Microsoft plánuje aj hardverový upgrade Xbox One, skončia konzolové generácie?

Phil Spencer hovorí, že v tejto generácii uvidíme viac hardverových inovácii ako kedykoľvek predtým.

pridal saver 2.3.2016 o 8:52 pod hry
Microsoft plánuje aj hardverový upgrade Xbox One, skončia konzolové generácie?

HRY > NOVINKY >

Phil Spencer hovorí, že v tejto generácii uvidíme viac hardverových inovácii ako kedykoľvek predtým. Rovno dodáva, že oni prinesú nové hardverové možnosti, ktoré umožnia spúšťať rovnaké hry spätne a aj vpred kompatibilné. Teda naznačuje, že môžu priniesť nový hardvér pričom všetky nové hry pôjdu aj na pôvodnej konzole.

Nie je jasné, či myslí novú verziu konzoly alebo napríklad externú grafickú jednotku, ktoré sa práve rozbiehajú. V každom prípade nevidí dôvod, prečo by sa konzoly mali obmedzovať na 6-7 rokov na rovnaký hardvér a nefungovať tak ako napríklad mobily alebo PC. Hráči si sami rozhodnú, kedy prejdú na novší model konzoly, pričom nebude vadiť ani keď ostanú na starej. Všetko by malo fungovať. Môže to fungovať ako PC a teda zahráte si starý Doom, ale aj nový Doom na jednej konzole, nemusí sa vždy pri generačnom skoku stratiť všetko staré. Microsoft to už má poistené vo svojich Universal Windows Application bežiacich na Universal Windows Platform, kde je to nezávislé na hardware.

Teda zatiaľ čo niektorí hráči by hrali hru na 900p alebo 1080p a 30 fps, ak im to stačí, iní by mohli hrať v 4K alebo v 60 fps. Teraz s x86 architektúrou je to reálne a presne v rovnakom zmysle sa už zamyslelo aj Sony, ktoré sa vyjadrilo k možnosti prinesenia výkonnejšej verzie konzoly. Tiež už niečo podobné robia s prídavkom Playstation VR, ktoré má pri sebe externú výkonovú jednotku.

Nintendo tiež nezaostáva v uvažovaní o zvyšovaní výkonu konzoly, aj zatiaľ majú patent na systém na zosieťovanie viacerých NX konzol, čím by sa výkon zvýšil. Tiež by ich konzola mala fungovať na x86 architektúre.

A prečo upgrady? Jednoducho, teraz sa to dá, ako aj preto, že niekedy boli konzoly výkonnejšie a dlhšie sa držali nad PC, teraz už keď začínali boli výkonom pod PC a podľa vyjadrení výrobcov čipov, budúci rok ich grafikou dobehnú aj mobily. Možno je pre konzoly už načase zbaviť sa zastaraného konceptu.





Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Vetráky: pripojenie 3-pin 5v a... (10)
čafte, mám staručký pc 2017/18 (Z270-i7-7700k) nak...
|Jedi survivor (2)
prosím, v akom case príde survivor do gamepass? je...
|Remake (1)
čo by ste hovorili na remake - manhunt 1-2,the pun...
|Televízor k ps5 (8)
Ahojte všetci. Veľmi sa nevyznám v elektronike. Ve...
|Bloodborne (1)
Získal som moon runu a nejde mi aktivovať pri stol...
|Svet, ukrajina, vojny ... (20006)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
KOMENTÁRE
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk