Pozrite sa na prvé pokusy štúdia Naughty Dog pri tvorbe prvého Uncharted

Poznáte Project Big? Také bolo totiž kódové označenie Uncharted

pridal play3man 29.9.2015 o 14:45 pod hry
Pozrite sa na prvé pokusy štúdia Naughty Dog pri tvorbe prvého Uncharted

HRY > NOVINKY >

V roku 2005 bolo štúdio Naughty Dog tým štúdiom, ktoré stálo za úspešnou sériou Crash Bandicoot či Jak and Daxter - za plošinovkami, s ktorými si získali obrovské masy hráčov. Pri prechode na PlayStation 3 sa však rozhodli pre zmenu. Zahodili svoju milú tvár vývojárov nevinných hier a pustili sa do tvorby poriadnej akcie so skutočnými zbraňami, násilím a ratingom 16+. Nadviazať na ich dobré meno a úspech dokázali však aj s Uncharted, a len nedávno sa im to podarilo opäť, a to s The Last of Us.

Vývoj každej hry začína náčrtmi, jednoduchými modelmi postáv či animáciami. Kým sa k nám na obrazovky dostane finálna hra, v štúdiu si prejdú obrovským množstvom rozhodnutí, po ktorých za nimi zostane kopa nepoužitého materiálu. Uncharted teda nie je výnimkou a server The Verge priniesol pohľad do zákulisia úvodného formovania novej hernej série. Poznáte Project Big? Také bolo totiž kódové označenie Uncharted. Na zverejnenom videu môžete vidieť prvotné animácie postáv, mimiky, výrazov tvárí či pohybov pri rozličných situáciach. V Uncharted okrem iného začali využívať nový systém animácií, na základe ktorého sa pohyb postáv mení v závislosti od aktuálnej situácie. Čo ste si však určite všimli ako prvé, je vzhľad hlavnej postavy, ktorý je celkom odlišný od Nathana Drakea.

 

Autori pracovali skôr s verziou postavy "fešáka" (predlohou bol sčasti Johnny Knoxville), no nakoniec sa rozhodli pre o niečo realistickejší vzhľad postavy, vzhľadom na štýl hry. Ako tvrdí Josh Scherr z Naughty Dogu, hneď potom, ako prišiel Nolan North do štúdia, mali jasno. Pre Nolana sa ale nerozhodli len pre vzhľad, no tiež pre to, ako pri hraní pracoval s telom. Uncharted bol ich prvou hrou, v ktorej využívali motion capture, čiže toto rozhodnutie bolo veľmi podstatné - chceli herca, ktorý vie hrať a zároveň má aj dobrý hlas: "Ak sa zdá, že hlas nesedí k teľu, nebude to fungovať".

Pozrite sa na prvé pokusy štúdia Naughty Dog pri tvorbe prvého Uncharted





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Televízor k ps5 (7)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (0)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Testy,benchmarky,3dmarky,atď..... (2)
všetko ohľadne vašich testov a grafov...
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (2)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19765)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk