad
Xiaomi Redmi Pad Výkon je na cenu dostatočný.
Výkon je na cenu dostatočný.


Xiaomi Redmi Pad Na tablete si zahráte aj náročnejšie hry.
Na tablete si zahráte aj náročnejšie hry.


Xiaomi Redmi Pad Farby sú prekvapivo živé.
Farby sú prekvapivo živé.





Celkovo je Redmi Pad decentným tabletom, v ktorom za svoje peniaze dostanete náležitú ponuku. Prekvapí displejom, rýchlosť a aj pamäť bude dostatočná, jediná škoda, že nie je dostupná aj 6GB verzia. Cena je vzhľadom na ponuku prijateľná.


napísal saver 27.10.2022
Páči sa mi!
8.5
XIAOMI REDMI PAD
+ kvalitný LCD displej
+ prémiové vyhotovenie
+ prijateľná rýchlosť
+ dobrý zvuk
- chýba rýchle nabíjanie
- mohla byť dostupná aj 6GB verzia


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19539)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk