Virtuálna realita v podaní Pico VR neočarí výkonom, ale kompaktnosťou

Firma Pico prišla s nápadov vytvoriť kompaktnú verziu VR, kde všetko potrebné dostanete v jednom balení a pre hranie nepotrebujete ani PC

pridal play3man 21.6.2016 o 21:21 pod hry
Virtuálna realita v podaní Pico VR neočarí výkonom, ale kompaktnosťou

HRY > NOVINKY >

Aktuálna doba v technologickom a hernom svete nám tlačí z každej strany virtuálnu realitu, kde prakticky každá firma sa minimálne pokúša presadiť v tomto novom odvetví aspoň nejakým, aj keď nepriamym spôsobom. Máme tu Oculus, HTC Vive, onedlho príde PS VR a už nejaký ten čas sa vo VR pohybuje aj Samsung a tiež Google. Teraz však predstavila svoj nový VR headset aj firma Pico, ktorá chce zaujať kompaktnosťou, ktoré ich Pico VR ponúka. Všetko potrebné pre virtuálnu realitu totiž dostanete hneď v jednom balení, a to teda bez toho, aby ste ho museli pripájať k PC. Pico VR totiž pozostáva z klasického headsetu s dvoma displejmi o rozlíšení 1920x1080, teda tak ako Oculus alebo HTC Vive. Obnovovacia frekvencia je tiež na úrovni 90Hz a jediným nedostatkom je menšie zorné pole - 102 stupňov. Okrem headsetu však v balení nájdete aj ovládač podobný tomu zo SNESu, teda s D-padom a a štyrmi tlačidlami.

V skutočnosti ale nejde iba o obyčajný ovládač - v jeho vnútri sa skrýva oveľa viac - v podstate ide o hi-end telefón, ktorému ako displej slúžia spomínané okuliare pre virtuálnu realitu. Čo sa týka parametrov, tak Pico do jeho útrob skrylo Qualcomm Snapdragon 820 SoC, 4GB RAM a internú pamäť s kapacitou 32GB. Celý tento hardvér poháňa systém Android 6.0, ku ktorému Pico plánuje vydať samostatné SDK pre vývoj hier, aby sa aj sami mohli uistiť, že na zariadenie budú vychádzať len také hry, ktoré hráčom nebudú spôsobovať nevoľnosť.  Samozrejmosťou je aj batéria, ktorá disponuje kapacitou 5000mAh, čo má stačiť pre 3 hodiny aktívneho hrania. Samozrejme, už asi tušíte, ale s takýmto výkonom je najväčší nedostatok tohto VR vizuálna kvalita hier. Tá rozhodne neočarí, no na prvý pokus ide o pomerne zaujímavý hardvér.

Nakoniec len treba spomenúť, že celý headset je normálne možné pripojiť aj k PC a využívať ho ako akékoľvek iné VR (HTC Vive, Oculus Rift). Cena by podľa všetkého mala byť nastavená na 550 dolárov za headset spolu s ovládačom, pričom samostatné okuliare by mali stáť 300 dolárov. No a keďže je celé zariadenie stále vo vývoji, dátum vydania zatiaľ nie je známy.





Virtuálna realita v podaní Pico VR neočarí výkonom, ale kompaktnosťou
Páči sa mi!






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19536)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk