Je celá budúcnosť Sony postavená na značke PlayStation?

Desiatky miliónov hráčov dostupných online sa môžu ako prví dostať k novým produktom a službám a zvestovať o ich kvalite zvyšku sveta.

pridal roberto 6.7.2016 o 22:17 pod hardware
Je celá budúcnosť Sony postavená na značke PlayStation?

HARDWARE > NOVINKY >

Akcionári japonského giganta Sony pred pár dňami prijali pozvanie na prezentácie vedenia spoločnosti, nechali si opísať žiarivú budúcnosť svojej investície a snáď sa spokojní pobrali užívať si letné radovánky. Web Gameindustry.biz sa ale na jednotlivé prezentácie, grafy, tabuľky a príhovory pozrel pod lupou, všetko si spísal dohromady a snažil sa čo najviac vyčítať z prázdneho priestoru medzi riadkami. Zistenia pravdepodobne pohladia na duši každého majiteľa PlayStation 4. Práve tento produkt vraj bude základným kameňom budúceho úspechu nových produktov a služieb Sony a je to teória podporená vecami, ktoré sa dejú práve teraz, iba si treba pospájať správne konce nitiek.

Najviac toho poprezrádzal Kazuo Hirai, od roku 2012 prezident a generálny riaditeľ celej Sony Corporation, predtým šéf Sony Computer Entertainment, domova PlayStation. Tohtoročná prezentácia sa niesla v duchu ukončenia ťažkého obdobia, počas ktorého Hirai reštrukturalizoval stratovú spoločnosť nútenú predávať svoje nehnuteľnosti, v dôsledku čoho zrušil tisíce pracovných miest. Toto obdobie končí a ďalej už má iba rásť efektivita a zisky, hoci nie všetkým oddeleniam sa skvele darí. A už vôbec nie tak, ako sa darí hernej divízii, ktorá už predala približne 40 miliónov konzoly PS4, hráčsku základňu neustále rozširuje, môže jej ponúkať softvér a vďaka nej stúpol počet zákazníkov platiacich na online službu PlayStation Plus na 20.8 milióna. To znamená nielen stabilný príjem, ale aj desiatky miliónov ľudí, ktorým je možné efektívne ponúkať ďalšie výrobky a služby. Inými slovami, skvelá štartovacia dráha.

Prvým dobre viditeľným príkladom je PlayStation VR, úplne nový produkt ponúkaný hráčom ako periféria k PS4 a cenovo najdostupnejší spôsob ako sa dostať k tomuto novému spôsobu hrania hier. Od začiatku je prezentovaná ako produkt pre hráčov nerozlučne spojený s hraním na PS4. Podľa obrázku nižšie to tak ale nemá zostať. PSVR čoskoro zaútočí na iné sektory. Ďalším lietadlom na štartovacej dráhe je u nás nedostupné PlayStation Vue, internetová televízia od tohto roku aspoň v obmedzenej miere dostupná na celom území USA. Má 100 tisíc predplatiteľov a rastie. A hoci je dostupná pomocou viacerých zariadení, šíri sa primárne skrz majiteľov PS4.

Je celá budúcnosť Sony postavená na značke PlayStation?

Do teórie pekne zapadá aj kúsok s menom PlayStation Neo, donedávna známy ako PS4K. Ako prepojiť časť firmy potrebujúcej zvýšiť dopyt po svojich nových televízoroch s konzolou zvládajúcou iba Full HD? Odpoveďou je Neo. Hoci tomu nemusíme stopercentne veriť, ale Sony od prevalenia príprav ďalšej konzoly hovorí, že to nie je konzola, ktorá ukončí či skráti životný cyklus PS4. Majiteľom PS Neo sa ale budú dať ponúknuť 4K televízory vhodné k hraniu hier. Pripočítať môžeme aj Spider-Mana, ktorého má licencovaného Sony Pictures, a príde ako hrdina first-party exkluzivity pre PS4.

Teraz ostáva len čakať ako to Sony vyjde a ako dokáže osloviť PlayStation zákazníkov ďalšími svojimi produktami.

Je celá budúcnosť Sony postavená na značke PlayStation?





Páči sa mi!

Zaradené pod: playstation






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19491)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk