SONY INZONE H5

SONY INZONE H5

8.5

Nová verzia headsetu z Inzone série

Test

Sony nedávno spustila svoju Inzone značku herného hardvéru, ktorú však nesmeruje na PlayStation, ale primárne na PC. Preto do nej zatiaľ zahrnula ako sériu monitorov, tak headsetov. Headsety teraz rozširuje o nový model a aj novú farbu.

Presnejšie spoločnosť ohlásila Sony Inzone H5 v bielej a aj čiernej farbe a rovnako Inzone H9 sa rozšíri o čiernu farbu. Doteraz boli totiž headsety dostupné len biele, čo nie každému vyhovuje, a tak Sony postupne rozširuje ponuku. Zároveň s tým ohlásila aj herné štuple, keďže nie každý má rád zakryté celé uši. 

My tu máme na test Inzone H5, ktoré dopĺňa sériu s Inzone H3, H7 a H9 headsetmi a teda zapadne presne do  postupnosti série. Sony ho prezentuje nasledovne:

Špecifikácie:

  • Farba: biela, čierna
  • Driver: 40 mm
  • Váha: 260 g
  • Odpor: 21 ohmov (1 kHz)
  • Frekvencie:  5 Hz –20 000 Hz (IEC)
  • Citlivosť:  89 dB/mW
  • Mikrofón: vonkajší, nezasúvateľný
  • Výdrž batérie: 28 hodín 
  • Nabíjanie cca 3,5 hodiny, 10 minút na 3 hodiny prehrávania
  • Pripojenie: 2,4 GHZ (kompatibilita s PC, PS5), alebo 3.5mm káblom. 

Ponúkne decentné špecifikácie, ale s tým, že na rozdiel od čisto káblového H3 bude mať už aj wireless pripojenie. Je to tak multifunkčný headset, ktorý navyše dostáva aj nový prídavok od Sony, a to 3D zvuk.


V čiernom dizajne je H5 headset veľmi decentný a dizajnovaný bez nejakých extrémnych prvkov. Dostanete príjemne zaoblené náušníky a rovnako dobre dizajnovo čistý náhlavník. Pripojenie náušníkov je tu riešené mierne otočným patentom. Rovnako je otočný aj mikrofón, ktorý viete posunutím hore vypnúť. Celý dizajn má rovnaký ako H3 verzia. 

Nakoniec H5 je vylepšenou verziou H3. Čakajte príjemné materiály, a to ako plasty, tak látky. Konkrétne na náhlavníku je koženka s mäkkou výplňou na vrchnej časti. Na bočnej časti sú plasty, keďže je v nich výsuvný patent, aby ste si mohli nastaviť výšku, akú potrebujete.  Náušníky sú rovnako mäkko vypchaté, ale sú potiahnuté látkou, čo poteší, ak vám vadí potenie sa pod koženkou (tá je vo vyšších verziách). Látka lepšie dýcha a vzduch sa v nich precirkuluje. Aj keď látka v zásade prepustí viac vonkajšieho hluku. Napriek tomu však tlmia dostatočne.

Mikrofón je otočný bez osvetlenia, pričom počujete pri zdvíhaní miesto, v ktorom sa zapína a vypína pre presune. Je pripojený štandardne na ľavom náušníku, kde je rovno zospodu aj potenciometer na hlasitosť, USB-C na nabíjanie a 3,5mm jack na pripojenie zvuku.  Na ľavom je tlačidlo na power a teda zapínanie a aj prepínanie Game a Chat vyváženia zvuku. 

Samotný headset k PC má pripájanie cez USB dongle, ktoré je pribalené k headsetu. Je to najlepší spôsob pripojenia, ale napríklad ak hráte na inom zariadení, viete sa pripojiť cez 3,5mm jack. Čo vám tu môže chýbať, je pripojenie cez Bluetooth a nie je tu ani možnosť pripojenia zvuku cez USB.  Dodatočné pripojenia a aj ANC sú na vyšších modeloch.


V zásade čakajte kvalitný čistý zvuk a relatívne dobrý mikrofón. Zvuk je už v základe dobrý a čistý, síce basy nie najvyššie, ale postačia. Hlavne však Sony teraz pridáva spatial 3D zvuk so skenom ucha pre čo najlepší zvuk. Určite si ho aktivujte, keďže zvuk bude bohatší.

Celý headset si môžete nastaviť cez Inzone aplikáciu. Tá umožňuje upravovať všetky Inzone zariadenia a teda ako headsety, tak aj monitory. H5 tu má možnosť nastavenia ekvalizéru, kde môžete nastaviť manuálne jednotlivé frekvencie alebo vybrať profily a napríklad čistý neupravený zvuk, boost basov, alebo je tu profil na hudbu a video. Viete upravovať hlasitosť mikrofónu a aj počutie mikrofónu v slúchadlách. Pridáva sa možnosť nastavenia spomínaného 3D zvuku, teda spatial sound, ktorý vás presmeruje na naskenovanie ucha cez mobilnú aplikáciu.  Nakoniec viete nastaviť aj hlasitosť a aj vyváženie hry a chatu.

K tomu sa dá nastaviť aj automatické vypínanie, aby zbytočne nespotrebovávalo batériu a aj nastavenia headsetu pre jednotlivé aplikácie.  Batéria tu vydrží okolo 28 hodín, pričom plné nabíjanie je medzi 3-4 hodinami. Headset môžete používať aj počas nabíjania.


Celkovo je H5 príjemný headset, dobre sa nosí, dobre vyzerá a aj dobre znie. Prídavok spatial 3D zvuku headset posúva ešte ďalej. Možno nie výrazne ďalej ako podobné headsety v tejto cene od konkurencie, ale stále je to na 150 eur slušná ponuka.


napísal saver 3.11.2023
Páči sa mi! (+1)
8.5
SONY INZONE H5
+ kvalitný zvuk v tejto cene
+ pohodlné nosenie
+ látkové náušníky
+ podpora 3D zvuku
+ batéria na 28 hodín
- káblové pripojenie len cez 3,5mm jack, cez USB je len nabíjanie
- nemá Bluetooth podporu


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (13)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (9)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (2)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20066)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk