MOTOROLA EDGE 50 PRO

MOTOROLA EDGE 50 PRO

9.0

Pôsobivý mobil s kvalitným fotoaparátom

Test

Motorola práve predstavila svoju tohtoročnú Edge sériu, teda sériu mobilov so zaoblenými okrajmi displeja. Ale tento rok priniesla niečo iné ako ostatné mobily a sústredila sa na prinesenie niečoho extra - a to extra sú zadné kryty.  Pridala napríklad drevený kryt, perleťovú verziu alebo vegánsky semiš. Mobily doslova cítite v ruke inak ako ostatné.

Samotné modely sú najvýkonnejší Edge 50 Ultra so Snapdragon 8s Gen 3, Edge 50 Pro so Snapdragon 7 Gen 3 a nakoniec Edge 50 Fusion so Snapdragon 7s Gen 3 procesormi. My máme na test strednú verziu aj s perleťovým materiálom zadného krytu. Je to taká rozumná stredná trieda s pôsobivými kamerami, aj keď mierne vyššou cenou.

  • Displej: 6.7 " P-OLED, 1B colors,HDR10+, 144 Hz, 2000 nit, 1220 x 2712px
  • Procesor: Snapdragon 7 Gen 3
  • OS: Android 14
  • Pamät: 128GB 8GB RAM, 256GB 8GB RAM, 256GB 12GB RAM, 512GB 12GB RAM /
  • Kamera: 50 MP, f/1.4, 25mm (wide), 1/1.55, PDAF, Laser AF, OIS
    10 MP, f/2.0, 67mm (3x zoom), 1.0µm, PDAF, OIS
    13 MP, f/2.2, 120°, 16mm (ultrawide), AF
  • Selfie: 50 MP, f/1.9, 21mm (wide), AF
  • Nabíjanie: 125W 50W wireless, 10W reverse wireless
  • Rozmery:  161.2 x 72.4 x 8.2 mm 
  • Váha: 186 g
  • Batéria:  4500 mAh
  • plná špecifikácia >>>

Parametre sú slušné, možno škoda 4500mAh batérie, ale 125W nabíjanie vám ju nabije super rýchlo a zároveň procesor je šetrný k batérii, takže sa netreba o výdrž báť.

Motorola Edge 50 Pro
Motorola Edge 50 Pro Mobil prichádza aj s obalom a 125W nabíjačkou.
Mobil prichádza aj s obalom a 125W nabíjačkou.


Motorola Edge 50 Pro Od Edge 50 Pro čakajte vkusný a zaujímavý mobil.
Od Edge 50 Pro čakajte vkusný a zaujímavý mobil.


Motorola Edge 50 Pro Zadné steny sú v sérii pôsobivé.
Zadné steny sú v sérii pôsobivé.





Mobil je na pohľad a aj dotyk veľmi príjemný. Ponúka veľmi príjemné zaoblenia na krajoch, kvalitné materiály a hlavne špeciálny zadný kryt. Tu je to perleťový polymérový kryt, ktorý je na dotyk iný ako sklo alebo plast a je veľmi pekný aj dizajnovo. Zároveň v tejto sérii má Motorola aj fialový semišový kryt, alebo čierny s vegánskou kožou.

Zadná plocha je na krajoch, hlavne hore a dole, príjemne zaoblená a mobil sa vďaka tomu veľmi dobre drží. Jediná škoda dizajnu je vyvýšenie na štvorec kamier. Je to dizajn, aký mal minulú generáciu Samsung, ale teraz už skôr idú čistejšie dizajny. Je to však len vec vkusu a rýchlo si na to zvyknete.  Samotné kamery sú tri, pričom ich dopĺňa blesk a jeden senzor. 

Samozrejme, spomínanie zaoblenie patrí aj k vrchnému sklu a teda aj k displeju, kde budú kraje jemne zahnuté. Nie každému sa to páči, ale pre tých nespokojných ani nie je robená táto séria mobilov. Nezasahujú výrazne za zaoblenie, ale mierne budú okraje displeja zahnuté. Len rátajte s tým, že ak sa dotknete krajov displeja, tak to môže brať ako dotyk. Systém sa to snaží odchytávať, ale niekedy mu to nevyjde.  Samotný displej tu je 6,7-palcový POLED so 144Hz refreshom a 1220p rozlíšením. Nechýba mu ani HDR+ pre intenzívne HDR. 

Motorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 ProMotorola Edge 50 Pro

Samotné kamery ponúknu 50MP hlavný senzor, pridáva sa 10MP senzor s 3x zoomom a 13MP ultrawide senzor, ktorý má aj makro s možnosťou fotenia do 3 cm. Predný senzor je tu pekných 50MP a ak radi fotíte selfie, využijete to veľmi dobre.  Zadná hlavná kamera je pekne kvalitná, ponúka pôsobivé farby a pridáva sa aj zoom s AI zapracovaním. Vidieť to na spracovaní fotky pri priblížení, kde je veľmi podobná Samsung fotkám. Zoom tu je základný, do 3x bez digitálneho priblíženia, do 30x s priblížením. Rovno pri zoomovaní je pridané aj kliknutie na makro.

Z režimov fotografií sú tu všetky štandardné funkcie, ako pro režim, portrét, spomalený režim, panoráma, nočné videnie, duálne snímanie, dlhá expozícii a aj plných 50MP.  Videá môžete natáčať do 4K, fotografie k tomu viete fotiť aj v raw formáte. 

Motorola Edge 50 Pro
Motorola Edge 50 Pro Kamery sú zvláštne vystúpené
Kamery sú zvláštne vystúpené


Motorola Edge 50 Pro Zadný kryt je príjemne zaoblený. Dobre sa drží.
Zadný kryt je príjemne zaoblený. Dobre sa drží.


Motorola Edge 50 Pro Predný displej je rovnako zaoblený.
Predný displej je rovnako zaoblený.





Čo sa týka výkonu, mobil má v sebe Snapdragon 7 Gen 3, čo je teraz ideálna stredná trieda v mobiloch, s Antutu skóre okolo 800 tisíc. Tu ste dnes pri 700-800 tisícoch vo veľmi peknom výkone, kde vám mobil nebude sekať, všetko pôjde decentné, ale čo je dôležité, spotreba je veľmi nízka a rovnako aj zahrievanie. Napríklad mobil sa nezahrial na viac ako 40 stupňov ani po 45-minútovom stress teste, čo je veľmi pôsobivé. Síce výkon po polhodine klesne asi na 70%, ale zahrievanie už nestúpa. Rovnako spotreba je veľmi pekná a Antutu test minie len do 5% z batérie, väčšinou okolo 3-4%, čo je polovica až štvrtina ako pri high-endoch. Na to, že má mobil 4500mAh batériu, to je veľmi dobré.

 

Plynulosti mobilu pomáha aj 12GB RAM, ktoré len tak nezaplníte a rovno je tu slušné 512GB SSD, aj keď prekvapivo SSD je len len s rýchlosťou 1GB/s na čítanie a zápis. V tejto vyššej kategórii už čakáme viac, hlavne keď teraz už majú mobily v tejto cene 4GB/s rýchlosti.

Systém je tu prakticky čistý Android, do ktorého si Motorola pridala len niekoľko svojich aplikácií a procesov. Plus firma zrejme má zmluvu s Operou, keďže doinštaluje rovno aj tú. Zo svojich aplikácií tu má Secure aplikáciu na zabezpečenie mobilu. Napríklad si viete spraviť chránený adresár, zapnúť ochranu siete, ale aj detegovať phishing. Pridaný je Family Space na vytvorenie priestoru pre iného člena rodiny. Pridali aj Unpluged na digitálnu pohodu a Ready For na streaming. Inak máte decentný zážitok z Androidu 14 so všetkými možnosťami bez obmedzení, ale aj bez rozšírení launchermi. Motorola pridala aj AI na vytváranie pozadí, ale možnosti sú skromné.  AI je aplikované aj na vyhľadávanie, vylepšovanie fotografií, zaostrovanie, zlepšovanie nočných fotografií. 

Batéria je tu spomínaných 4500mAh a povedal by som, že bez problémov vydrží jeden a pol dňa, možno aj dva. Zároveň ju viete za pár minút veľmi rýchlo dobiť so 125W nabíjaním.  Pre zaujímavosť, za 10 minút je 50%, za 25 minút 100%. Pridané je aj 50W bezdrôtové nabíjanie.

Motorola Edge 50 Pro
Motorola Edge 50 Pro Výkon je v príjemnej strednej triede.
Výkon je v príjemnej strednej triede.


Motorola Edge 50 Pro Motorola používa prakticky čistý Android len s niekoľkými svojimi aplikáciámi.
Motorola používa prakticky čistý Android len s niekoľkými svojimi aplikáciámi.


Motorola Edge 50 Pro Výkon v hrách nebude problém, zároveň sa mobil výrazne nezahreje.
Výkon v hrách nebude problém, zároveň sa mobil výrazne nezahreje.





Celkovo je Motorola Edge 50 Pro veľmi sympatický mobil. Má parádne vyhotovenie, jedinečné materiály na zadnej stene, slušné fotoaparáty, pekný displej a aj decentne výkonný Snapdragon 7 Gen 3 s nízkym odberom. K tomu super nabíjanie. Ale... je tam jeden problém, a to je cena. Na to, že výkonovo je to stredná trieda, mohla byť cenovka nižšia aspoň o 200-250 eur. Postupne klesne, ale škoda že to Motorola až tak nadhodila. Aj keď to vynahradzuje parádny fotoaparát, ktorý sa pekne realizuje hlavne pri fotení prírody a spomínaná netradičná zadná stena.


napísal saver 31.5.2024
Páči sa mi! (+5)
9.0
MOTOROLA EDGE 50 PRO
+ príjemné materiály na zadnej stene
+ pôsobivé fotografie, hlavne prírody
+ takmer čistý Android systém, ak nemáte radi skiny
+ super rýchle 125W nabíjanie
+ minimálne zahrievanie
+ úsporný procesor
- vyššia cena teraz pri vydaní
- zaoblené okraje nemusia sadnúť každému, niekedy zachytia nechcený dotyk


Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Feedback na zostavu (1)
Procesor AMD Ryzen 5 7600 https://www.alza.sk/amd...
|Hladam starsiu hru (0)
Caute, Kedze mi GPT moc nepomohol, skusim to t...
|Hľadám co-op parťákov do porta... (7)
Ahojte sektoráci, Som achievement hunter a hľad...
|Muzikanti sectoru (11)
Ola senoritas, pochvalte sa na ake hudobne nast...
|Sekanie hier albo pokles fps? (12)
ahojte,priatelia. hrám nfs heat,a mám problem,že h...
|Svet, ukrajina, vojny ... (23763)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk